reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża bliźniacza

U mnie niestety nie ma żadnej poprawy i prawdopodobnie nie wyjdę ze szpitala do rozwiązania. Do tego mam wyłącznie leżeć. Lekarz mówi że dobrze byłoby wytrzymać do 35-36 tygodnia. A ja dopiero skończyłam 31t2d :(

reklama
U mnie niestety nie ma żadnej poprawy i prawdopodobnie nie wyjdę ze szpitala do rozwiązania. Do tego mam wyłącznie leżeć. Lekarz mówi że dobrze byłoby wytrzymać do 35-36 tygodnia. A ja dopiero skończyłam 31t2d :(
Na własnym przykładzie. Leżę już 10 tyg powiem jedno : spinasz tyłek i wierzysz , że wytrwasz. Nie myślisz o 35/36tc ! Myślisz by dotrwać do każdego kolejnego dnia. Każdy dzień daje szansę. Poza tym ja panikuje 33t4d, ale tak naprawdę wszyscy mi powtarzali , że od 30 jest w miarę bezpiecznie, 32 to już ok. 34super. A 35/36 To można się cieszyć w zdrowej ciąży, A nie takiej zagrożonej o która walczymy. Wiadomo, że znajdzie się lekarz co powie 38tc .. Ale! Pamiętaj dla nas ważny jest każdy dzień.
A ile dzieci ważą?

Ja dzisiaj byłam na wizycie i Pani doktor tylko sprawdziła położenie dzieci i od środka zbadała szyjke. Nawet nie wiem ile ważą. A jak wyglądają wasze wizyty oczywiście na NFZ.
Moje wizyty na NFZ także dość szybko przebiegały. Jak naciskałam na to żeby poznać tą wagę to się dowiedziałam,, a tak to zawsze bicie serduszek sprawdzał, choć nie zawsze na głosie. Aha i szyjkę zawsze mierzył na usg. I co jakiś czas obejrzał ich ciałka czy wszystko się zgadza. Bo na prenatalne chodziłam prywatnie i tam leżałam około godziny i było wszystko dokładnie zbadane.. przepływy itd :)
Aa...i chodziłam do zwykłej przychodni. Bo u nas nawet nie ma tu przychodni ciąż mnogich.

Ostatnia edycja:
Dasz radę Kochana. Naprawdę dla dzieci jesteśmy w stanie poświęcić wszystko. Najważniejsze żeby jak najdłużej wytrzymać w trojpaku, bo czym później to lepszy start dla naszych maleństw ❤️
Trzymam kciuki ✊✊

33t3d.
Ktg wyszło dziś kiepskie, więc od razu przepływy, powtorne ktg i szybka decyzja czy CC czy nie... Ale ufff wyszło ok... chociaż.. nastawiamy się że ten dzień coraz bliżej [emoji849] A ja sie martwię że to za wcześnie.. może do 34 uda się docignąć... bo mimo że to ciąża 2k2o to różnica między dziećmi prawie 500g i to lekarzy niepokoi. Do tej pory była różnica 200-300g...
No nic... mam nadzieję że będzie dobrze. Z usg wczoraj waga 1800 i 2250
Oby się udało jak najdłużej ✊✊ trzymajcie się ❤️

Na własnym przykładzie. Leżę już 10 tyg powiem jedno : spinasz tyłek i wierzysz , że wytrwasz. Nie myślisz o 35/36tc ! Myślisz by dotrwać do każdego kolejnego dnia. Każdy dzień daje szansę. Poza tym ja panikuje 33t4d, ale tak naprawdę wszyscy mi powtarzali , że od 30 jest w miarę bezpiecznie, 32 to już ok. 34super. A 35/36 To można się cieszyć w zdrowej ciąży, A nie takiej zagrożonej o która walczymy. Wiadomo, że znajdzie się lekarz co powie 38tc .. Ale! Pamiętaj dla nas ważny jest każdy dzień.
A ile dzieci ważą?
Tydzień temu w 30t3d ważyli 1400 i 1150..wydaje mi się że to bardzo mało.

Wazne ze jeszcze nie rodzisz. Wytrzymasz w szpitalu dla dzieci sie wszystko zniesie. Moze za pare dni albo tydzien będzie lepiej i bedziesz mogla wstac chociaz do wc. Trzymam za Ciebie kciuki! Jak duze sa dzieci?

Wazne ze jeszcze nie rodzisz. Wytrzymasz w szpitalu dla dzieci sie wszystko zniesie. Moze za pare dni albo tydzien będzie lepiej i bedziesz mogla wstac chociaz do wc. Trzymam za Ciebie kciuki! Jak duze sa dzieci?
Lekarz stwierdził że to już jest wszystko za bardzo rozwinięte w stronę porodu żeby się na tyle poprawiło aby ich to satysfakcjonowało.

reklama
Do góry