reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Ja nigdy nie byłam w pojedynczej ciąży, więc nie mogę porównać czy jest cieżej, ale miałam naprawdę lekką, przyjemną, zdrową ciążę, więc nie ma co się przejmować na zapas! :)

Co do dotrzymania do 36 tygodnia, to co więcej, ja kurde nie czuję żeby coś się miało już ruszyć! Żadnych skurczy przepowiadających, nic. Lekarz mi powiedział, że miał i takie babki co do 40 tygodnia donosiły bliźnięta :D Ale tego to bym nie chciała.

Na razie jest plan, że będę rodzić naturalnie, pierwsza córeczka jest ułożona główkowo, druga pośladkowo i nie ma przeciwskazań do sn :)

reklama
Dziewczyny tak sie zastanawiam....bo im blizej wizyty tym czarniejsze mysli w glowie.
To dopiero 12 tydzień. A brzuch mam jak w 5 miesiacu z Córką.
Jak rosły Wasze brzuszki z Dwójką Szkrabów ?
Hej. Mój w 17 tygodniu. W poprzedniej ciąży taki w 6 miesiącu [emoji14]
P_20180519_120012.jpg

Załączniki

• P_20180519_120012.jpg
    P_20180519_120012.jpg
    56,3 KB · Wyświetleń: 581
O jaki ładny brzuszek :)

W drugiej ciąży brzuch zawsze rośnie szybciej, a z bliźniętami to pewnie jeszcze szybciej.

Dziewczyny jakie Śliczne Brzusie.
Powiem Wam że w pierwszej ciąży przytylam sporo bo 22 kg. Ale roslam powoli, pod koniec brzuch był duży wiadomo.
Ale teraz to po prostu aż nie mogę uwierzyć. Ale co tam ! Niech rośnie.
Pierwszą ciaze tez mialam spokojna, bez komplikacji, zero stresu. Czulam sie wysmienicie. Tym razem jest inaczej. Nie mam mocy. I w 6 tyg plamilam. Pojechalam do szpitala-wlasnie wtedy okazalo sie że będzie Podwojne Szczescie i ze mam krwiaka. Biore leki i zobaczymy.
Trzymajcie za nas jutro mocno kciuki !

Ja nigdy nie byłam w pojedynczej ciąży, więc nie mogę porównać czy jest cieżej, ale miałam naprawdę lekką, przyjemną, zdrową ciążę, więc nie ma co się przejmować na zapas! :)

Co do dotrzymania do 36 tygodnia, to co więcej, ja kurde nie czuję żeby coś się miało już ruszyć! Żadnych skurczy przepowiadających, nic. Lekarz mi powiedział, że miał i takie babki co do 40 tygodnia donosiły bliźnięta :D Ale tego to bym nie chciała.

Na razie jest plan, że będę rodzić naturalnie, pierwsza córeczka jest ułożona główkowo, druga pośladkowo i nie ma przeciwskazań do sn :)
I tak trzymac! Oby samopoczucie bylo tak dobre do konca. W sumie to juz niebawem. Az zazdroszcze. 10 lat staralam sie o Dziecko. W koncu in vitro. Mialy byc blizniaki ale zagnieździl sie tylko jeden zarodek. Mamy Maje 19 miesiecy. W listopadzie zeszlego roku pojechalismy raz jeszcze. Mielismy jeszcze jednen zarodek. Nie udalo sie. Bardzo to przezylismy. Nigdy nie chcialam żeby Maja byla jedynaczką. I cud-ciąża, naturalnie, w dodatku Bliźniacza. Oszalec to mało! Tyle lat slyszalam ze nie zajde w ciążę normalnie!
Nie potrafię byc spokojna. Odliczam kazdy dzien.

reklama
Do góry