reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

21 mm wyszło przy obu pomiarach, a do tego nie podoba się pani ta główka która zeszła tak nisko. Niestety mam głównie leżeć, nawet jak mi już założą krążek. Ale wolę i tak w domu niż w szpitalu. Jak posiew wyjdzie jalowy to w przyszłym tygodniu założą.
Pewnie, lez i odpoczywaj, a maleństwa muszą jeszcze poczekać kilka tygodni i koniec kropka:)
Ja idę jutro mierzyć szyjkę i też mam stresa, bo mnie w dole brzucha coś często tak ciągnie i rozpiera.

reklama
Hejka Dziewczynki. Ja jutro wybieram się do kardiologa, miałam iść 27.10 ale idę jutro ponieważ od wczoraj coś mnie boli w klatce piersiowej. Jak siedzę czuje taki ucisk albo takie kłucie pośrodku klatki. Normalnie pewnie jakos bym się tym nie przejęła ale że niestety od początku ciąży mam problemy z serduszkiem to wolę to skontrolować.

Dziś zrobiłam postęp, w niedzielę sobie rozłożyłam suszarkę na pranie a dziś już wisi pierwsze pranie normalnie jestem z siebie mega dumna że wreszcie się za to zabrałam bo już tak od miesiąca co przechodziłam koło tych ciuszków mówiłam sobie aaa moze jutro i tak zleciało. Ale mamy już środek października a przy bliźniakach różnie może być tym bardziej widzę że ostatnio lubią rodzić się wcześniej hehh więc wolę mieć już gotowe. :-)

Załączniki

• IMG_20171017_172836~3.jpg
    IMG_20171017_172836~3.jpg
    824,5 KB · Wyświetleń: 69
Hejka Dziewczynki. Ja jutro wybieram się do kardiologa, miałam iść 27.10 ale idę jutro ponieważ od wczoraj coś mnie boli w klatce piersiowej. Jak siedzę czuje taki ucisk albo takie kłucie pośrodku klatki. Normalnie pewnie jakos bym się tym nie przejęła ale że niestety od początku ciąży mam problemy z serduszkiem to wolę to skontrolować.

Dziś zrobiłam postęp, w niedzielę sobie rozłożyłam suszarkę na pranie a dziś już wisi pierwsze pranie normalnie jestem z siebie mega dumna że wreszcie się za to zabrałam bo już tak od miesiąca co przechodziłam koło tych ciuszków mówiłam sobie aaa moze jutro i tak zleciało. Ale mamy już środek października a przy bliźniakach różnie może być tym bardziej widzę że ostatnio lubią rodzić się wcześniej hehh więc wolę mieć już gotowe. :-)
A ja dzisiaj właśnie byłam założyć holter, jutro ściągam, a potem od razu echo serca. Oby nic niepokojącego nie wyszło.
A pranie w sumie jeszcze tylko jedno mi zostało, reszta już nawet poprasowana :) ostatnio też dawaliśmy gondole z wózka do pralni, bo kupowaliśmy używany, więc wolałam go odświeżyć.

A ja dzisiaj właśnie byłam założyć holter, jutro ściągam, a potem od razu echo serca. Oby nic niepokojącego nie wyszło.
A pranie w sumie jeszcze tylko jedno mi zostało, reszta już nawet poprasowana :) ostatnio też dawaliśmy gondole z wózka do pralni, bo kupowaliśmy używany, więc wolałam go odświeżyć.

Ja właśnie już w ciąży miałam dwa razy założony holter i niestety od razu przy pierwszych wynikach wyszło sporo nieprawidłowości a teraz przy drugim wyszło jeszcze gorzej i dostałam leki oraz zaświadczenie o wskazaniu do cc.

Ja właśnie w tym tygodniu prawdopodobnie może nawet jutro pojadę po wózek co się będzie dało ściągnąć to ściągnę i wypiore w pralce a co nie to zawiozę do czyszczenia.

Marti92 Ty będziesz pierwsza :) ja mam wpisane teraz
Pewnie, lez i odpoczywaj, a maleństwa muszą jeszcze poczekać kilka tygodni i koniec kropka:)
Ja idę jutro mierzyć szyjkę i też mam stresa, bo mnie w dole brzucha coś często tak ciągnie i rozpiera.

No przyznam się że dziś byłam tak zdenerwowana przed badaniem że aż mi było słabo, nie wspomnę już że z mężem prawie wcale nie gadałam, bałam się jakbym czuła że coś nie tak. Wiem że będę spokojniejsza dopiero jak będzie już przynajmniej 34 tc, a teraz to tylko liczę aby dociągnąć do bezpiecznego czasu. Odpuszczam wszystko, także już nie pomogę przy planowanym remoncie pokoju, mogę co najwyżej z łóżka dyrygowac ;)
Trzymam kciuki aby wszystko było ok jutro i wierzę że tak będzie :*

IMG_4032.JPG
IMG_4034.JPG
IMG_4031.JPG

Super,ja tez pomału działam,już dawno o tym mówiłam,ale dopiero się od niedawna zabrałam za te ciuszki tak na prawdę.U mnie już poprane większość i nawet już większe rozmiary się susza,ale prasowanie idzie średnio :p

Załączniki

• IMG_4031.JPG
    IMG_4031.JPG
    657,2 KB · Wyświetleń: 486
  • IMG_4032.JPG
    IMG_4032.JPG
    662 KB · Wyświetleń: 473
  • IMG_4034.JPG
    IMG_4034.JPG
    62,4 KB · Wyświetleń: 467
reklama
Zobacz załącznik 826144 Zobacz załącznik 826145 Zobacz załącznik 826143
Super,ja tez pomału działam,już dawno o tym mówiłam,ale dopiero się od niedawna zabrałam za te ciuszki tak na prawdę.U mnie już poprane większość i nawet już większe rozmiary się susza,ale prasowanie idzie średnio :p

Ja piorę wszystko co mam od rozmiaru 50 do chyba 70cos hehh :-D mam taką wielka walizkę i sobie tam to wszystko poukładam... Też nie mam sily ale niestety nikt za mnie tego nie zrobi :(

Do góry