reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
olis nie widac fotek ja tez kocia mama jestem :)

wlasnie zmierzylam brzuch i jestem w szoku od soboty mi przybylo ze 115 do 118cm!!!!! szok normalnie!!!

Witam z rana :)

Co noc to gorsza nie wiedziałam że tak może boleć "spód" że tak się wyrażę. Do tego cierpną mi biodra muszę kombinować z jakimiś poduszkami pachwiny drą a jednym słowem masakra.

A co u Was ? Jak noc? Chociaż wiem że tylko część z nas ma problrmy ze spankiem.

Ciekawe co u Kasiony i 2ania i KArolinkare

Jedynka może Cie nie pociesze ale mi się obwód brzucha zmniejszył ze 3cm, zastanawiam się czy nie za dużo, no i te pół kg mniej, a na ostatnim usg wyszło że łożysko ma 2 stopień czyli moje dzieci za wiele już pewnie nie urosną.

hej!
u mnie w materacu na lozku zrobil sie taki dol :) i jak sie dobrze uloze to brzuch mi sie fajnie uklada i nawet nie jest zle, najgorzej tylko przy przewracaniu na drugi bok, bo tez mi biodro dretwieje jak za dlugo leze na jednym boku. Poza tym jakis twardy ten brzuch znowu mi sie robi a juz bylo troche lepiej. Najgorszy jest jednak bol mojego pepka. Maly tak sie zneca nad nim ze az czasem mam lzy w oczach jakbym miala potwornie wielkiego siniaka i ktos non stop w nim grzebal !! To ten co ma czkawke, oj czuje ze to bedzie maly czorcik :).

ja tez jestem ciekawa co u dziewczyn... moze sie jakos odezwa niedlugo.

Justella a jak Twoja wyprawka? juz masz wszystko gotowe? Ja juz na szczescie mam z glowy pranie prasowanie ciuszkow i w strasznie mi sie nudzi jak tak leze caly dzien. Wczesniej polowalam na roznosci na allegro a teraz jak juz wszystko mam to nie mam co robic. Ale dobrze ze porobilam wszystko wczesniej bo teraz to juz ledwo siedze tak mnie boli ten pepek.

U mnie noc spokojnie bez większych twardnień i niedogodności, pospałam nawet do 10. Teraz przeniosłam się na ciąg dalszy na kanapę :)
Zaraz muszę się zmobilizować i umyć włosy :) Dzieci jakieś takie grzeczne od rana, zobaczymy co będzie później :)
Miłego dnia dziewczyny

Niechcący kliknęłam i poszło bez tego co chcę napisać.

Co do wielkości brzuszka to u mnie zostało dokładnie 3 miesiące do terminu porodu, a mam 112cm. Przed ciążą nosiłam rozmiar 36/38 i miałam bardzo płaski brzuch, a mam 172cm wzrostu. Wydaje mi się, że duży ten mój brzuch. Teściowa twierdzi, że taki miałam jak szłam do porodu z córką.
Znajomi na ulicy mówią - o to pewnie JUŻ :-).Ja im na to, że jeszcze czas, ale tu jest dwoje... Może do 130 dobiję???:-D

hej dziewcxynki.moja noc byla raczej spokojna,tylko ciagłe wstawanie na siusiu;)
fajne macie te kociaki.ja jestem straszna pedantka wiec zwierzatko nie miało by ze mna lekko.chyba ze własnie miłosc do jakiegos psa lub kotka by to wlasnie zmienila.kazdy paproszek mnie wkurza..
Jedynka moja wyprawka,oprocz wozka jest raczej kompletna.nie widac tego kompletnie po pokoju.za tydzien moj maz ma skladac łóżeczka wiec w koncu bedzie widac,ze czekamy na nasze maluszki.ciuszki,reczniczki,przescieradełka,pieluszki poprane i poprasowane w szafie leza.to samo z butelkami,smoczkami itp.leza w pudełku w szafie.musze zamowic jeszcze sterylizator,bo przeciez trzeba bedzie to wszystko wyczyscic.no wlasnie chyba jak wrocimy ze szpitala,a ty jak myslisz?ja chyba zamowie taki i ten uzytkownik tez ma podgrzewacz i termometr wiec wszystko chyba kupie u niego:

NOWOŚĆ! STERYLIZATOR PAROWY SNOW BEAR! GRATIS! (1182068856) - Aukcje internetowe Allegro

musze jeszcze kupic te apteczne rzeczy,pampersy i oczywiscie wozek.ciagle sie zastanawiam i zbieram czy ten dor jan,czy jakis inny,ehh niech ktos zdecyduje za mnie;)
a jak u Ciebie,wszystko naszykowane?lekarz twoj mowil cos o lezeniu wczesniej w szpitalu?

cos pamietam ze Kasiona miala za dwa tyg zabrac chlopcow do domciu,a to nie wypada jakos w ten weekend??mam nadzieje ze jakies wiesci sie pojawia od dziewczyn.

reklama
Justella fajny ten sterylizator. A nie myslalas o tym zeby kupic chicco bo masz butelki chicco? ja kupilam uzywany ale jak nowiuski wyglada. I to jakis taki uniwersalny. Podgrzewacz mam ale wydaje mi sie ze mi sie nie przyda za bardzo, bo on jest jeszcze stary i jeszcze z mojego dziecinstwa i miesci mi sie do niego tylko mala butelka aventa. Trzeba kombinowac zeby trafic na taki ze wszystkie butelki pasuja. Mysle ze bede uzywala termosu, ewentualnie mikrofalowki ale wszystko wyjdzie w praniu. A jak chodzi o termometr to kupilam taki do ucha i wogole nie jestem zadowolona. Nim trzeba wycelowac w srodek ucha i wtedy wykazuje wzglednie prawidlowa temperature a tak to normalnie cuda. Raz pokazuje 35 stopni a raz 38 !!! jakas masakra. sama teraz nie wiem co robic.Tani to on nie byl. Poki co nie kupuje innego ale pewnie bede musiala sie nauczyc obslugi zwyklego termometru u niemowlakow co dla mnie jest dosc straszne poki co :) i nie wyobrazam sobie jakbym miala to zrobic.
Co do wozka to mi sie podoba i kto by nie zobaczyl go u nas jest zaskoczony, ze wyglada zgrabnie i wybko sie sklada i latwo prowadzi. Ale wlasnie z tymi kolorami to trzeba by bylo podpytac czy nie mozesz wybrac innego niz te w standardzie.

Jesli chodzi o klaki mojego kociaka to mnie trafia cos i juz nie wiem co robic bo wszystko mam w jego wlosach. Najgorsze jak dzieci beda. Co ja wtedy z nim zrobie chyba go na lyso ogole :)

Do góry