reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Ale już duży!:-) :) Pamiętam jak pisałaś że urodziłas. I są podobni.
U mnie dziś była położna. Dziewczynki przybrali za 10 dni po prawie 500 gr. :p
Pieknie! A duzo spadly z wagi po urodzeniu? U Was bylo chyba 400g roznicy miedzy dziewczynkami, dobrze pamietam?

Moi podobni sa jak bracia, ale nie sa jak blizniaki, duzo roznic miedzy nimi. Jutro idziemy na szczepienie to bedzie wazenie i mierzenie. Na moje oko to juz 6kg przekroczyli, ale jestem ciekawa ile naprawde :)

reklama
W ciąży mówiły że 400,po urodzeniu okazało się 500. Lenka miała 2680,Paulinka 2170. No i dalej tą różnicą utrzymuje się. Po porodzie stracili po ok.150 gr. Ale teraz pięknie przybierają,chociaż nie karmię już co 3 godziny jak zalecano.

W ciąży mówiły że 400,po urodzeniu okazało się 500. Lenka miała 2680,Paulinka 2170. No i dalej tą różnicą utrzymuje się. Po porodzie stracili po ok.150 gr. Ale teraz pięknie przybierają,chociaż nie karmię już co 3 godziny jak zalecano.
Karmisz na żądanie? Jak tak pieknie rosna i nie wolaja jesc, to nie ma co sie martwic :)
A jak sobie radzisz? Wszystko ok? Ktos Ci pomaga przy nich troche, czy wszystko sama, a maz tylko wieczorami?

Karmisz na żądanie? Jak tak pieknie rosna i nie wolaja jesc, to nie ma co sie martwic :)
A jak sobie radzisz? Wszystko ok? Ktos Ci pomaga przy nich troche, czy wszystko sama, a maz tylko wieczorami?
Raczej tak. Wychodzi gdzieś co 4 godziny. Ale staram się żeby jedli o jednej porze. Wczoraj w nocy źle spali,bolą im brzuszki trochę, i potem o piątej jak zjadło to spali do 11. I ja z nimi:-) :). Tylko starszego zabrałam do szkoły.
Jak na razie dziewczyny dość grzeczny i dużo pomocy nie potrzebuję. Ale ogólnie mieszkam z tesciami więc jak są głodny o jednej porze to ona też karmi. Ale na długo z nimi nie zostaje, tylko miedzy posilkami na szybko mogę wyjechać do sklepu. Mąż pracuję. I raczej nie ma co na niego liczyć. Bo często idziemy spać jak jego jeszcze nie ma.

Aniaplus śliczne Robaczki :)
Tak 2k2o :)
Polak też mam córkę Paulinke :)
Teraz marzy mi się Michalinka, ale mąż kręci nosem. A dla chłopca nie wiem, nie mam zielonego pojęcia jakie imie...

Moi chlopcy zaszczepieni. Dzis 3,5msc od porodu maja M 6kg, 59cm; B 5850g 61cm. Poszlam ich zaszczepić sama i zaluje, bo sie darli a dwoch jednocześnie nie dalam rady uspokajac. Ledwo zyje. Dobrze ze po powrocie zasneli i juz 2h spia, a ja moge odsapnac.

@ania_ka87, @zuzik85 a Wy szczepicie dzieciaki?

@besos ,U mnie też miał i być Paulina i Michalina,ale mąż nie chciał.
@aniaplus ,no już piękna wagą. Jest co nosić! ;)

reklama
@besos ,U mnie też miał i być Paulina i Michalina,ale mąż nie chciał.
@aniaplus ,no już piękna wagą. Jest co nosić! ;)
Oj jest, dlatego kregoslup i ramiona wysiadaja ;)

W ogole to rozmawialam dzis z przyjaciolka z dzieciństwa. Początek ciazy, byla na usg, w 6tc byly trzy pecherzyki, z czego jeden mniejszy od pozostałych, wiec wychodzi na to ze blizniaki lub trojaczki ich czekaja :D

Do góry