reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Hej mamcie.Jak sie miewacie brzuchatki?Ja sie czuje o niebo lepiej.W koncu moge oddychac normalnie,spac jak chce,nie mam zgagi hihi Rana po cc sie zagoila,infekcji juz nie mam,antybiotyk zadzialal,ale glowa mnie boli po nim ;Ogolnie wracam do formy.
Dziewuchy sa slodkie,male ssaki jedza strasznie duzo,wyciagaja 100 ml jednym ciagiem.W dzien jedza co 3 godziny i spia smacznie,czasem pomarudza.Nocki troszke gorsze byly,ale zmienilismy mleko i male mialy problemy z przestawieniem sie.Wczoraj zmienilismy dodatkow mleko na takie dla glodomorkow i dzisiejsza noc byla spokojna.Narazie ja spie z jedna,maz z druga.Poczekamy az nocki beda calkiem spokojne,jak narazie dzielimy sie maluchami.Jedzenie co 3 godzinki i smaczne spanie.Wiec idzie ku lepszemu.Dziewuszki waza juz kolejno Zosia 2600 ,Hania 2700.Buzki robia sie im okragle i czuc ze troszke ciezsze.Ogolnie nie narzekam.

reklama
Hej hej, ja mieszkam pod lasem i myslę czy by się nie wybrać na grzybobranie po kilka dorodnych sromotnikowych na zupkę dla teściowej :D

Właśnie wróciłam od gineksa i póki co zagrożenia większego nie ma, szyjka głęboko nie skróciła się bardziej, macica nienapięta, pytał czy czuję parcie na dół bo to podobno oznaka porodu ale ja póki co czuję pod żebra i mostek czyli jest ok. Następna wizyta za 2 tyg, i tak koło 10 wrzesnia chciałby ciać o ile donoszę, powiedział że nie ma sensu dłużej dźwigać to dobrze bo i tak do 10 wytrzymać bedzie sukces.

Byłam w medycznym sklepie, oglądaliśmy termometr dla dzieci w sklepie 105zł więc chyba z allegro się nie opłaca TERMOMETR FR100 MICROLIFE- GRATIS + SZYBKA WYSYŁ (1187866797) - Aukcje internetowe Allegro i kupiłam majtki poporodowe takie o których pisała Lona siateczkowe ala bokserki, przewiewne a te fizelinowe to nie bardzo mi się widzą.

Jeśli chodzi o mocz to ostatnio też mi wyszły bakterie ale leukocyty w normie to nic nie dostałam na to.

Speedkasia obyśmy do tego 36 wytrzymały życze tego każdej z nas!!

Gastone nawet nie wiesz jak zazdroszczę!!!

Gastone to super ,że taki happy end a własciwie beginning:).czyli sugerujesz ,że warto sie bliźniakami podzielic z mężem.. :)
ale Ci dobrze że dziewuszki już po Twojej stronie bezpieczne..a jak Max z siostrzyczkami?
pozdrawiam

A dodam jeszcze że waga moja w końcu stanęła w miejscu a nawet pół kilo mniej dzis było. Za dużo chyba poleguję w domku bo po spacerze do gina i sklepu brzuch mi twardnieje co chwile masaaaakra

Gastone jak dobrze sie czyta pozytywne wiadomosci :) super ze corcie grzecznie sobie rosna i ze maja apetyt niezly.
Olis dobrze ze nic nowego gin nie wynalazl :). odpoczywaj duzo. A z ta waga to masz dobrze bo ja czuje ze znow przybieram bo moj apetyt na slodkie nie ma granic i najgorsze ze nie moge sie opanowac :) pochlonelabym wszystko co ma w sobie cukier :). Przed ciaza nie bylam nigdy lasa na slodkosci.

Moj maly jeden ma non stop czkawke. Normalnie czka jak maly pijak hehe. A drugi nie :/. wogole tego drugiego malo czuje bo jakos glebiej chyba lezy. Sama nie wiem wiem tylko ze mi pod zebrz chodzi glowka i jest to baaaaaardzo niemile. dzis leze caly dzien, bo mi ten brzuch tak ciazy ze mam wrazenie ze maluchy wypadna zaraz. Okropne uczucie. No i jestem strasznie spiaca...

justella
nie powiem ci co konkretnie wychodowali bo nie mam tu ze soba wynikow
ale mialam jakis antybiotyk na z... i potem posiew i dalej bylo zle
wiec dostalam augumentin dosyc konska dawke i to na 2 tyg. i jest ok

olis23 malutko ci juz zostalo :)))

dziewczyny a moze ktoras mnie poratuje namiarem na dobre usg w wawie bo tam gdzie robilam do tej pory u roberta makowskiego nie ma szans sie dostac bo sie urlopuje.
a boje sie isc w niesprawdzone miejsce bo mojej siostrze 1,5 tyg przed porodem pomylili sie w wadze dzidziuska o prawie 2 kg
a to bedzie ostatnie i mam zrobic 31.08

Właśnie zaczyna do mnie docierać że góra 3 tyg mi zostały:angry::angry::angry:

A ja ostatnio apetytu nie mam, to znaczy rano jestem głodna to jem, potem obiad i tak do samego wieczora nie mam ochoty na nic, zgagę mam po wszystkim a i chyba ucisk na żołądek teżmam bo mało mi "wchodzi". Moje też jedno częściej ma czkawkę i jest bardziej ruchliwe od drugiego, druga jakaś skryta jest ale jak się obudzi to daje czadu głową po żebrach tak samo:)

hej:)
Olis23 to fajnie ze na wiycie nic nie wynikło takiego ze bys musiala klasc sie do szpitala.tak trzymaj:)mam pytanko ile czekałas na swoj wozek i czy zamawialas w bobowozki czy swiatwozkow?mozna tam negocjowac w ogole cene??
Jedynka ja tez cały dzien leze i juz:)
Gastone super ze macie sie we 3 dobrze:)
speedkasia wysłałam ci na priv namiary:)

Laski jak jest z tym twardnieniem brzucha?W nocy można oszaleć czy to norma że co się budzę to jest twardy?Przekręcić się nie mogę i nie wiem czy on naprawdę twardnieje czy ja się już nakręcam???

Kilka fotek z sesji. Mam nadzieję, że dobrze wkleiłam :)
DSC_6946.jpg

DSC_6863-2.jpgDSC_6787.jpgDSC_6695.jpgDSC_6621.jpg

reklama
Laski jak jest z tym twardnieniem brzucha?W nocy można oszaleć czy to norma że co się budzę to jest twardy?Przekręcić się nie mogę i nie wiem czy on naprawdę twardnieje czy ja się już nakręcam???

Kilka fotek z sesji. Mam nadzieję, że dobrze wkleiłam :)
Zobacz załącznik 275705

Zobacz załącznik 275704Zobacz załącznik 275703Zobacz załącznik 275702Zobacz załącznik 275701

lenna!super foty,zwłaszcza ta z kocurem i z iveco:))

ha!tez mam kocure:)
rcn95f.jpg

Ostatnia edycja:
Do góry