reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Momof229 to i tak się mieści w normie? Norma nie jest do 2,5?
No u mnie jeden chłopiec, a drugie nie wiadomo:) chciałabym córcie, było by po rowno:)
aniaplus wiem już szybko rosną :) chciałabym tylko już czuć te kopniaki takie wyraźne...
Mama płci męskiej 3 muszkieterów jest na razie u Momof229 :)
Ja mam w domu parke, a w brzuchu wiem.o jednym chłopcu a drugie nie pokazało co ma :D
Na kopniaczki tez sie doczekasz i koniecznie sie pochwal :) u mnie bylo szybko bo juz w 14tc pierwsze ruchy, drugi synek w 16tc (w pierwszej ciazy tez czułam na przelomie 16/17), ale wiem ze dziewczyny tutaj czasem i do 20tc czekaly. Ale jak juz zaczna kopac to czuc prawie caly czas, bo jak nie jedno to drugie :D

Edir. Doczytałam, ze jedno z dzieci juz czujesz :)

reklama
@besos No coś mi się pomyliło;) teraz już doczytałam. Najważniejsze zdrowie:biggrin2:
@Momof229 To u Ciebie ma być trzech muszkieterów. ❤️Ja też będę miała. Super:)
Ja czułam pierwsze ruchy jakoś 17 czy 18tc, a dodam, że to moja 4 tak zaawansowana ciąża. ;) Coś mi się przypomina o tej przezierności i chyba u mnie córcia jakoś 2 miała, ale zawsze wszystko było dobrze i lekarze nie mieli zastrzeżeń.

Ostatnia edycja:
A dziewczyny już nie mogę się doczekać kiedy urodzę ❤️ tak już czekam na te maleństwa. Odłożyłam luteinę i prawie w ogóle nie odpoczywam, bo mam tyle energii teraz, że szok:-D brzuch mnie bardzo mało spina. Chyba dzieciaczkom spodobało się w brzuchu u mamy8-) ciekawe jak to będzie....:sorry2:

@besos No coś mi się pomyliło;) teraz już doczytałam. Najważniejsze zdrowie:biggrin2:
@Momof229 To u Ciebie ma być trzech muszkieterów. ❤️Ja też będę miała. Super:)
Ja czułam pierwsze ruchy jakoś 17 czy 18tc, a dodam, że to moja 4 tak zaawansowana ciąża. ;) Coś mi się przypomina o tej przezierności i chyba u mnie córcia jakoś 2 miała, ale zawsze wszystko było dobrze i lekarze nie mieli zastrzeżeń.
Tak 3 muszkieterów i mąż czwarty istny kosmos:) właśnie w tej ciąży jestem taka słaba nawet nie mogę postać dłużej przy desce do prasowania bo mi robi się słabo. Wczoraj poszłam z synem na śnieg chciał rzucać się śnieżkami i finał był taki , że po kilku moich skłonach po śnieg zaczął boleć mnie brzuch a potem stał się cały twardy i tak urósł ..położyłam się na godzinę i było lepiej też tak miałaś?

A dziewczyny już nie mogę się doczekać kiedy urodzę ❤️ tak już czekam na te maleństwa. Odłożyłam luteinę i prawie w ogóle nie odpoczywam, bo mam tyle energii teraz, że szok:-D brzuch mnie bardzo mało spina. Chyba dzieciaczkom spodobało się w brzuchu u mamy8-) ciekawe jak to będzie....:sorry2:
Moze zechca niedlugo wyjsc. A co lekarz mowi, jesli porod sie nie zacznie niedlugo? Beda wywolywac?

Tak 3 muszkieterów i mąż czwarty istny kosmos:) właśnie w tej ciąży jestem taka słaba nawet nie mogę postać dłużej przy desce do prasowania bo mi robi się słabo. Wczoraj poszłam z synem na śnieg chciał rzucać się śnieżkami i finał był taki , że po kilku moich skłonach po śnieg zaczął boleć mnie brzuch a potem stał się cały twardy i tak urósł ..położyłam się na godzinę i było lepiej też tak miałaś?
Ja tak miałam. Nie moglam chodzic z synem na spacery, bo mnie strasznie brzuch bolal i byl twardy. Bralam mnóstwo magnezu zeby jakos funkcjonowac cala ciaze, a i tak malo co robiłam.

Tak dokładnie, a mąż następne dziecko:D
Również nie mogłam ustać przy desce, więc prasowałam siedząc;) czułam się źle jakoś do 17tc. Czasem się pojawiło jakieś twardnienie, ale to właśnie po jakimś wysiłku. Odpoczynek pomagał. Potem odzyskałam trochę życia. W grudniu już też nie mogłam robić za wiele skłonów żeby bawić się z synami. Bo to już było ponad 30tc;)

reklama
Tak dokładnie, a mąż następne dziecko:D
Również nie mogłam ustać przy desce, więc prasowałam siedząc;) czułam się źle jakoś do 17tc. Czasem się pojawiło jakieś twardnienie, ale to właśnie po jakimś wysiłku. Odpoczynek pomagał. Potem odzyskałam trochę życia. W grudniu już też nie mogłam robić za wiele skłonów żeby bawić się z synami. Bo to już było ponad 30tc;)
Czyli będziesz rodzic normalnie nie przez cięcie cesarskie.

Do góry