reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Drugie też ogarniemy. Jak będą takie grzeczne jak te moje[emoji3]. A tak poważnie przeraża mnie myśl że mogło by być ich więcej jak 2. Zdarzają się takie przypadki że dziewczyny po bliźniakach miały trojaczki. I teraz pytanie jak ogarnąć samemu 5 małych dzieci i jak zmieścić to do auta...[emoji12] Ale na razie bez stresu... Tako tylko luźne myśli mi po głowie krążą. Na pewno będzie jedno[emoji12]
Haha no tak domyslam sie ze rozne scenariusze juz widzisz w wyobrazni ;) ale bedzie ok. My kupilismy 7osobowe auto niedawno, chociaz nie planujemy wiecej niz 3 dzieci, ale kto wie co sie wydarzy :p w razie W zmiescilibysmy jeszcze jedne twinsy :D :p

Ja robilam pierwszy test dopiero w 35dc... i tak wiedzialam ze jestem w ciazy, to byla tylko formalnosc, tak samo jak pierwsze usg :D mialam na tyle silne objawy ze nie mialam wątpliwości...

reklama
Haha no tak domyslam sie ze rozne scenariusze juz widzisz w wyobrazni ;) ale bedzie ok. My kupilismy 7osobowe auto niedawno, chociaz nie planujemy wiecej niz 3 dzieci, ale kto wie co sie wydarzy [emoji14] w razie W zmiescilibysmy jeszcze jedne twinsy :D [emoji14]

Ja robilam pierwszy test dopiero w 35dc... i tak wiedzialam ze jestem w ciazy, to byla tylko formalnosc, tak samo jak pierwsze usg :D mialam na tyle silne objawy ze nie mialam wątpliwości...
Ja idąc na 1 USG obstawiałam bliźniaki. Jeszcze mówiłam że na pewno będzie 2 i to 2 dziewczynki. I tak było. A teraz nawet boję się głośno powiedzieć co obstawiam.... poczekam.

:D masz juz wprawe, ogarnelas blizniaczki... Pomagal Ci ktos na codzien przy nich jak byly malutkie?
Przez miesiąc byłam sama potem wróciłam do pracy a dzieci z tatą był na urlopie odkąd miały 9tyg prawie do roku. Teraz jestem sama. Także u nas tak na zmianę. Nie mamy żadnej babci czy cioci do pomocy. Ewentualnie starsza córka...

O rety, jakie tu super wiadomosci!!!!
@Heda ja Ci z serducha gratuluje! Mi test z bliźniakami wyszedł 25dc. Potem krecha tylko ciemniala.

@martynka711 ja też mam termin na październik. Wprawdzie 24 dopiero, ale w 37tc gin chce mnie rozwiązać. Bo pierwszy synek urodził się 4250g .

Wczoraj mialam wizyte, to bylo 28+2 i dziewczynka 936g a chłopiec 1169g. Zanosi się na puchniaczka :)
Ja mam paskudne żylaki w tej ciąży i cukrzycę ciążową. Od wczoraj jestem na insulinie.
Dobrze, że synek grzeczny i w miarę samodzielny, bo nie wiem jak dałabym radę.
Na szczęście szyjka trzyma, twarda, zamknięta.
U mnie już poprane i czeka na prasowanie. Torba wprawdzie nie spakowane ale wszystko w jednym miejscu :)
Czekam na drugie łóżeczko. I zostało kupić wózek. Ale zupełnie nie mogę tematu ogarnąć... :)

O rety, jakie tu super wiadomosci!!!!
@Heda ja Ci z serducha gratuluje! Mi test z bliźniakami wyszedł 25dc. Potem krecha tylko ciemniala.

@martynka711 ja też mam termin na październik. Wprawdzie 24 dopiero, ale w 37tc gin chce mnie rozwiązać. Bo pierwszy synek urodził się 4250g .

Wczoraj mialam wizyte, to bylo 28+2 i dziewczynka 936g a chłopiec 1169g. Zanosi się na puchniaczka :)
Ja mam paskudne żylaki w tej ciąży i cukrzycę ciążową. Od wczoraj jestem na insulinie.
Dobrze, że synek grzeczny i w miarę samodzielny, bo nie wiem jak dałabym radę.
Na szczęście szyjka trzyma, twarda, zamknięta.
U mnie już poprane i czeka na prasowanie. Torba wprawdzie nie spakowane ale wszystko w jednym miejscu :)
Czekam na drugie łóżeczko. I zostało kupić wózek. Ale zupełnie nie mogę tematu ogarnąć... :)
Wózek to najgorsza rzecz do ogarnięcia przy bliźniakach. Nie ma wyboru. Wszystko brzydkie i ciężkie....

Wózek to najgorsza rzecz do ogarnięcia przy bliźniakach. Nie ma wyboru. Wszystko brzydkie i ciężkie....
No właśnie! A ja po cc na drugie piętro z nim muszę...
Przeszło mi nawet przez myśl, że kupię na wiosnę od razu spacerówki a zimą to będą po balkonie "spacerować" w nosidelkach.
Naprawdę, osiwieje przez ten wózek. A jaki masz dla dziewczynek?

Przez miesiąc byłam sama potem wróciłam do pracy a dzieci z tatą był na urlopie odkąd miały 9tyg prawie do roku. Teraz jestem sama. Także u nas tak na zmianę. Nie mamy żadnej babci czy cioci do pomocy. Ewentualnie starsza córka...
Wow, no to niezle. Byly takie bezproblemowe, czy rodzice tacy zorganizowani i zaradni? :)
@zuzik85 ja wyszlam z tego samego zalozenia, kupilismy uzywany 3w1. Nawet nie pamietam jaka firma :D poznalismy na placu zabaw ojca z blizniakami, ktore wlasnie z niego wyrastaly, wzielismy namiary i umowilismy sie ze go odkupimy. Nie moja kolorystyka, zdecydowanie ciezki klamot, ale ja i tak sama nie dalabym rady wyjsc zima z blizniakami i z dwulatkiem na spacer, dlatego bedziemy balkonowac, a pozniej kupujemy lekka spacerowke na wiosne :)

reklama
No właśnie! A ja po cc na drugie piętro z nim muszę...
Przeszło mi nawet przez myśl, że kupię na wiosnę od razu spacerówki a zimą to będą po balkonie "spacerować" w nosidelkach.
Naprawdę, osiwieje przez ten wózek. A jaki masz dla dziewczynek?
Zdecydowaliśmy się na baby joggera co to mini gt. Głównie że względu na wagę. Przez miesiąc też targalam to po schodach wprawdzie na 1 piętro Ale było ok. Najpierw sama rama na dół a potem dzieci i gondolach i powrotem to samo. Sama rama ok 12 kg gondolki po 4 każda i dzidzia w środku 2 kg. Nie było źle. Gondole są dość małe i moje klocki po 4 mies z nich wyrosły. Ogólnie wózek fajny. Lekko się prowadzi i nie muszę szukać teraz spacerówki i wydawać hajsu. Jak moje koleżanki, które zdecydowały się na dorjany czy tako...

Do góry