reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
U mnie to na początku miał być torbiel, raz było widać a raz nie, a gdzieś ok 8 tyg. dopiero konkretnie mi lekarka powiedziała.

widze, ze sasiadka ;)

podczytuje ukradkiem Wasz wateczek, bo jest spora szansa, ze nosze pod sercem dwojeczke ;)
czy moge sie dowiedziec jak szybko wiedzialyscie, ze to blizniacza ciaza ? strasznie jestem ciekawa czy oba sie zagniezdzily :)
Ja wiedziałam dopiero w 12tc, na wcześniejszym usg nie bylo widac dwojki.

Tylko moje samopoczucie wskazywalo na to, ze jest cos podejrzanego ;)

Kiedy idziesz na usg? Ktory to tc?

Ja wiedziałam dopiero w 12tc, na wcześniejszym usg nie bylo widac dwojki.

Tylko moje samopoczucie wskazywalo na to, ze jest cos podejrzanego ;)

Kiedy idziesz na usg? Ktory to tc?
ja na samym poczatku jestem, 5tc, usg mam umowione na 23.08
mialam stymulowany cykl, byly dwa pekniete jajka wiec licze na blizniaki ;)

A jakie mialas objawy, ze wskazywaly na ciaze blizniacza?

ja na samym poczatku jestem, 5tc, usg mam umowione na 23.08
mialam stymulowany cykl, byly dwa pekniete jajka wiec licze na blizniaki ;)

A jakie mialas objawy, ze wskazywaly na ciaze blizniacza?
Uu to jeszcze troche poczekasz ;)

Ja bylam w fatalnym stanie. Poczatki pierwszej ciazy byly ciężkie, ale dopiero blizniaki daly mi strasznie popalic. Potworne mdlosci, ospalosc, bol calego ciala jak przy najgorszej grypie. Ciezko bylo i jakos mi chodzilo po glowie ze to wszystko niesamowicie nasilone. No i bach, są :)

reklama
@Amica20 co u Ciebie? Sprawdzalas jeszcze czy wylapujesz podwojne tetno? Kiedy idziesz na usg?
Tefi samego dnia co do Was pisałam trafiłam do szpitala z bólami brzucha. Zrobiono mi usg i nie stwierdzono kolejnego płodu. Leżałam na podtrzymaniu i położna nie stwierdziła że to tętno, będzie jedną dzidzia, trudno jedna ale zdrowiutki ma być i lepiej niech siedzi jak najdłużej :)
Pozdrawiam mamusie :*

Do góry