reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Hej. Właśnie wracam z IP. Wszystko w porządku z maluchami - tylko zastanawia mnie czy różnica w gramaturze jest ok. synek wazy 436 g a córcia 367 g ;) - 21+2 tc

A co do wózka zamówiłam o taki
1498903879-aaaaaa.png

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Też mam taki i jestem bardzo zadowolona. Pozdrawiam

reklama
Dziewczyny wytlumaczy mi ktos na chlopski rozum jaka to jest ciaza jednokosmowkowa dwuowodniowa?, teraz wyczytalam na wyniku z usg prenatalnego lekarz mi tego nie tlumaczyl bo w sumie nie myslalam o to pytac a do mojego gina mam za tydzien dopiero. Czytam i czytam ale mam juz metlik od tego jakie to niesie zagrozenia?

Napisane na ALCATEL ONE TOUCH 7041D w aplikacji Forum BabyBoom
Hej ja jestem w takiej ciąży. Jednokosmówkowa to jest że twoja dwójka dzieci ma jedno wspólne łożysko ryzyko to to że mogą podkradać pożywienie sobie nawzajem trzeba kontrolować wagę , muszą być wagowo równe różnica może być minimalna.Dwuowodniowe to znaczy że są w dwuch osobnych workach lepiej 2o niż jednoowodniowe masz pewność że przy 2owodniach nie splatają się pępowinami.Ja jestem w 29t+5d za tydzień idziemy do szpitala na sterydy.Życzymy powodzenia;)

Dziewczyny wytlumaczy mi ktos na chlopski rozum jaka to jest ciaza jednokosmowkowa dwuowodniowa?, teraz wyczytalam na wyniku z usg prenatalnego lekarz mi tego nie tlumaczyl bo w sumie nie myslalam o to pytac a do mojego gina mam za tydzien dopiero. Czytam i czytam ale mam juz metlik od tego jakie to niesie zagrozenia?

Ja tez byłam w takiej ciąży,teraz mam,2 zdrowe córcie,czekaja Cię częstsze wizyty,koleżanka wyżej wszystko super wytłumaczyla,jednoowodniowa niesie bardzo duże ryzyko,od 26tygodnia chyba wymaga leżenia w szpitalu,także 2owodniowa jest bezpieczniejsza dla dzieci,moje po urodzeniu różniły sie tylko 10g,powodzenia dziewczyny,3mam za was kciuki :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej ja jestem w takiej ciąży. Jednokosmówkowa to jest że twoja dwójka dzieci ma jedno wspólne łożysko ryzyko to to że mogą podkradać pożywienie sobie nawzajem trzeba kontrolować wagę , muszą być wagowo równe różnica może być minimalna.Dwuowodniowe to znaczy że są w dwuch osobnych workach lepiej 2o niż jednoowodniowe masz pewność że przy 2owodniach nie splatają się pępowinami.Ja jestem w 29t+5d za tydzień idziemy do szpitala na sterydy.Życzymy powodzenia;)
A te sterydy to kazdy tak ma czy jak jest widmo przedwczesnego?? Bedziesz juz do konca lezec czy nie?

Mój gin powiedział że takie ciążę rozwiązuje się cc do 36t i dlatego lepiej podać sterydy na rozwinięcie płucek .Ja czuję się dobrze, ale wolę nieryzykować niby bliźniaki dojrzewają wcześniej niż w pojedynkę. Lekarz powiedział że będę miała 4 zastrzyki domięśniowo 2 ,3 dni i do domu mnie wypiszę

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom[/QUOTE]
A te sterydy to kazdy tak ma czy jak jest widmo przedwczesnego?? Bedziesz juz do konca lezec czy nie?

Hej dziewczyny, dziś byłam na Karowej jednak jedno z dzieci nadal nie chce pokazać czy ma kość Nosowska, jutro mam się pokazać ponownie. Liczę że wszystko będzie dobrze i okaże się zdrowe.
Wytłumaczenie mi o co chodzi z tymi sterydami???

Hejo.
Moje wyniki chyba beda dobre :) Tz na moje oko są. Zobaczymy jutro co powie doktor.

Nadia tylko pozazdrościć dobrego samopoczucia :) u mnie nie jest tak fajnie.
Dam znać jutto ile moje panie ważą :)

Ilena to podobie jak ja z tymi sterydami. Ale szczegóły dowiem się jutro bo planowo mam na 32 tydzień. Mój lekarz mówił ze juz mnie nie wypuszcza po nich do domu... ale mam nadzieję :)

Kaśka fajna waga maluchów! Cudne zdjęcia :)

Mwanna u mnie to juz nie nadwaga a otylosc :( w 27 tyg miałam 11 kg na plus. Jutro będę u lekarza to będzie ważył :( zobaczymy

reklama
Do góry