reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Jedynka chicco jest dosyc drogi,a ten jest uniewersalny.wiec gdybym kupila jakies inne butelki jeszcze pozniej to tez bedzie pasowal.z tymi termometrami to nie wiadomo jaki,trzeba trafic w dobry.a ty jestes spakowana w 3 torby tak?jesli dobrze zrozumialam;)nie wiem wlasciwie w jakie sie spakowac,chyba w takie sportowe,bo w ta od wozka myslalam maluchy,ale ona jest mala prawda?moj lekarz ciagle rozmawia ze mna o tej dodatowej opiece lekarskiej platnej i teraz zglupialam co robic,bo boje sie ze jak nie zaplace to w ogole mna sie tam slabo zajma.w koncu bedzie mi robic cc jakis starzysta.ehh kiedy te wydatki sie skoncza.:rofl2:u mnie znowu robi sie goraco i tak codziennie na zmiane z burza.

reklama
ta torba z wozka to chyba tylko na paczke chusteczek i moze jakies kosmetyki hehe. Ja mam taka dla maluchow normalna sportowa dosc spora, a dla siebie te dwie jedna do szpitala jakby mnie mial teraz polozyc i druga z tymi rzczami po porodzie. I te torby mam takie dosc nieduze. Ja nie wiem nawet czy u mnie w szpitalu jakas opieka za kase jest. Nie slyszalam. W sumie to ja jestem przeciwna takim praktykom. Przeciez one zarabiaja i maja sie opiekowac pacjentem bo to ich praca. Mysle ze jak cos to moj bedzie mi pomagal w dzien a w nocy coz nie wiem jak to bedzie bo przeciez nie bedzie mogl zostac na noc ze mna. Wogole jakos nie moge sobie wyobrazic tego jak to bedzie.

a ja mam dzis jakiegos dola :( Ogolnie jakos tak nie za fajnie sie czuje , slabo mi momentami , rece juz od ponad tygodnia mi mrowieja ( ucisk jaki czy co ? ) , na dodatek stanelam dzis na wadze i przez miesiac schudlam 3 kilo !!!!! zamiast przytyc , a jeszcze jakby bylo malo to wykryli u mnie w pochwie i odbycie paciorkowca . O paciorkowcu sie naczytalam i mam strachc jak cholera , napewno bedzie cc zeby sie dzieci nie zarazily .
Dzis mam wizyte u gina i stad moze te moje zwiekszone obawy i leki - co mi powie ... Boje sie :(((((
Prosze powiedzcie ze to normalne w koncowce podwojnej ciazy ( tak mi mowi moj maz , ale jakos mu nie wierze do konca ... )

Evika mi też cierpną ręce w nadgarstkach albo drętwieją kur....cy idzie dostać, ja dzis za dużo i tak marudziłam, tez panikuje 9i boje się jak cholera z każdym dniem coraz bardziej, wypilam 2 melisy i chyba się położę spa,c tak będzie lepiej dla innych...

evika ciesz się, że wytrwałaś już tyle, teraz to tylko z górki. Ja też się spodziewam najgorszego. W pojedynczej ciąży u mnie to do samego porodu było super. Jedynie ostatnie dwa tygodnie w nocy ciężko było zmienić pozycję, a teraz to mam już. Na poród nawet poszliśmy z mężem spacerkiem o pierwszej w nocy (ok.500m), bo tylko wody zaczęły odchodzić...Nie było żadnych bóli i nic się nie działo przez kolejne dwa dni, po czym wywołano poród. Myślę jednak, że w podwójnej ciąży jest o wiele ciężej.
Nie zamartwiaj się tym paciorkowcem - zrobią cc, a później cholerstwo wyleczysz i z dziećmi na pewno będzie wszystko dobrze, czego Ci życzę.
Ja też coraz gorzej się czuję, doszły bóle kręgosłupa. W nocy to wstaję kilka razy i często nie mogę się ponownie uspać. A jak śpię to tylko jedna pozycja - na lewym boku, bo nawet gdybym chciała inaczej się nie da. Na prawy jak się odwrócę, to zaczyna się kopanie, może one budzą się od tego, może szukają też dla siebie pozycji, wtedy coś mnie też uciska. To jest męczące, do tego żylaki, nogi puchną...A będzie jeszcze gorzej...Ale DAMY RADĘ!

monia5523 - na poczatku czerwca bardzo bolal mnie kregoslup ... zalamalam sie ze jeszcze tyle miesiecy
a tu ani lezec ani chodzic
i kupilam sobie ten kojec Kojec Motherhood - poduszka dla kobiet w ciąży | Motherhood.pl
po tygodniu zapomnialam ze wogole mam kregoslup
jest to najtrafniejszy zakup do dzis mnie nie boli ale nosze te pokrecona poduszke z soba z pokoju do pokoju
czasem tylko ja odsuwam jak mezusia kce przytulic
:)))

wlasnie sie zastanawialam nad zakupem tego kojca . troche drogi , ale ... Ciekawe czy sie da blizniaki karmic na nim ?

Uspokoilam sie troche ze nie tylko ja taka wystraszona jestem tymi dretwieniami rak i nie tylko . Wczesniej rodzilam 3 razy ale pojedyncze dzieci , teraz dwojka i jest calkiem inaczej .
Za 1,5 godziny bede juz w gabinecie u gina i wszystkiego ( mam nadzieje ) sie dowiem .
Jak tylko wroce to sie zamelduje :-)

speedkasia właśnie planowałam zakup tego kojca w następnym tygodniu, a Twoja opinia utwierdziła mnie co do słuszności tego zakupu
evika 3mam kciuki za wizytkę, daj znać...

i juz po wizycie :)
wszystko dobrze , lekarz rozwial moje wszelkie obawy , to ze mi rece cierpna to jest wewnetrzny obrzek zylny ( czy jakos tak ) , to ze z wagi zlecialam to taki widac urok mojej ciazy , szyjke mam bardzo wysoko wiec nie wyczekuje porodu wnetki . Ale chyba sie zdecyduje na 38 tydzien na cc bo potem moj gin na urlopik wyjezdza . Zobaczymy na nastepnej wizycie co i jak bedzie , a mam przyjsc za 2 tygodnie .
no i zaspokoilam swoja ciekawosc odnosnie wagi maluchow :)
dziewuszka wazy ok. 2700g , a chlopczyk ok.3,100 g. waga calkiem przyzwoita co bardzo dobrze odczuwam ;)
ide spac bom zmordowana dzisiejszym dniem :)
buziaczki dla wszystkich

reklama
Cześć dziewczyny:tak:. Od dłuższego czasu podczytuję sobie Wasze wypowiedzi i w końcu postanowiłam do Was dołączyć. Jestem w 21 tyg ciąży bliźniaczej dwujajowej. Ogólnie czuję się dobrze z czego się bardzo cieszę choć widzę z Waszych wypowiedzi, że wszystko dopiero przede mną. Pozdrawiam wszystkie mamuśki w trójpaku i życzę spokojnego weekendu.

Do góry