reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Cześć dziewczyny, jestem obecnie w 18 tc, ciąża 1k2o. Chciałabym Was podpytać jaka była/jest u Was różnica w wadze między dzieciaczkami. U mnie na ostatnim usg wyszło 240 jeden bliźniak i 190 gram drugi i wydaje mi się, że te 50 gram różnicy na tym etapie to trochę sporo :( lekarz robiący usg nie widział nic niepokojącego ...
Mam ten sam typ ciazy ale dopiero 14t.
Jutro wizyta.
Mysle ze jak lekarz nie widzi w tym nic zlego to nie ma co sie martwic na zapas. Kiedy masz nastepna wizyte ?

reklama
Hej. U mnie w piatek 18 tydz ciąża 2 k 2 o , wg usg z soboty waga jednego 206 g drugie 198 g. Moze w 1 k moze byc wieksza roznica . Mysle ze jak lekarz nie stwierdził nieprawidłowości to nie powinnas sie martwic . Pozdrawiam
Ewa

dzięki, zapytam o to na następnej wizycie na pewno aby spać spokojnie :)

Mam ten sam typ ciazy ale dopiero 14t.
Jutro wizyta.
Mysle ze jak lekarz nie widzi w tym nic zlego to nie ma co sie martwic na zapas. Kiedy masz nastepna wizyte ?

Następna dopiero 21.05, ale to będą połówkowe, więc licze na dokładniejsze pomiary i mam nadzieje, że się troche wyrówna ...
Daj znać po wizycie jak Twoje maluchy rosną :) Znasz już płeć? ja na ostatnim usg się dowiedziałam, że u mnie chłopcy :)

dzięki, zapytam o to na następnej wizycie na pewno aby spać spokojnie :)

Następna dopiero 21.05, ale to będą połówkowe, więc licze na dokładniejsze pomiary i mam nadzieje, że się troche wyrówna ...
Daj znać po wizycie jak Twoje maluchy rosną :) Znasz już płeć? ja na ostatnim usg się dowiedziałam, że u mnie chłopcy :)
U mnie niby dziewczynki ale dzisiaj powinnam sie dowiedziec juz tak pewniej wiec moze mnie dzidzie zaskocza :)
A robilas test pappa na tych pierwszych badaniach prenatalnych? Ja sie ciagle zastanawiam czy robic czy nie...

U mnie niby dziewczynki ale dzisiaj powinnam sie dowiedziec juz tak pewniej wiec moze mnie dzidzie zaskocza :)
A robilas test pappa na tych pierwszych badaniach prenatalnych? Ja sie ciagle zastanawiam czy robic czy nie...

robiłam i niestety wyszło ryzyko ZD 1:103, zaraz potem zrobiłam nifty i ryzyko wyszło niskie, ale rozważam jeszcze amnio. Tyle, że u mnie jest problem z kościami nosowymi - są małe. Z krwi wyszła podwyższona beta.
Mi lekarz powiedział, że jeśli chodzi o test pappa to są zdania podzielone jeśli chodzi o jego czułość w ciążach bliźniaczych, ale jednocześnie zachęcał do zrobienia...

robiłam i niestety wyszło ryzyko ZD 1:103, zaraz potem zrobiłam nifty i ryzyko wyszło niskie, ale rozważam jeszcze amnio. Tyle, że u mnie jest problem z kościami nosowymi - są małe. Z krwi wyszła podwyższona beta.
Mi lekarz powiedział, że jeśli chodzi o test pappa to są zdania podzielone jeśli chodzi o jego czułość w ciążach bliźniaczych, ale jednocześnie zachęcał do zrobienia...
Trzyman kciuki zeby dzieciaczki byly zdrowe !
Ja sie wlasnie boje zrobic te testy... jak wyjda zle to co ja wtedy moge zrobic... nic... tylko ta swiadomosc by byla ze dzieciaczki moga byc chore. Czy sa jakies leczenia ?

Trzymam kciuki aby Maleństwa były zdrpwe! [emoji110]

Czy któraś z mam karmiła lub karmi dzieci mlekiem enfamil premium ? Bo mi się wydaje ze moje córki się nim nie najadaja ciągle są głodne nie mogę wyjść nawet na spacer bo przed wyjściem im dam i za pół godz awantura bo głodne i muszę wracać :-/

reklama
Czy któraś z mam karmiła lub karmi dzieci mlekiem enfamil premium ? Bo mi się wydaje ze moje córki się nim nie najadaja ciągle są głodne nie mogę wyjść nawet na spacer bo przed wyjściem im dam i za pół godz awantura bo głodne i muszę wracać :-/
My jesteśmy na enfamilu,co ile ci jedzą i jakie porcje mleka? U nas super się sprawdziło to mleko,chociaz na poczatku byliśmy na mleku dla wcześniaków

Do góry