Ja miałam cc w 36 i 6.Nie miałam wyznaczonego terminu.Mój lekarz położył mnie w tym dniu w szpitalu bo stwierdził,że boi się dłużej ryzykować,lepiej żebym była pod kontrolą.Pojechałam wieczorem,od razu wyszły skurcze na ktg, za chwilę zrobiło się rozwarcie. O 23 już miałam cc.Także u mnie ruszyło się samo. Też ledwo już chodziłam, wszystko mnie bolało.Ja do końca na nogach,kończyłam remont całego mieszkania więc byłam cały czas na obrotach. Teraz się zastanawiam, jak ja dałam radę?;-)Dziewczyny które rodziły poprzez cc w którym tc miałyscie robiony zabieg? Mi lekarz wyznaczył termin na 38tc, bo na wcześniej pediatra sie nie zgodził. Teraz jestem w 33tc i dzieci waza ciut ponad 2 kg, boje sie ze nie wytrzymam jeszcze miesiąca. Czy na końcówce pozostaje tylko lezenie i czekanie na rozwiązanie? Mi juz teraz jest stasznie ciezko, brzuch boli i ledwo chodzę.
reklama
Karola838383
Początkująca w BB
Wow już w 12 tygodniu ???? A to się pięknie sklada bo w najbliższy wtorek mam prenatalne i będzie to równo 12 tydzień.W 12 tyg lekarz na prenatalnych powiedzial ze 2 chlopcow a w 21 na polowkowych potwierdzil ze na 100 % wiec teoria ze pozniej widac to chyba mit jak dobrze dzieci sie pokaza to lekarz pozna ☺
Byłoby super jak by "coś " było juz widać.
O Córce dowiedziałam się w 21 tygodniu.
zuzik85
Fanka BB :)
U nas w 13 tygodniu na prenatalnych. I teraz w 17 potwierdzone. Dziewczynka i chłopiec [emoji173] [emoji173]Dziewczyny, powiedzcie w ktorym tygodniu dowiedziałyscie się jaka jest płeć Maluszków ? Czy to prawda że w ciąży bliźniaczej zazwyczaj dowiadujemy się później ?
Hej dziewczyny. Nie mam kogo się poradzić, a gin kazał mi za tydzień zrobic następne usg może coś więcej będzie widać.. Otóż jestem 9tc+3d i na Usg dziś lekarz widział dzidzię, określił mi termin na 24 grudnia i w pewnym momencie powiedział, że widzi coś co może być drugim dzieckiem, ale nie da sobie głowy uciąć, bo to może być pępowina, czy coś takiego.. W dwóch poprzednich ciążach nie miałam takich przygód a teraz nie wiem czy to bliźniaki, czy na prawdę mogla byc ta pępowinka.. Dziewczyny może któraś tak już miała.. Czego mogę się spodziewać.. Sama też widziałam jak to zanim uciekło nawet mocno pulsowało..
walczaca o szczescie
Ja też dowiedziałam się wstępnie na I prenatalnych że dwie dziewczynki, na kolejnym usg doktor potwierdził :-)
emilea
Aktywna w BB
Hej mamuski dołączam do waszego grona, jestem w 15tc
U mnie było dość dziwnie z tym usg bo dopiero w 12tc gin zauważyła, że są 2
wcześniej w 5 i 7tc było widać jednego, drugi musiał się schować za nim haha
Co do płci to juz mi w 12tc powiedziała co tam siedzi
U mnie było dość dziwnie z tym usg bo dopiero w 12tc gin zauważyła, że są 2
wcześniej w 5 i 7tc było widać jednego, drugi musiał się schować za nim haha
Co do płci to juz mi w 12tc powiedziała co tam siedzi
adunnnia90
U mnie w 12tyg lekarz powiedział że na 80 % a 3 tyg później potwierdził że parka na 100 [emoji5]Dziewczyny, powiedzcie w ktorym tygodniu dowiedziałyscie się jaka jest płeć Maluszków ? Czy to prawda że w ciąży bliźniaczej zazwyczaj dowiadujemy się później ?
W 17t2d moi chłopcy ważyli: 185g i 187g.Dziewczyny, po ostatnim usg waga dzieciaczków 173g i 200g.
Wg lekarza ok, a Wy co myślicie? Usg było w 17t2d.
W 12 tygodniu i 2d.Dziewczyny, powiedzcie w ktorym tygodniu dowiedziałyscie się jaka jest płeć Maluszków ? Czy to prawda że w ciąży bliźniaczej zazwyczaj dowiadujemy się później ?
reklama
Raspberry88
Mi w 10tc Dr powiedziała że jedno to prawdopodobnie chłopak a drugie to dziewczynka i tak widać do dziś, mam 32tcDziewczyny, powiedzcie w ktorym tygodniu dowiedziałyscie się jaka jest płeć Maluszków ? Czy to prawda że w ciąży bliźniaczej zazwyczaj dowiadujemy się później ?
Podziel się: