reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Hej dziewczyny, ja jutro zaczynam 37 tc i jak do ponponiedzia nic się nie będzie działo to ide na wywolanie porodu i wreszcie zobaczę moje dziewczynki. Ania_ka37 u nas jest trochę wieksza roznica między córkami starsza w lipcu będzie miała 4 lata a młodsza w październiku 3 to tez bedzie ciekawie

reklama
Przeraża mnie kwestia logistyczna :) Ale już coraz lepiej. Czekam na usg (w poniedziałek), zobaczyć bijące serduszka, bo ostatnio tylko było je widać, ale jeszcze nie biły (6 tc).

A to świeżutka sprawa :) No logistycznie to to będzie wyprawa jak na wakacje, ale to teżjest do ogarnięcia :)

Hej :) Chyba z tego co czytałam to częstsze wizyty są jeśli bliźniaki są jednojajowyvh, przy dwujajowych wizyty mam raz na miesiąc :)

Ja mam ten najlepszy wariant ciąży, to na razie chodzę co 3-4 tygodnie, na pewno później będzie chciał mnie widzieć częściej. No i zastanawiam się jak to ze szpitalem zorganizować. A że od poniedziałku będę mieszkać visa vie szpitala, na którym jest porodówka, to się tam przejdę i dowiem.

Hej dziewczyny, ja jutro zaczynam 37 tc i jak do ponponiedzia nic się nie będzie działo to ide na wywolanie porodu i wreszcie zobaczę moje dziewczynki. Ania_ka37 u nas jest trochę wieksza roznica między córkami starsza w lipcu będzie miała 4 lata a młodsza w październiku 3 to tez bedzie ciekawie
Trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie :)

Ostatnio usłyszałam, od takiej młodej lekarki, że 31-32tc bliźniaczej to u lekarzy mega donoszone i tak ją słuchałam i sobie pomyślałam, że więcej nie zgodzę się na wizytę u lekarza na zastępstwie, już wolę poczekać dwa dni do mojej pani doktor internistki. Młoda lekarka absolutnie nie wzbudziła mojego zaufania, poza tym stwierdziła, że bliźnięta jednojajowe są zawsze jednoowodniowe i jednokosmówkowe... cóż, internety piszą coś innego, no i mam okazję dopytać się mam bliźniąt jednojajowych jak to faktycznie jest :)

9

to Twoje corki jak moi synowie rok i 3 m-ce roznicy :) tylko sa o rok starsze :)
mysle ze tez bedzie ciekawie, tyle kobiet w domu.... niedlugo Twoj maz moze chyba zapomniec ze ma w domu lazienke :D
jak ja bede miala jeszcze dwoch synow zazadam zeby sobie pisuar zamontowali w toalecie 8-) a najlepiej niech sobie wybuduja toalete meska i ja nie bede tam wcale wchodzic:p

hej Kamila :-) to czeka Cię poród sn? Powodzenia :-)

Ojjjj życzę Ci powodzenia. Też miałam wywoływany, po wieeeelu godzinach tortur skończyło się na cc. Są ułożone główkowo?

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

dzisiaj można, smacznego kobietki :)
ciacho.png

Załączniki

• ciacho.png
    ciacho.png
    309,5 KB · Wyświetleń: 173
reklama
Do góry