reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Cześć dziewczyny :) byłam na USG, fasolki ładnie rosną, 2owodniowe, 2 kosmówkowe , krwiak się wchłania więc wszystko wygląda dobrze, kolejne USG już w poradni wielopłodowej za 3 tygodnie, więc pozostaje czekać :) a w święta powiemy rodzinie :D Kupiłam takie 2 duże metalowe puszki w kształcie jajka i wsadziłam tam po parze bucików, przy śniadaniu dam moim rodzicom takie ,,jajka z niespodzianką" :D
Fajny pomysl :) super ze wszystko dobrze i ze 2k2o, zawsze to bezpieczniej.

My tez w wielkanoc rok temu wszystkim mowilismy o blizniakach, tylko rodzice wiedzieli troche wcześniej. Szybko zlecialo :)

reklama
Dziewczyny, czy w tych pierwszych tygodniach czułyście, ciągnięcie w dole brzucha/kłucie w szyjce/uczucie pełności? Strasznie mnie to niepokoi :( dzisiaj czuje takie jakby ukłucia, zarówno jak leżę, ale także jak zmieniam pozycje. Nie można tego nazwać bólem, a raczej takimi właśnie ukłuciami. Do USG jeszcze 4 dni :(

Dziewczyny, czy w tych pierwszych tygodniach czułyście, ciągnięcie w dole brzucha/kłucie w szyjce/uczucie pełności? Strasznie mnie to niepokoi :( dzisiaj czuje takie jakby ukłucia, zarówno jak leżę, ale także jak zmieniam pozycje. Nie można tego nazwać bólem, a raczej takimi właśnie ukłuciami. Do USG jeszcze 4 dni :(
Ja czulam bol podbrzusza ale chyba bardziej jakby jajnikow.
Jesli bardzo Cie to.niepokoi to jedz na ip zrobia Ci usg i sie uspokoisz

Ja czuję nawet do dziś. Ukłucia, ciągnięcie i takie bóle jakby miesiączkowe. Najgorsze były bóle więzadłowe że wstawanie z krzesła było problemem

Może napiszę tu... A u nas okazało się, że mała nie trawi laktozy i chyba dlatego tak mało przybierała, choć teraz karmiłam ją bebilonem to zaczęła lepiej tyć :tak:
Musimy zmienić mleczko i będziemy obserwować;) Fajnie jak już wiadomo od czego to, bo tak człowiek cały czas myśli...

Pozdrawiam wszystkie dziewczyny. Dacie radę. ❤️ Zawsze będzie jakiś niepokój...to ciągnięcia, to brak ruchów. Ale dla własnego spokoju pytać ginekologa o wszystko. Będzie dobrze. Dajcie znać po wizytach.

reklama
Do góry