reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Hej dziewczyny :) jak samopoczucie przy tej pięknej pogodzie? Mnie aż zachciało się żyć :)
Mam pytanko dotyczące badań kontrolnych w 32tc. Lekarz prowadzący wysyła mnie do szpitala mówiąc że tak się robi przy ciążach mnogich i już :) Was też wysyłali, bądź mają zamiar wysłać ?

reklama
Hej dziewczyny :) jak samopoczucie przy tej pięknej pogodzie? Mnie aż zachciało się żyć :)
Mam pytanko dotyczące badań kontrolnych w 32tc. Lekarz prowadzący wysyła mnie do szpitala mówiąc że tak się robi przy ciążach mnogich i już :) Was też wysyłali, bądź mają zamiar wysłać ?
Ja miałam robione prenatalne w 32tc prywatnie, nikt nic nie mówił że trzeba jechać do szpitala

Jak po wizycie? Jak Twój szyjka ile ma?

Hej ,Hej pogoda piękna ,mogłaby taka zostać;) Ja jestem w 25 tygodniu ,więc o badaniach kontrolnych jeszcze nic mi nie wiadomo. Lekarz wspominał tylko o tym zastrzyku na rozwój płuc u maluszków i z tego powodu mam pojawić się w szpitalu. Buziaki dla wszystkich brzuchatek;*

Hej ,Hej pogoda piękna ,mogłaby taka zostać;) Ja jestem w 25 tygodniu ,więc o badaniach kontrolnych jeszcze nic mi nie wiadomo. Lekarz wspominał tylko o tym zastrzyku na rozwój płuc u maluszków i z tego powodu mam pojawić się w szpitalu. Buziaki dla wszystkich brzuchatek;*
A to ciekawe, bo mnie znowu o tym nic nie mówił lekarz..może tam w szpitalu po prostu mi dadzą ten zastrzyk...pieron wie :)

A to ciekawe, bo mnie znowu o tym nic nie mówił lekarz..może tam w szpitalu po prostu mi dadzą ten zastrzyk...pieron wie :)
No może ,może . Chyba wszystko zależy od lekarza prowadzącego i praktyki jaka stosują w szpitalu. W jednym chyba to zalecają w innym nie. Okazuje się , że u nas w Wałbrzychu to standard przy ciąży bliźniaczej lub innej zagrożonej przedwczesnym porodem np. skracająca się szyjka.

U mnie lekarz też wspomniał o tych zastrzykach.

reklama
A na jaką długość i w którym tyg miałaś zakaldany? Ja też mam mieć zakaldany za 2 tyg i obawiam się trochę boję się infekcji.
W 20 tc miałam zakładany. Pamiętam, że w piątek miałam szyjkę 16mm, pojechałam do szpitala, a w poniedziałek już tylko 6 mm zostało. Dlatego jak najszybciej musieli mi założyć krążek.
Nie ma się co bać tych krążków. Nie czuć ich, dobrze podtrzymują. A infekcja mało prawdopodobna bo jak dostaniesz krążek to od razu dostaniesz coś przeciwgrzybicznego np. co dwa dni. I nic się nie dzieje :) upławy tylko duże są. To jest minus. Ja na początku myślałam że mi wody odchodzą :D ale lekarz mi wszystko wyjaśnił i uspokoił.

Do góry