reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

W 20 tc miałam zakładany. Pamiętam, że w piątek miałam szyjkę 16mm, pojechałam do szpitala, a w poniedziałek już tylko 6 mm zostało. Dlatego jak najszybciej musieli mi założyć krążek.
Nie ma się co bać tych krążków. Nie czuć ich, dobrze podtrzymują. A infekcja mało prawdopodobna bo jak dostaniesz krążek to od razu dostaniesz coś przeciwgrzybicznego np. co dwa dni. I nic się nie dzieje :) upławy tylko duże są. To jest minus. Ja na początku myślałam że mi wody odchodzą :D ale lekarz mi wszystko wyjaśnił i uspokoił.
A co bierzesz na te infekcje? I który teraz tydz u ciebie?

reklama
A na jaką długość i w którym tyg miałaś zakaldany? Ja też mam mieć zakaldany za 2 tyg i obawiam się trochę boję się

A co bierzesz na te infekcje? I który teraz tydz u ciebie?
10 tydzień mam. Biorę co dwa dni clotrimazolum. Do tego mam przepisaną luteinę 2x1 oraz magneB6 forte 2x2.
No i mam ogólnie leżeć...ale czasem grzeszę troszkę :) nie da się tak uleżeć. A że nic się po tym nie dzieje to sobie dalej pozwalam. Czasem posiedzę na huśtawce ogrodowej, raz w tygodniu podleję kwiatki. Nie czekam też aż ktoś mi przyniesie picie, tylko sama po nie idę.
Raz tylko miałam lekkie plamienie, ale wtedy faktycznie przesadziłam. Poleżałam plackiem dwa dni i wszystko przeszło wówczas.

To już wchodzisz w ten bezpieczny czas 😉super a rozwarcie też miałaś przy takie krótkiej szyjce?
Nie miałam rozwarcia, był tylko taki lejek wewnętrzny. A długości szyjki właśnie nie znam dokładnie, teraz lekarz mi nie powiedział. Powiedział tylko że jest dobrze :) ale do tej pory było 23mm więc duża poprawa

reklama
Brzuch już mam jak jedna pani w dniu porodu z pojedynczą ciążą :D więc spory :) 120cm już mam w obwodzie..
A sterydów jeszcze nie dostałam. Może w szpitalu za dwa tygodnie dadzą, nie wiem.
W tym tygodniu dostanę tylko antyD

Do góry