reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

A i mało tego dzieci z ciąży 2k2o też mogą być jednojajowe

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Dokładnie, jest na to szansa co najmniej 30% :-) dzieje się tak wtedy, gdy zarodek bardzo szybko się podzieli, do 4 dnia od zapłodnienia. Wtedy każdy z dwóch zarodków zdąży sobie utworzyć swoje łożysko i swój worek owodniowy :-) jestem w szoku że lekarze takie bzdury opowiadają, lepiej samemu się doedukowac :-)

reklama
A i mało tego dzieci z ciąży 2k2o też mogą być jednojajowe

Dokładnie, jest na to szansa co najmniej 30% :-) dzieje się tak wtedy, gdy zarodek bardzo szybko się podzieli, do 4 dnia od zapłodnienia. Wtedy każdy z dwóch zarodków zdąży sobie utworzyć swoje łożysko i swój worek owodniowy :-) jestem w szoku że lekarze takie bzdury opowiadają, lepiej samemu się doedukowac :-)

Dlatego tak jej słuchałam jednym uchem, bo w internetach o tym doczytałam, a i tu są mamy, które mają bliźnięta i mnie oświecą, że tak powiem, z pierwszej ręki. Ja mam właśnie ciążę 2k2o i jak każdy się pyta czy jednojajowe, to mówię, że nie wiem, no bo skąd :)

Dlatego tak jej słuchałam jednym uchem, bo w internetach o tym doczytałam, a i tu są mamy, które mają bliźnięta i mnie oświecą, że tak powiem, z pierwszej ręki. Ja mam właśnie ciążę 2k2o i jak każdy się pyta czy jednojajowe, to mówię, że nie wiem, no bo skąd :)

Ja tak samo mówię :-) czasem próbuję tłumaczyć czym to idzie, ale z reguły i tak nikt nie rozumie o co chodzi albo go to nie interesuje :-D ważne że my wiemy ;)

Badania genetyczne, hm... nie wiem czy potrzebne by mi były do szczęścia jeśli dzieci urodzą się zdrowe, a to dla mnie najważniejsze. I tak jestem ewenementem w rodzinie, także jajowośc dzieci nie ma już znaczenia :D

Ja nie musiałam robić bo moje z ciąży 1k2o więc jednojajowe a do tego są jak dwie krople wody więc wątpliwości nie mam

Ale nawet jeśli to bym nie robiła bo jakoś mi to do szczęścia nie potrzebne :)

1520546773-8fc94ca4d8f807b6-aaaaaa.jpeg

reklama
Ja nie musiałam robić bo moje z ciąży 1k2o więc jednojajowe a do tego są jak dwie krople wody więc wątpliwości nie mam

Ale nawet jeśli to bym nie robiła bo jakoś mi to do szczęścia nie potrzebne :)

Ja pewnie też, ale z ciekawości pytam :-) super bąble, a jak rosną! Pewnie już koło 3 miesięcy mają bo pamiętam, że w grudniu rodziłaś :-)

Do góry