reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Besos tu się skryłaś a ja czekam kiedy napiszesz coś na lipiec 2019 bo ja też będę mieć blizniaki i termin mam na 16 lipca.:)
Jakoś mi umknęło, że tam są dwie pary blizniat:) wiesz już jaka płeć? Pierwsza ciąża czy kolejna? 2k2o czy inna? Teraz nie czytam lipcowek (generalnie się wypisalam, jestem na lipcowkach na innych forum, a tu zostalam zeby czytać ten wątek i postanowilam napisac:) ).

reklama
Jakoś mi umknęło, że tam są dwie pary blizniat:) wiesz już jaka płeć? Pierwsza ciąża czy kolejna? 2k2o czy inna? Teraz nie czytam lipcowek (generalnie się wypisalam, jestem na lipcowkach na innych forum, a tu zostalam zeby czytać ten wątek i postanowilam napisac:) ).
To moja druga ciąża , mam syna 9 lat. Ciąża jest 2K2O. Ja mam wizytę w następny piątek już nie mogę się doczekać. Co prawda prenatalne mnie trochę zmartwiły bo jedno dziecko miało dużą przezierność karkową bo aż 2.20 a za drugim pomiarem 1.9. Na 60% będzie 2 chłopców.

To super dziewczyny:) i będą nowe rozmówki, bo tak już coś zaczęły się wykruszać trójpaki. Niektóre urodziły, a inne się zmyły;) Do lipca macie jeszcze trochę czasu:p ale szybko się to zleci.

A płeć już znacie? Jesteście po pierwszych prenatalnych?

Momof229 to i tak się mieści w normie? Norma nie jest do 2,5?
No u mnie jeden chłopiec, a drugie nie wiadomo:) chciałabym córcie, było by po rowno:)
aniaplus wiem już szybko rosną :) chciałabym tylko już czuć te kopniaki takie wyraźne...
Mama płci męskiej 3 muszkieterów jest na razie u Momof229 :)
Ja mam w domu parke, a w brzuchu wiem.o jednym chłopcu a drugie nie pokazało co ma :D

Tak niby mieści się w normie ale jednak jest już bliżej górnej granicy. A kiedy czuć pierwsze ruchy ? Niby blizniaki ale jakoś nic nie czuję jeszcze a i brzucha jakiegoś dużego nie mam. Rano to właściwie wygląda normalnie.

Tak niby mieści się w normie ale jednak jest już bliżej górnej granicy. A kiedy czuć pierwsze ruchy ? Niby blizniaki ale jakoś nic nie czuję jeszcze a i brzucha jakiegoś dużego nie mam. Rano to właściwie wygląda normalnie.
Nie masz co się martwić na zapas. Czytałam, że kobiety miały dużo ponad normę i dziecko zdrowe. A tu w normie:)
Jedno dziecko ja już czuje te co jest wyzej. Drugiego jeszcze nie. A brzuch mam spory
Może dlatego, że to moja 3 ciaza...
Ale codziennie słucham tętna to wiem, że i to drugie ma się dobrze :)

reklama
Do góry