reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Jakim mlekiem dokarmiacie swoje maleństwa ? Ja daje Enfamil ale cena tego mleka jest mega a puszka 800g wystarcza mi tylko na pare dni nie mam duzo swojego pokarmu, więc sporo tego mleka mi idzie :-/

reklama
Ewelina, ja planuję kupić po prostu Bebiko :) przy jednym dziecku idzie tego sporo, a co dopiero przy dwójce. Chciałabym HIPP, ale ono też super tanie nie jest.

Poza tym zaczęłam dzisiaj trzeci trymestr :)

Ewelina, ja planuję kupić po prostu Bebiko :) przy jednym dziecku idzie tego sporo, a co dopiero przy dwójce. Chciałabym HIPP, ale ono też super tanie nie jest.

Poza tym zaczęłam dzisiaj trzeci trymestr :)

Bebiko nie jest do dokarmiania, tylko do wylacznego karmienia. A hipp, humana i chyba bebilon sa rowniez do dokarmiania przy jednoczesnym karmieniu piersia. Mleka idzie duzo, u mnie zawsze od poczatku, moje dzieci do teraz pija bebilon 3 i 4 i paczka starcza mlodszemu na tydzien a starszemu na 1,5, paczka 1200 g kosztuje 67 zl. To sa koszty nie do przeskoczenia...8-) mleko poprostu jest drogie, bebiko jest tanie ale u mnie obu mialo rewolucje po nim i sie nie dalo 8-)

Na bebilon czesto sa promocje w biedronce. Za 1200g 39zl. Teraz jest chyba tez ale za ponad 40 zl wiec juz drozej. Moj synek go pije.

Bebiko nie jest do dokarmiania, tylko do wylacznego karmienia. A hipp, humana i chyba bebilon sa rowniez do dokarmiania przy jednoczesnym karmieniu piersia. Mleka idzie duzo, u mnie zawsze od poczatku, moje dzieci do teraz pija bebilon 3 i 4 i paczka starcza mlodszemu na tydzien a starszemu na 1,5, paczka 1200 g kosztuje 67 zl. To sa koszty nie do przeskoczenia...8-) mleko poprostu jest drogie, bebiko jest tanie ale u mnie obu mialo rewolucje po nim i sie nie dalo 8-)
Ja dokarmiałam Bebikiem młodszego syna, na początku, potem przeszłam na HIPP, nie ze względów rewolucji u małego, ale po prostu, często Bebika 1 nie było koło mnie w sklepach. Nie uważam (to jest moje osobiste zdanie) żeby Bebiko było specjalnie gorsze od HIPPA czy Humany. Ewelina zadałą pytanie, ja na nie odpowiedziałam i tyle, nie namawiam nikogo do stosowania jakiegoś konkretnego mleka.

Na bebilon czesto sa promocje w biedronce. Za 1200g 39zl. Teraz jest chyba tez ale za ponad 40 zl wiec juz drozej. Moj synek go pije.
Mleko początkowe nigdy nie bywa w promocjach. Zauważyłam to już jak młodszy był na mleku modyfikowanym.

Ja dokarmiałam Bebikiem młodszego syna, na początku, potem przeszłam na HIPP, nie ze względów rewolucji u małego, ale po prostu, często Bebika 1 nie było koło mnie w sklepach. Nie uważam (to jest moje osobiste zdanie) żeby Bebiko było specjalnie gorsze od HIPPA czy Humany. Ewelina zadałą pytanie, ja na nie odpowiedziałam i tyle, nie namawiam nikogo do stosowania jakiegoś konkretnego mleka.

Mleko początkowe nigdy nie bywa w promocjach. Zauważyłam to już jak młodszy był na mleku modyfikowanym.
Tak. Masz racje. Promocje obowiazuja dopiero od mleka 2

Dziewczyny, przy pierwszym dziecku zamawialam mleko Bebilon 1 na stronie "eMAG.pl". Przesyłka od 99 zł jest gratis. A cena mleka w wielopaku sporo niższa. A wiadomo, że mleko i tak pójdzie i tak, wiec zamiast 1 paczki za 67zł kupowałam np 6 i wtedy wychodziły po 49zł.
Czesto kaufland ma promocje na Bebilon i nan ale tez tylko od 2 w wzwyż.

Jezeli chodzi o dokarmianie to sie nie wypowiem.bo moje obie starsze pociechy karmilam piersia i dopiero po paru mc przechodzilam na sztuczne ale jak pyralam polozna przy pierwszym to poradzila wlasnie bebiko bo najprostrze to jest mleko a w razie jakby nie pasowalo mozna próbować innych i tak tez zrobilam na szczescie ani jedno ani drugie problemow nie mialo wiec ok a co bedzie teraz zobaczymy choc mysle ze mleka starczy bo niedlugo polowa ciazy a ja piersi kilka rozmiarow większe :szok: milego dnia :wink:

reklama
Ja corke najpierw dokarmialam Nan a potem przeszlam wylacznie na NAN. Cena nieco wyzsza od Bebiko, ale nie duzo. No i wiele taniej niż HIPP, BEBILON inne.

Do góry