reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Ja mam za sobą 4 naturalne porody, każdy wywoływane i po 12 godzin leżenia na porodówce, i dlatego z góry chyba zakładają, że tym razem też dam radę naturalnie, a ja mam od początku cukrzycę ciążową i 40 lat i boję się, że nie dam rady. Co innego rodzić jedno, a co innego dwójkę

reklama
Ja mam za sobą 4 naturalne porody, każdy wywoływane i po 12 godzin leżenia na porodówce, i dlatego z góry chyba zakładają, że tym razem też dam radę naturalnie, a ja mam od początku cukrzycę ciążową i 40 lat i boję się, że nie dam rady. Co innego rodzić jedno, a co innego dwójkę

To będzie z mieć szóstkę dzieci? Ale super.
Kto będzie? Parka?

a jak radzicie sobie z opuchlizną rąk i nóg?w ogóle miewacie takie dolegliwości?ja ostatnio mam ręce i nogi jak z drewna,strasznie mi puchną i nie wiem co z tym fantem zrobić,lekarka jedynie zaleca ograniczenie soli.

Będą chłopaki, w sumie 5 chłopaków i jedna córka
Swietna gromadka :) starsze dzieci sa juz troche odchowane?
Pytalas o rozwiązanie ciazy. Duzo zalezy od szpitala gdzie bedziesz rodzic, od tego czy Twoja lekarka tam pracuje i od lekarza, ktory bedzie Cie przyjmowal.
U mnie pierwszy porod wywolywany i skonczyl sie i tak cc, przy blizniakach tez sie balam ze beda komplikacje. Moj lekarz zdecydowal sie na szczęście na cc. Chlopcy byli poowijani pepowinami, jeden dwukrotnie, drugi 3x i nie wiem co by bylo gdyby mieli rodzic sie sn.
U Ciebie ze względu na cukrzyce dzieci szybciej przybieraja? Lekarz zaklada ze beda duze? Mysle ze nawet jesli wlasciwy termin bylby na 22, to te 4 tygodnie wczesniej maluchy spokojnie sobie poradza.

Starsze dzieci 18,9,7,4 lata, na temat wagi w sumie nic lekarka nie mówi, ale przy ostatniej ciąży miałam od połowy cukrzycę i rozwiązali SN w 38 tyg. I ważyła 3500, lekarka jest tylko w Poradni, na oddziale jej nie ma. Liczę na to, że jednak będzie cc, mimo, że lekarka wspomina o sn

Obligatoryjnie planuje położyć mnie 16 sierpnia na oddział, a prognozuje, że 19-tego zakończą ciążę

Obligatoryjnie planuje położyć mnie 16 sierpnia na oddział, a prognozuje, że 19-tego zakończą ciążę
To ze dostaniesz skierowanie, jeszcze nic nie przesadza, bo jak pojdziesz na ip, to dopiero tam zdecyduja czy Cie przyjac, porobia badania, usg i postanowia co dalej.
Moze byc tak ze Cie przyjma, a mogą kazac wrocic po tygodniu. Bedziesz rodzic w duzym miescie? W tym szpitalu co poprzednie porody? Masz rozeznanie, czy czesto robia cc, czy koniecznie cisna na sn?

reklama
Do góry