reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Jakim mlekiem dokarmiacie swoje maleństwa ? Ja daje Enfamil ale cena tego mleka jest mega a puszka 800g wystarcza mi tylko na pare dni nie mam duzo swojego pokarmu, więc sporo tego mleka mi idzie :-/

reklama
Ewelina, ja planuję kupić po prostu Bebiko :) przy jednym dziecku idzie tego sporo, a co dopiero przy dwójce. Chciałabym HIPP, ale ono też super tanie nie jest.

Poza tym zaczęłam dzisiaj trzeci trymestr :)

Ewelina, ja planuję kupić po prostu Bebiko :) przy jednym dziecku idzie tego sporo, a co dopiero przy dwójce. Chciałabym HIPP, ale ono też super tanie nie jest.

Poza tym zaczęłam dzisiaj trzeci trymestr :)

Bebiko nie jest do dokarmiania, tylko do wylacznego karmienia. A hipp, humana i chyba bebilon sa rowniez do dokarmiania przy jednoczesnym karmieniu piersia. Mleka idzie duzo, u mnie zawsze od poczatku, moje dzieci do teraz pija bebilon 3 i 4 i paczka starcza mlodszemu na tydzien a starszemu na 1,5, paczka 1200 g kosztuje 67 zl. To sa koszty nie do przeskoczenia...8-) mleko poprostu jest drogie, bebiko jest tanie ale u mnie obu mialo rewolucje po nim i sie nie dalo 8-)

Na bebilon czesto sa promocje w biedronce. Za 1200g 39zl. Teraz jest chyba tez ale za ponad 40 zl wiec juz drozej. Moj synek go pije.

Bebiko nie jest do dokarmiania, tylko do wylacznego karmienia. A hipp, humana i chyba bebilon sa rowniez do dokarmiania przy jednoczesnym karmieniu piersia. Mleka idzie duzo, u mnie zawsze od poczatku, moje dzieci do teraz pija bebilon 3 i 4 i paczka starcza mlodszemu na tydzien a starszemu na 1,5, paczka 1200 g kosztuje 67 zl. To sa koszty nie do przeskoczenia...8-) mleko poprostu jest drogie, bebiko jest tanie ale u mnie obu mialo rewolucje po nim i sie nie dalo 8-)
Ja dokarmiałam Bebikiem młodszego syna, na początku, potem przeszłam na HIPP, nie ze względów rewolucji u małego, ale po prostu, często Bebika 1 nie było koło mnie w sklepach. Nie uważam (to jest moje osobiste zdanie) żeby Bebiko było specjalnie gorsze od HIPPA czy Humany. Ewelina zadałą pytanie, ja na nie odpowiedziałam i tyle, nie namawiam nikogo do stosowania jakiegoś konkretnego mleka.

Na bebilon czesto sa promocje w biedronce. Za 1200g 39zl. Teraz jest chyba tez ale za ponad 40 zl wiec juz drozej. Moj synek go pije.
Mleko początkowe nigdy nie bywa w promocjach. Zauważyłam to już jak młodszy był na mleku modyfikowanym.

Ja dokarmiałam Bebikiem młodszego syna, na początku, potem przeszłam na HIPP, nie ze względów rewolucji u małego, ale po prostu, często Bebika 1 nie było koło mnie w sklepach. Nie uważam (to jest moje osobiste zdanie) żeby Bebiko było specjalnie gorsze od HIPPA czy Humany. Ewelina zadałą pytanie, ja na nie odpowiedziałam i tyle, nie namawiam nikogo do stosowania jakiegoś konkretnego mleka.

Mleko początkowe nigdy nie bywa w promocjach. Zauważyłam to już jak młodszy był na mleku modyfikowanym.
Tak. Masz racje. Promocje obowiazuja dopiero od mleka 2

Dziewczyny, przy pierwszym dziecku zamawialam mleko Bebilon 1 na stronie "eMAG.pl". Przesyłka od 99 zł jest gratis. A cena mleka w wielopaku sporo niższa. A wiadomo, że mleko i tak pójdzie i tak, wiec zamiast 1 paczki za 67zł kupowałam np 6 i wtedy wychodziły po 49zł.
Czesto kaufland ma promocje na Bebilon i nan ale tez tylko od 2 w wzwyż.

Jezeli chodzi o dokarmianie to sie nie wypowiem.bo moje obie starsze pociechy karmilam piersia i dopiero po paru mc przechodzilam na sztuczne ale jak pyralam polozna przy pierwszym to poradzila wlasnie bebiko bo najprostrze to jest mleko a w razie jakby nie pasowalo mozna próbować innych i tak tez zrobilam na szczescie ani jedno ani drugie problemow nie mialo wiec ok a co bedzie teraz zobaczymy choc mysle ze mleka starczy bo niedlugo polowa ciazy a ja piersi kilka rozmiarow większe :szok: milego dnia :wink:

reklama
Ja corke najpierw dokarmialam Nan a potem przeszlam wylacznie na NAN. Cena nieco wyzsza od Bebiko, ale nie duzo. No i wiele taniej niż HIPP, BEBILON inne.

Do góry