reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

A powiedzcie mi jeszcze bo według usg dziś mam 29,6 tc (liczone termin porodu pośrodku pomiędzy jedną a druga miesiaczka) bo u mnie było tak dziwnie że według tego co ja uznalam za ostatnia miesiączke która sobie zapisałam dzieci były za duże, a wedlug wczesniejszej za małe... Ale na usg w opisie przy każdym dziecku oddzielnie mam że chłopczyk według badania jest o 10 dni starszy, od swojej siostry czy to możliwe?

reklama
A powiedzcie mi jeszcze bo według usg dziś mam 29,6 tc (liczone termin porodu pośrodku pomiędzy jedną a druga miesiaczka) bo u mnie było tak dziwnie że według tego co ja uznalam za ostatnia miesiączke która sobie zapisałam dzieci były za duże, a wedlug wczesniejszej za małe... Ale na usg w opisie przy każdym dziecku oddzielnie mam że chłopczyk według badania jest o 10 dni starszy, od swojej siostry czy to możliwe?

Ja po ostatnim usg mam napisane przy chlopczyku 29+0, przy małej 27+1, więc możliwe :) to są przybliżone wyliczenia z wielkości, program pewnie sam liczy.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam,ze jedna jest o 5 dni strasza od drugiej:D

Cześć dziewczyny , jestem tu nowa. Od jakiegoś czasu śledzę wasze forum i cieszę się, że jest miejsce gdzie można podzielić się podobnymi obserwacjami i obawami dotyczącymi ciąży bliźniaczej. Jestem obecnie w 3 ciąży dwujajowej , duosmówkowej w 20 tygodniu. Nie znam płci dzieci bo chcę mieć niespodziankę ;) Najważniejsze żeby były zdrowe. Mam już dwie córki 10 i 6 lat. Ta ciąża i jej dolegliwości jest całkiem inna od pojedynczych, więc pomimo doświadczenia przeżywam ją strasznie. Mam nadzieję że mogę do Was dołączyć? Pozdrawiam wszystkie przyszłe twinsowe mamy .

Witaj w naszym gronie :) widzę że mamy dzieciaki w tym samym wieku i będziesz też mama szalonej 4 ;)
Ja wytrzymałam tylko przy 1 dziecku do końca żeby nie poznać płci i przyznam że było super podczas porodu bo wszyscy czekaliśmy z niecierpliowscia, mimo że przeczucia były :) przy kolejnych już byłam zbyt ciekawska, zresztą dzieciaki chyba nawet bardziej niż ja i co usg podpytywaly ;)
Życzę książkowej ciąży :)

Z tymi terminami to u mnie też rozbieżności są. Zawsze wychodziło z USG że dziewczynka jest3-4 dni starsza, a ostatnio wyszło że chłopak nadgonil i mają ten sam dzień:) a termin z miesiączki mam na 27 grudnia (dziś mam 29+6) i to się na pewno zgadza, bo miałam inseminację, więc łatwo to u mnie dokładnie wyliczyć. Ale według USG ostatnio wyszedł termin na 12 grudnia, tak dzieciaki rosną:)

reklama
Do góry