reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

piszecie dziewczyny o waszych brzuszkach i z tego co widzę to u mnie podobnie to wyglada : twardy brzuch... nagły ból w środku nocy ... aż się uspokoilam bo myślałam ze to JUZ a wychodzi na to ze to normalka jak wiecej dzidzi się rozpycha

życzę chlodnego weekendu
:)

reklama
jedynka ty naprawde masz juz chyba wszystko:)fajnie masz z tym mezem:)
tak sie zastanawiam i mysle coraz czesciej o porodzie jak to bedzie.mysle o najmniejszych szczegółach i nie moge przestac,jakas obsesja sie robi.np.jak maluszki sie urodza to od razu w co je ubieraja?zawijaja w pieluchy,rozek???czy mam dac ciuszki wczesniej i pielegniarki je ubiora?matko jestem chyba naprwde kompletnie juz zeschizowana ostatnio w tym temacie.ciagle nie wiem co trzeba brac do tego szpiatala.butelki tez??laktator??jak wy myslicie?

jedynka ty naprawde masz juz chyba wszystko:)fajnie masz z tym mezem:)
tak sie zastanawiam i mysle coraz czesciej o porodzie jak to bedzie.mysle o najmniejszych szczegółach i nie moge przestac,jakas obsesja sie robi.np.jak maluszki sie urodza to od razu w co je ubieraja?zawijaja w pieluchy,rozek???czy mam dac ciuszki wczesniej i pielegniarki je ubiora?matko jestem chyba naprwde kompletnie juz zeschizowana ostatnio w tym temacie.ciagle nie wiem co trzeba brac do tego szpiatala.butelki tez??laktator??jak wy myslicie?

Ja może powiem jak było u nas:-) ciuszki dostarczył mi mąż dopiero kilka dni po porodzie bo szpital miał swoje, rożki też mieli, jedyne co musiałam im dać to pampersy i chusteczki nawilżane i nic więcej, w szpitalu wszystko mieli. Potem jeszcze przydały mi się pieluchy tetrowe ale to też zostało dostarczone póżniej.
Zdecydowanie polecam Fridę jest o wiele lepsza niż gruszka:-)

Justella ja terazjak lezalam na kopernika to wlasnie pytalysmy poloznej ale ona mowi ze tam np szpital daje wszystko dla dziecka,poczawszy od ubranek,pampersow itd.Dla kobiet po porodzie podklady.

wow dziewczyny to zaskoczylyscie mnie,nie wiedzialam ze szpitale moga cokolwiek dac dzieciom wlasnego,tzn rzeczy.w takim razie bede sie musiala dowiedziec co daje (jesli w ogole )moj szpital.wziac napewno trzeba tez swoje chociazby na wyjscie:)a co jesli chodzi o karmienie,gdyby maluchy musiałyby byc dokarmiane to butelki trzeba miec?

wow dziewczyny to zaskoczylyscie mnie,nie wiedzialam ze szpitale moga cokolwiek dac dzieciom wlasnego,tzn rzeczy.w takim razie bede sie musiala dowiedziec co daje (jesli w ogole )moj szpital.wziac napewno trzeba tez swoje chociazby na wyjscie:)a co jesli chodzi o karmienie,gdyby maluchy musiałyby byc dokarmiane to butelki trzeba miec?

Musisz sama o wszystko wypytać w swoim szpitalu, tak będzie najlepiej, z tego co wiem (jak jest u mnie) to butelki mają swoje, u mnie trzeba mieć pampersy chusteczki i ręczniki, ubranka dają swoje i rożki też, w każdym szpitalu jest inaczej. (dają to znaczy udostępniają, a tych ciuszków to oni mają to ja bym za darmo nie chciała)

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczynki!
Co tak u Was, jak sie czujecie? U mnie wreszcie chlodno. Ale mimo to jakos mi sie ciezko oddycha, szczegolnie wieczorem. Dzis mam wizyte u mojego lekarza. Troche sie martwie co i jak z moja szyjka i ciekawa jestem jak chlopaki rosna. Dzis mi sie snilo, że mnie na 10 dni do szpitala polozyli :(. Troche sie boje.
Co do wyprawki do szpitala to tez sie zastanawialam jak to jest, ale u mnie w szpitalu podobno trzeba miec wszystko swoje. Tylko myja niemowlaki podobno w swoich plynach i daja paczuszke z czyms do pupki. Ale tez sie zastanawialam czy brac laktator i butelke. A jak butelke to i mleko.Ale to chyba ktos moze doniesc w razie potrzeby. A rozki to od razu trzeba brac? Czy tylko na wyjscie?

Czesc dziewczynki!
Co tak u Was, jak sie czujecie? U mnie wreszcie chlodno. Ale mimo to jakos mi sie ciezko oddycha, szczegolnie wieczorem. Dzis mam wizyte u mojego lekarza. Troche sie martwie co i jak z moja szyjka i ciekawa jestem jak chlopaki rosna. Dzis mi sie snilo, że mnie na 10 dni do szpitala polozyli :(. Troche sie boje.
Co do wyprawki do szpitala to tez sie zastanawialam jak to jest, ale u mnie w szpitalu podobno trzeba miec wszystko swoje. Tylko myja niemowlaki podobno w swoich plynach i daja paczuszke z czyms do pupki. Ale tez sie zastanawialam czy brac laktator i butelke. A jak butelke to i mleko.Ale to chyba ktos moze doniesc w razie potrzeby. A rozki to od razu trzeba brac? Czy tylko na wyjscie?

Hej, tak jak pisałam wcześniej, najlepiej będzie zapytac w szpitalu.

Ja miałam znowu koszmary jakieś, albo nie mogę nakarmić dzieci, albo mam brzuch mały i trzzęsę nim żeby urósł paranoja jakaś. Jedynka nie martw się wizytą za pewne jak zwykle wszystko będzie w porządku, trzymam kciuki, ja gdzieś koło południa mam dzwonić czy doktorek znajdzie czas na usg (robi mi szpitalu bo twierdzi że to w gabinecie za słabe :/??) oby miał czas nie widziałam ich już 6 tyg!!!

reklama
dzien dobry dziewczyny:)
jedynka ja wlasnie ciagle mysle juz o tym szpitalu, a jeszcze troche zostalo przeciez.ty masz jedno czy dwukosmowkowa bo juz nie pamietam.piszesz chlopaczki wiec jedno?Ja tez ostatnio na usg jakis tydzien temu jeszcze raz zapytalam mojego lekarza czy nic sie nie zmienilo w kwestii plci.ja mam jednokosmowkowa wiec albo dwoch chlopcow,albo dwie diwczynki.od poczatku bylo ze dwoch chlopcow i lekarz sie usmiechnal i mi pokazal siusiaczki i jaderka.bardzo dokladnie widzialam.akze niebieski kroluje w wyprawce:)a u Ciebie?jeszcze mozna bez,zolty i zielony:)nic sie nie martw,napewno wszystko ok i napisz jak wrocisz?a cos lekarz mowil ci o ktg po 30 tc?ty chodzisz do lekarza do szpitala czy prywatnie?ja wlasnie nie wiem jak jest w tym moim szpitalu bo na razie jeszcze tam nigdy nie bylam.nie zeby mi sie spieszylo,ale wlasnie zastanawiam sie jak to bedzie,czy ja tam jakos wczesniej bede musiala lezec-oby nie!moze pojade ktoregos dnia zwiedzic i zobaczyc,co trzeba miec w tej wyprwce swojego.
olis23 daj znac po usg i co słychac?
pozdrowienia

Do góry