reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

ja też na 3 bez windy, dlatego wpadłam na pomysł by kupić nosidełko dla bliźniaków ;)
A tak naprawdę podsunęła mi ta myśl inna mama bliźniąt i sprawdziło się rewelacyjnie, zwłaszcza że ze spaceru zawsze wracam z zakupami. Uniknęłam dzięki temu schodzenia i wchodzenia po 3 razy. Niestety dzieciak i robią się już za ciężkie dla mnie i będę musiała wymyślić coś innego.
Ja mam ten sam 3piętro bez windy i strasznie się tego boje jak sobie poradzę sama zaprowadzajac 3latka do przedszkola z blizniakami.Mozez zdradzić co to za nosidełko?to takie do wózka foteliki czy jakiś inny pomysł?pozdrawiam

reklama
To prawda :)
no właśnie a jak dziś ważą Twoje dzieciaczki? bo mi się wydaje że ta moja Zosia to taki krasnoludek. Nie wiem co prawda ile teraz waży, ale miesiąc temu na wizycie niecałe 4200g, za to Atos ostatnio 5600g, więc sporo do przodu przed siostrą. teraz idziemy pod koniec kwietnia na szczepienie to się dowiem. Moja mała nadal 2 pieluchy nosi i dopiero wchodzimy w 62 rozmiar.
Dziś kończymy 4 miesiące
IMG_20180413_094603.jpg

Załączniki

• IMG_20180413_094603.jpg
    IMG_20180413_094603.jpg
    81,1 KB · Wyświetleń: 537
Dziewczyny, mam pytanie.
Czy od początku układać dzieci w osobnych łóżeczkach, czy przez pewien czas można w jednym?
A jesli tak, to glowkami obok siebie czy jedno w jedną stronę a drugie "w nogach"?

Spokojnie nic nie boli nawet nie bedziesz wieciec kiedy zaloza i zdejma. Vesarka to faktycznie nic strasznego. Trzymam kciuki za Ciebie i dzieciaczki:wink:
Nie zgodze sie z tym. Zalezy w jakim szpitalu. Mi zakladali cewnik przed znieczuleniem i to byla masakra,nieziemsko bolalo. Najgorszy bol na swiecie. Zdjemowali jak znieczulenie jeszcze dzialalo wiec nic nie czulam. Ale moze u ciebie zaloza po podaniu znieczulenia.

Nie zgodze sie z tym. Zalezy w jakim szpitalu. Mi zakladali cewnik przed znieczuleniem i to byla masakra,nieziemsko bolalo. Najgorszy bol na swiecie. Zdjemowali jak znieczulenie jeszcze dzialalo wiec nic nie czulam. Ale moze u ciebie zaloza po podaniu znieczulenia.

ja mialam w dwoch roznych szpitalach i nigdy nic nie czulam :) raz mialam napewno po znieczuleniu zakladany a raz to w czasie porodu naturalnego po takich mekach ze nic juz nie czulam ;)

reklama
widze ze odezwalo sie duzo mam juz po rozwiazaniu wiec mam pytanie czy waga waszych poprzednich dzieci jakos miala sie do tego jakie duze urodzily sie blizniaki ? bo nie wiem czego sie spodziewac :) i na jaki rozmiar mam wyprawke szykowac ;)

Do góry