reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

@Marti92 Twoje dziewczynki maja bardzo ładne wagi - ale Ci zazdroszczę, że chwila moment i będą już na świecie, do tego donoszone ☺ Masz idealne warunki do sn - ciekawe jak w końcu się rozpakujecie, bo pamiętam, jak pisałaś że w Szwecji chętniej patrzą na sn niż u nas gdzie cesarki mam wrażenie, że robią taśmowo.
@Ola__28.12 zazdroszczę Ci, że jeszcze wypuścili Cię do domku. Jednak co dom to dom ;-) Mnie bardzo martwi fakt, że nie mogę brać udziału w przygotowaniach. Choć wszystko już kupione to z praniem i prasowaniem jestem w lesie i mąż z pomocą swojej siostry jakoś będzie musiał to ogarnąć.
@jadorek też mnie zastanawia kwestia odwiedzin takich maluszków po porodzie, szczególnie, że większość z nas urodzi niedługo przed Świętami. Mi na przykład ostatnio teściowie zaproponowali, żebysmy z takimi maluchami przyjechali na wigilię co wydaje mi się totalna głupota - dużo ludzi, gwar, stres dla dziecka no i okres chorobowy w pełni jakby nie było! Ja wiem, że wszyscy po prostu się cieszą z narodzin dzieci w rodzinie, ale chyba mało kto zdaje sobie sprawę, że taki dzidziuś potrzebuje dużo spokoju i jego takie nadmierne odwiedziny stresują.
Dziewczyny, a co wy sądzicie na temat odwiedzin? Jak planujecie spędzić Święta z maluszkami? Może przesadzam? :-)

reklama
Hej dziewczyn noo widzę,ze forum tętni życiem i jest was sporo dwupaczkow :) my z dziewczynkami mamy już za sobą pół roczku,mówię wam jak ten czas leci,a nie tak dawno jak wy,pisałam na tym forum,teraz już jest o wiele lepiej niz na początku,ale tak jak piszecie auto musieliśmy zmienić mamy opla Zafira 7os i super,wszytko sie w końcu idealnie mieści,duży,pojemny,to co życzę wam wszystkim szczęśliwego rozwiązania i zdrówka dla was i maluszków :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej :)
Jeżeli chodzi o kwestię odwiedzin to u nas raczej wycieczek nie będzie. Teściów mam na miejscu, moi rodzice nie żyją, jedynie jakaś dalsza rodzina może przyjechać zobaczyć dzieci ale większość ma własne dzieci w wieku 4-9 lat więc jeszcze pamiętają jak to jest z maluszkami.
Jeżeli chodzi o samochód to u nas porażka bo my i teściowie mamy dwie zwykłe osobówki. My chwilowo nie mamy funduszu na zmianę, teść rozważa kupno czegoś większego ale naprawdę ciężko znaleźć coś w dobrej cenie i porządnym stanie, żeby po mechanikach nie biegać. A też mieszkamy na wsi więc samochód jest niezbędny żeby do miasta dojechać.

Hey dziewczyny :)

fajnie, że istnieje takie forum, bo chętnie zasięgnę informacji w paru sprawach :)
jestem obecnie w 21 tyg ciązy jednokosmówkowej dwuowodniowej, na poprzedniej wizycie ginekolog zasugerowała hipotrofię u jednego maleństwa :( obecnie mają 300 i 400g.... Ma ktoś podobne doświadczenia ? Troszkę się martwię, do konca tak daleko... za 2 tyg kotrola, aby ustalić czy różnica się nadal pogłębi, czy może zbliży...

fajnie, że istnieje takie forum, bo chętnie zasięgnę informacji w paru sprawach :)
jestem obecnie w 21 tyg ciązy jednokosmówkowej dwuowodniowej, na poprzedniej wizycie ginekolog zasugerowała hipotrofię u jednego maleństwa :( obecnie mają 300 i 400g.... Ma ktoś podobne doświadczenia ? Troszkę się martwię, do konca tak daleko... za 2 tyg kotrola, aby ustalić czy różnica się nadal pogłębi, czy może zbliży...

No i witamy się z ciociami forumowymi.
Dzis o godzinie 10:59 i 11:00 przytuliłam Przemka (2350g i 49cm) oraz Sebastianka (3kg i 52cm). Przemek dostał 10pkt ale jest na obserwacji na noworodkach bo jak to pani powiedział pomrukuje i muszą go poobesrwowac, miałam go przy sobie gdzieś na godzinkę i tylko póki co jego mam zdjęcie. Jeśli chodzi o Sebastianka to dostał 8pkt niestety problemy z płuckami nie chciał za bardzo sam oddychać i wzięli go na patologie noworodków i tam jest podłączony do urządzenia które pomaga mu oddychać, ale podobno płuca podjęły współpracę i jest coraz lepiej.
A oto przesyłam Wam zdjęcie Przemka a jutro odwiedzę Sebusia to może uda się i jemu zrobić zdjęcie.

gratulacje :):) śliczny Przemcio :) trzymajcie sie

Świetne wiadomości :) A jak się czuje mamusia? Ogarniasz wszystko z dzieciaczkami? Karmienie itd. Masz dobrą pomoc? :)

Staram się ogarniać choć w szpitalu istnieją pewnie ograniczenia i wszyscy Ci na ręce patrzą, już jakieś swoje mleko mam więc Przemka przystawiał do piersi, co się uda odciągnąć to laktatorem odciągnęła i zanoszę Sebkowi na patologię...ogarnęłam już trochę przewijanie choć to taka nie za prosta sprawa...hehh ogolem nie jest źle ja czuję się dobrze. :-)

witaj :) hmm ja tez jestem w ciąży jednokosmowkowej i dwuowodniowej ale u mnie nie ma wiekszych różnic miedzy dziewczynkami;/ poczekaj do kolejnej wizyty co lekarz Ci powie...moze to zwykły błąd pomiaru.

reklama
Witamy nową mamusie :) nie pomogę bo mam 2o2k

Shamel, może mleko z miodem, herbatka z miodem, cytryną i imbirem, rutinoscorbin lub vit.C. do nosa woda morska do psikania ale możesz też sobie robić inhalacje z soli.

Do góry