reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Tak kojarzę Cie z wątku Marcoweczki. Też jestem😊😊 jeszcze.raz gratulacje. Czy po odejściu wód od razu są skorcze?? Czy odejście wód jest bolesne? Trzeba szybko jechać do szpitala? Wybacz pytania jestem zielona w temacie😊
Ja siedziałam w domu i zaczęłam plamić w pierwszej ciąży w 38tc. Dzwonię do męża, ze pewnie nadrzerka czy coś daje o sobie znać, ale wieczorem pojedziemy na IP sprawdzić. Mąż w panice zwolnił się z pracy i zawiózł mnie na IP nie byłam zadowolona bo nic mi nie było. Ogółem ludzi brak, odrazu podłączyli ktg i wody mi odeszły na leżance. Wiesz usłyszałam coś takiego jak „ odkręcanie butelki kubusia” taki klik:-) Mąż poleciał po walizkę, bo ja bym przecież przekonana, ze ja nie rodzę ;-) Szybko się przebrałam, zbadali mnie już było rozwarcie 2-3cm i zaczęły się skurcze i I faza porodu. Generalnie skurcze to taki silny ból miesiączkowy, mąż odliczał czas pomiędzy jednym a drugim i mentalnie byłam przygotowana na kolejny skurcz. Nie wiem jak dalej bo dostałam znieczulenie dość późno (9cm). Zatem II faza porodu była znieczuleniu ZO. Było takie oblężenie w szpitalu, ze Chyba z 40min czekałam na anestezjologa. Dla niektórych to nie problem, ale ja szlam jak burza :-) 14:40 chyba odeszły mi wody 18:25 młody był na świecie.

reklama
Ja siedziałam w domu i zaczęłam plamić w pierwszej ciąży w 38tc. Dzwonię do męża, ze pewnie nadrzerka czy coś daje o sobie znać, ale wieczorem pojedziemy na IP sprawdzić. Mąż w panice zwolnił się z pracy i zawiózł mnie na IP nie byłam zadowolona bo nic mi nie było. Ogółem ludzi brak, odrazu podłączyli ktg i wody mi odeszły na leżance. Wiesz usłyszałam coś takiego jak „ odkręcanie butelki kubusia” taki klik:-) Mąż poleciał po walizkę, bo ja bym przecież przekonana, ze ja nie rodzę ;-) Szybko się przebrałam, zbadali mnie już było rozwarcie 2-3cm i zaczęły się skurcze i I faza porodu. Generalnie skurcze to taki silny ból miesiączkowy, mąż odliczał czas pomiędzy jednym a drugim i mentalnie byłam przygotowana na kolejny skurcz. Nie wiem jak dalej bo dostałam znieczulenie dość późno (9cm). Zatem II faza porodu była znieczuleniu ZO. Było takie oblężenie w szpitalu, ze Chyba z 40min czekałam na anestezjologa. Dla niektórych to nie problem, ale ja szlam jak burza :-) 14:40 chyba odeszły mi wody 18:25 młody był na świecie.
Dzięki słońce za szczegoly😊😊😊
Rety zostały mi 2 tyg do porodu. Oby donosiiiiic

Ja mam 28+2, a za tydzień idę na ostatnie badania prenatalne. Jak na razie, śmieje się do męża, że jeszcze brykam jak na początku ciąży 😁 Wieczory są najgorsze 😔
Potem u mnie noce najgorsze. Zero dobrej pozycji do spania zreszta teraz już mam dość tego stanu.w sensie zmęczona jestem bardzo juz

Potem u mnie noce najgorsze. Zero dobrej pozycji do spania zreszta teraz już mam dość tego stanu.w sensie zmęczona jestem bardzo juz
U mnie powoli też się pojawia to samo 😔 No ale cóż, musimy wytrzymać 😊 A u Ciebie w ciągu dnia dzieciaczki są bardzo ruchliwe? Byłaś może na 3 badaniach prenatalnych? Co na nich mogą określić?

Dzień dobry wszystkim :) spoglądam na to forum już od trzech miesięcy.. i w końcu pora się wyłonić z ciemności :) u nas 19tc, ciąża 1k2o. I zaczynam się powoli bać co to będzie przy porodzie i tuż po nim..
Jest tu ktoś może z okolic Częstochowy ? Ciekawa jestem jakie warunki teraz panują na parkitke.
Pozdrawiam serdecznie

Hejka. Jesteście doświadczone. Powiedzcie mi, jest co liczyć na bliźniaki? Usg robione w 4t4d
Screenshot_20210218-135353_Gallery.jpg

reklama
Dzień dobry wszystkim :) spoglądam na to forum już od trzech miesięcy.. i w końcu pora się wyłonić z ciemności :) u nas 19tc, ciąża 1k2o. I zaczynam się powoli bać co to będzie przy porodzie i tuż po nim..
Jest tu ktoś może z okolic Częstochowy ? Ciekawa jestem jakie warunki teraz panują na parkitke.
Pozdrawiam serdecznie
Hej. Wreszcie ktoś z moich okolic 😊 Koleżanka rodziła w grudniu i bardzo sobie chwaliła opiekę i ogólnie cały pobyt. Ja już nastawiłam się na Parkitkę. ..

Do góry