Witaj, gratulacje swietnie ze sie dobrze czujesz i nic Ci nie dokucza, oby jak najdluzej tak zostaloWitajcie dziewczyny! To moja pierwsza ciąża i do tego podwójna . Nie będę ukrywać, że nie była planowana ale jednak bardzo się cieszę. Obecnie jestem w 15 tc + 5 dni . Czasami łapię się na tym, że zapominam, że w ogóle jestem w ciąży. Nie miałam żadnych objawów, prócz zatrzymania się miesiączki, czego nigdy wcześniej nie miałam i to już był dla mnie znak. Jeszcze nie wiem jakiej są płci ale najważniejsze dla mnie jest to, żeby były zdrowe! Martwię się tym każdego dnia i najchętniej odwiedzałabym lekarza co tydzień, żeby się upewnić czy brak jakichkolwiek objawów, to nie jest zły znak. Czy możecie powiedzieć, kiedy poczułyście jakieś pierwsze ruchy maluszków i jak to w ogóle odróżnić ? Pozdrawiam serdecznie i życzę dużo zdrówka dla Was i Waszych maluszków
Ja w pierwszej ciazy czulam pierwsze ruchy w 16tc. Teraz blizniacza, czulam juz w 14tc ale wiedzialam czego sie spodziewac to kiedy poczujesz to kwestia indywidualna, ale to juz niedlugo i tak kiedy idziesz na nastepne usg?