reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Niezle :D to moj synek ma 20,5msc i wazy 11kg :D jakby mial tyle wazyc rok temu to sobie nie umiem wyobrazić :rofl2:
To moje kluchy na 9 mc:)
received_1211288678981759.jpeg

Załączniki

• received_1211288678981759.jpeg
    received_1211288678981759.jpeg
    79,2 KB · Wyświetleń: 775
Witam,
mam pytanie w jakiej kwocie podstawy jest macierzyński i rodzicielski przy bliźniętach?
macierzyński 31tyg i rodzicielski 34 tyg.

31tyg- 100% potem 34 tyg 60%?

czy 52 tyg 80% potem 13 tyg 60%?

Pozdrawiam ;-)

Ostatnia edycja:
Moi ważą prawie 14 i 13kg ale oni po 11kg wazyli na 9mc i nosili 86 wtedy. Teraz 92. Ale wzrostu to oni teraz po 76cm mają. A urodzili się po 41cm i 1980/1970g :)
A ja myślałam.ze tylko.moje takie klocki [emoji6]. Moje mają coś koło metra bo grubo ponad stół sięgają i ważą po dobre 13kg też już dawno nie ważne ale ja już nie daje rady podnieść. Ubranka nosimy nawet na p110 Ale takie idealne są na 98 a 110 to głównie t-shirt bo matka nie lubi jak brzuchu na wierzchu [emoji12]. Przy porodzie podobną waga jak u Ciebie 2200 i 2100 nie wiem na czym one tak rosną

A ja myślałam.ze tylko.moje takie klocki [emoji6]. Moje mają coś koło metra bo grubo ponad stół sięgają i ważą po dobre 13kg też już dawno nie ważne ale ja już nie daje rady podnieść. Ubranka nosimy nawet na p110 Ale takie idealne są na 98 a 110 to głównie t-shirt bo matka nie lubi jak brzuchu na wierzchu [emoji12]. Przy porodzie podobną waga jak u Ciebie 2200 i 2100 nie wiem na czym one tak rosną
Moje jedzą wszystko. Wręcz sobie wyrywają. Siedzą przy stole póki coś leży. Nawet surowa cebule wcinaja :)

reklama
Do góry