reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Witam jestem tu nowa .Wczoraj na wizycie dowiedziałam się że jestem w ciąży bliźniaczej. Jestem przerażona ..i zagubiona nie poradzę sobie z 2 maluchów
Jak dowiedziałam się o ciąży bliźniaczej to miałam już 3 letnia córkę i tak.samo byłam przerażona.. ale spokojnie ciąża jest długa oswoisz siee z.tą myślą :)

Witam jestem tu nowa .Wczoraj na wizycie dowiedziałam się że jestem w ciąży bliźniaczej. Jestem przerażona ..i zagubiona nie poradzę sobie z 2 maluchów
Czesc. Ja tez dopiero na początku - 8t4d. Jestem przerazona. Nie mam zadnego zywego dziecka, wiec moje doswiadczenie jest zerowe... zadnego przygotowania. W pierwszej ciazy dotrwalam do 23tc, urodzilam synka niestety zmarl, to bylo w czerwcu. Jestem przerazona podwojnie, po 1 czy donosze po 2gie jak donosze to jak ogarnę?! Wiec nie jestes sama....

Dziewczyny i w końcu jestem po wizycie. Szyjka dobrze się trzyma na szczęście i oby tak dalej. A maluszki niby tydzień mniejsze , ale zbliżone do siebie wielkościowe.. ;) i jeszcze dwójka się obruciła. Teraz są oboje główkami do góry:biggrin2: ciekawe jak będą ułożeni za dwa tyg:rolleyes:
Super, że szyjka trzyma. Moi młodszy o dwa tygodnie wg USG. Różnica między nimi 400 g. I lekarzy mówią że to w normie.

Ostatnia edycja:
Uff, moje córy nareszcie dają mi nieco oddechu i mogę troszkę popisać :) Widzę, że pojawiły się nowe bliźniacze mamy, którym szczerze gratuluję przyszłego, podwójnego szczęścia. Znam Wasze obawy, nie powiem, że będzie lekko, ślicznie i kolorowo, ale z dnia na dzień będzie lżej i weselej, szczególnie jak dzieciaczki zaczynają gaworzyć, uśmiechać się pełnym i świadomym uśmiechem. Moje córki kończyły 3 dni temu 4 miesiące, dzisiaj zobaczyłam, że młodszej wyżęły się dwa ząbki, nawet nie wiem kiedy hihi :) Torpeda przerosła starszą siostrę, a była taka maleńka... Teraz ważą ok 7kg, ostatnio ważyły po 6400, ale to było w zeszłym miesiącu. Bawią się zabawkami i jest komiczne, jak chcą włożyć coś do buzi i trafiają w oko, zabawne nie jest, kiedy nerwus Marta zaczyna z tego powodu krzyczeć. Śpią mi całą noc, dzięki bogom. Ale Marta od paru dni stwierdziła, że w nocy fajnie się gada i te swoje "gie gie" wykrzykuje ok 3-4 w nocy, aż mąż ostatnio wstał i się pyta szeptem czy ona płacze czy co? Ale nieee, Martuśka po prostu się "bawiła" :D
Także kobietki, nie ma tego złego, myślałam, że nie dam rady, czasem miałam ochotę wyć razem z dzieciami, szczególnie kiedy płakały obie na raz, albo Marta chciała non stop na cycku wisieć, a biedna Emilka zawodziła, bo też głodna, ale butelkowa i nijak ją nakarmić, ale to też przeżyłyśmy i teraz dziewczyny podbijają serca braci i tatusia, który się zakochał w końcu w córeczkach.

Po pierwsze gratuluje! A po drugie dasz rade! Bedzie dobrze, zobaczysz. Ja mam niespelna dwulatka i dwumiesieczne blizniaki i zostaje sama z nimi. Chociaz jestem wykonczona, to jest fajnie i radze sobie lepiej niz jak mialam tylko jedno ;) mam czas zeby zrobic obiad, czasem uprasowac i sprzatnac. Gdyby nie to, ze zdrowie daje znac o sobie to w ogole by nie bylo problemu :)

@Momof229 na pewno sobie poradzisz zobacz ile jest tutaj Mam, które dają rade:) ja na początku też byłam załamana, ale z czasem się oswoisz z tym, że będziesz miała dwa bobaski, dziewczynki to moje pierwsze dzieci, wiec nie mam żadnego doświadczenia, a nie jest na razie źle mam nawet trochę czasu żeby sobie w domu ogarnąć

reklama
Do góry