reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Dziękuję! W takim razie cierpliwie czekam tydzień i pewnie się dowiem.. Choć to strasznie trudne.. Nawet nie chce myśleć, jak bardzo trudno ogarnąć dwójkę na raz..:/
Ech spokojnie. To tak na początku też nie wiadomo:) najlepiej poczekać do tego 9 tc i się wszystko wyjaśni:) trzymam kciuki żeby było tak jak chcesz

A u mnie się pokomplikowało bo szew puścił, miałam trochę skurczów:( jestem teraz w szpitalu , leżę od czwartku, podali mi już sterydy , zobaczymy co dalej, ale to jeszcze za wcześnie dla maluszków :( dzisiaj 28+6.
Dziewczyny pilnujcie szyjki, u mnie pewnie przy 3cm trzeba było już coś zadziałać bo później nagle się skróciła, a jednak ciąża blizniacza to wieksza masa.. chociaż badania mówią że przy ciąży bliźniaczej i szew i pessar czasem pomoże, a czasem nie... trochę loteria:(
Teraz pozostaje mi wierzyć w swoje ciało i lekarzy 😔

Dziękuję! W takim razie cierpliwie czekam tydzień i pewnie się dowiem.. Choć to strasznie trudne.. Nawet nie chce myśleć, jak bardzo trudno ogarnąć dwójkę na raz..:/
U mnie też na początku było przerażenie , ale po tych 6 miesiącach nie wyobrażamy sobie z mężem ciąży pojedynczej :D będzie ciężko na początku, ale później już może być tylko lepiej ❤️

U mnie też na początku było przerażenie , ale po tych 6 miesiącach nie wyobrażamy sobie z mężem ciąży pojedynczej :D będzie ciężko na początku, ale później już może być tylko lepiej ❤️
U mnie jeszcze nie wiadomo na pewno, bo to dopiero początek. Na razie widać dwa bąble.. Ale nie wiem jak bym dała radę..
Trzymam za to mocno kciuki za Ciebie i Twoje dzieciaczki, żeby jednak jeszcze zostały z Tobą..
Trzymaj się dzielnie!!

A u mnie się pokomplikowało bo szew puścił, miałam trochę skurczów:( jestem teraz w szpitalu , leżę od czwartku, podali mi już sterydy , zobaczymy co dalej, ale to jeszcze za wcześnie dla maluszków :( dzisiaj 28+6.
Dziewczyny pilnujcie szyjki, u mnie pewnie przy 3cm trzeba było już coś zadziałać bo później nagle się skróciła, a jednak ciąża blizniacza to wieksza masa.. chociaż badania mówią że przy ciąży bliźniaczej i szew i pessar czasem pomoże, a czasem nie... trochę loteria:(
Trzymam kciuki, żeby maleństwa jeszcze powiedziały w brzuszku! Pare ciężkich tygodni przed tobą a później już będziesz szczęśliwa mamusia 🥰

Dziewczyny czy was w nocy tez tak boli \ bolał brzuch? Ja mam uczucie jakby mnie takie kolki łapały raz z jednej raz z drugiej strony a później ustają. Wystarczy ze zmienię pozycje i od nowa 🤦‍♀️ I brzuch mam ciagle taki twardy… lekarze mówią ze to akurat u mnie normalne bo z natury jestem szczupła a brzuch za szybko rośnie ale jak każda z Was martwię się każda nie znana mi dotąd oznaka ciąży 🤦‍♀️

Jutro mam badanie III trymestru, trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok. Na badanieach w I i II trymestrze byłam sama, teraz wpuszczają już z partnerami / mężami, ale nie mamy z kim zostawić synka :(

reklama
Hej jak u ciebie sytuacja? Ile ważą maluchy?

Do góry