reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Dzień dobry wszystkim. Ja zasnęłam w nocy chyba po 3 dopiero,było tak gorąco w domu i kaszel mnie męczył i ból pleców,wzięłam paracetamol i dopiero zasnęłam,jutro wybieram się do lekarza znów,bo to maskara z tym kaszlem :( @Alina1987 ja mam to samo,bol pleców o ten ciągnący brzuch,to jest normalne na tym etapie,musimy przetrwać jakoś ;) a na temat lekarzy to ja co mam dopiero powiedzieć jak tu to w ogóle dla nich wszystko jest normalne i nie ma żadnych dodatkowych badań a ginekologicznych to wcale jak się nic nie dzieje:/ ja mam wizytę teraz w czwartek z położna a potem usg 19.10.
Widze ze bol pleców u wiekszosci. Ja dzis tez nie spalam bo bol plecow straszny...

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny, mnie od nocy od piątku męczy bardzo ból pleców i promienieje na nogi, do tego jeszcze brzuch mnie tak dziwnie boli, ciągnie mnie w nim bo bokach, kłuje na dole, ale mam nadzieję że wszystko dobrze i taki po prostu urok ciąży bliźniaczej na tym etapie. Na dodatek od paru dni mam problem z jelitami więc mam jakąś kumulację wszystkiego:/
@ariska i @Mea1989 pisalyscie na temat zaniedbania przez lekarzy- ja jakoś tak właśnie ostatnio mam mieszane uczucia co do mojego..czym głównie u Was to zaniedbanie się objawiało? Jak często miałyście wizyty? W sumie mój bada mnie co 3 tygodnie, za każdym razem mam USG brzucha i szyjki, co jakiś czas też ginekologiczne badanie na fotelu. Co drugą wizytę zleca morfologie i mocz, czasem jesZcze coś dodatkowego, typu toksoplazmoza. teraz zapowiedział wizyty co 2 tygodnie, każe się oszczędzać i mówi jakie tabletki mam brać. Jak tak to wszystko wymieniam to myślę sobie, że może jednak wydziwiam i wszystko jest z nim ok i nie mam co narzekać.. tylko mi już jakaś nerwowka po prostu się włączyła :/

Cześć, wydaje mi się że Twój lekarz nic więcej zrobić nie może. Mój robi to samo na każdej wizycie.

Cześć dziewczynki, jak się spało, jak samopoczucia? Ja właśnie wstałam i nawet sporo przespałem tej nocy, wyprawiłam syna do szkoły i szykuje śniadanko dla siebie i córeczki :) Szykujemy się żeby podjechać do szpitala do mojej pani doktor z tymi wynikami posiewu po antybiotyk. Zycze Wam udanego i miłego dzionka :)
P.s. wczoraj patrzyłam tak na swój brzuszek wieczorem i doszłam do wniosku że jest już naprawdę pokaźnych rozmiarów ;)

Cześć dziewczynki, jak się spało, jak samopoczucia? Ja właśnie wstałam i nawet sporo przespałem tej nocy, wyprawiłam syna do szkoły i szykuje śniadanko dla siebie i córeczki :) Szykujemy się żeby podjechać do szpitala do mojej pani doktor z tymi wynikami posiewu po antybiotyk. Zycze Wam udanego i miłego dzionka :)
P.s. wczoraj patrzyłam tak na swój brzuszek wieczorem i doszłam do wniosku że jest już naprawdę pokaźnych rozmiarów ;)

Dzień dobry :)

Ja dziś w nocy tylko raz do kibelka, więc sukces :)
Ale za to plecy co chwila mnie bolały. Najbardziej między żebrami leżąc na prawym boku :(

A co do brzuszka, to ja mam już taki jaki miałam chyba w 8 mcu w pierwszej ciąży :)

Miłego dnia :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A ja właśnie wstałam dziś z myślą, że pierwszy raz od dawna przespałam całą noc bez żadnej dłuższej przerwy, tylko 2 na kibelek ale od razu zasnęłam:) aż dziwne;) właśnie wracam z laboratorium, musiałam zawieźć mocz na posiew, oby nic tam nie wyszło. Idę jeszcze do piekarni po chałkę, bo mam ochotę od kilku dni a potem już tylko odpoczywam:)

Oj ja tez tak codziennie obserwuje i z dnia na dzien coraz wiekszy a mi ciezej cokolwiek robic...o bolu plecow nie wspomne .

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny :)
U mnie noce bez problemu. Śpię jak suseł tylko raz albo dwa razy wstanę na siku ale od razu zasypiam.
Mi brzuch też już ciąży, ciężko się po coś nachylić, podłoga coraz dalej. Powoli ubieranie skarpetek robi się trudne :D
Dzisiaj mam plan uszyć literki na imiona dziewczyn, które powieszę nad łóżeczkami. Zobaczymy co mi z tego wyjdzie :)
U mnie pada ale życzę miłego dnia :)

cześć dziewczyny, a ja dziś zauważyłam że pojawiły sie skurcze przepowiadające...;/;/ w pierwszej ciązy tez miałąm ale nieco później...a nie w 17tyg;/ czekam na wyniki crp, trzymajcie kciuki żeby było w normie, bo jak nie to znowu szpital :(

a z przyjemnych rzeczy :) zamówiłam pake ubrań dla bliźniazcek z olxa i nie moge sie doczekać :) zrobiłam tez listę wyprawkową dla siebie i dziewczynek :)

reklama
@Shamel trzymam kciuki za prawidłowe wyniki:) brzuszek też mam już pokaźny, bluzki sprzed ciąży już za małe ;) a dzisiaj w laboratorium winda była nieczynna i jak się wspielam na 4 piętro to byłam cala zasapana i myślałam że serce mi wyskoczy, tak waliło.. a pomyśleć że przed ciążą codziennie wchodziłam bo schodach do naszego mieszkania na 4 p i regularnie biegałam;) a teraz chwilami ciężko mi z łóżka się podnieść;)

Do góry