reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

O to jednak więcej nas w zbliżonym terminie:-D Kapinka jak na ciążę bliźniaczą to nie jest najgorzej.Wyniki badań w normie. Zapewne bardziej się męczę niż w ciąży pojedynczej-ma tu pewnie też wpływ wiek (37 lat). Staram się dużo odpoczywać i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. To co najbardziej mi doskwiera to ciężar, dużo przytyłam a wiadomo, że to nie koniec. Jak dużo chodzę to boli mnie krocze i podbrzusze - Wy też tak odczuwacie?

reklama
Hej dziewczyny :) Chciałabym dołączyć do Was. Wczoraj nieźle się zdziwiłam, gdy lekarz poinformował mnie, że spotkało nas podwójne szczęście. Jestem dość szczupłą osobą i dopadło mnie przerażenie jak sobie poradzę z tak ogromnym brzuchem ;)

Hejka z rana:)
Wczoraj byłam u gin na wizycie-była w szoku że nie pojechałam do innego gin jak jej nie było 2 tyg temu- bo teraz to bardzo szyjke trzeba kontrolowac. Ja na fotel do badania a ona-szok że taka długa i zamknięta przy ciazy blizniaczej i ze w 36 mnie już położy do szpitala(może się to zmieni za miesiac:p). Drugie badanie-usg szyjki i jeszcze większy szok bo ma ponad 5 :szok: i ze dawno nie miała takiej pacjentki i żeby wszystkie tak mialy:D
Co do wagi to już mam ponad 12 kg do przodu ale co tam-dziewczyny w pojedynczych ciazach więcej tyja:p
Za 2 tyg dostane skierowanie na badania morfologii i innych takich i znowu na HIV. I tu moje pytanie do was- mialyscie 2 razy robione wyniki-bo ja na początku ciąży miałam to się zdziwiłam że znowu mam robic?!

Oliwe mnie krocze boli jak za dużo lub za szybko chodze i brzuch czuje jak się napina- ale w końcu nie dźwigamy jednego dzidziusia tylko dwoje to jakieś dolegliwości muszą być.

Ciekawa jestem jak poszło u Bulkaasi nic nie pisze:(

Miłego słonecznego dnia :biggrin2:

O to jednak więcej nas w zbliżonym terminie:-D Kapinka jak na ciążę bliźniaczą to nie jest najgorzej.Wyniki badań w normie. Zapewne bardziej się męczę niż w ciąży pojedynczej-ma tu pewnie też wpływ wiek (37 lat). Staram się dużo odpoczywać i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. To co najbardziej mi doskwiera to ciężar, dużo przytyłam a wiadomo, że to nie koniec. Jak dużo chodzę to boli mnie krocze i podbrzusze - Wy też tak odczuwacie?
No ja w tym roku 30 lat kończę ale ostatnia ciąża 8 lat temu i też odczuwam różnicę. Ja strasznie źle sie czułam na początku. Nawet sprawiały mi problemy zakupy bo brzuch bolał i dretwial prawie caly czas lezalam.teraz jest z tym lepiej. Staram się ruszać ale wszystko z umiarem [emoji5]ja mam tarczyca i nadciśnienie ale póki co wszystkie badania są w normie więc byleby do przodu [emoji16]pozdrowienia dla wszystkich mam [emoji173]

Mamuśki obecne i przyszłe wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta!

Malinowa trzymam kciuki żeby się udało i jeszcze troszkę posiedzialy w brzuszku. A podali już sterydy?

reklama
Cześć dziewczyny jestem tu nowa i bardzo się cieszę, że jest tyle mam w ciąży bliźniaczej.Ja mam 34 lata i jestem w 8 tc.bliźniaczej dwujajowej ,w 12 tygodniu mam badania prenantalne .Napiszcie proszę czy będzie możliwe rozpoznanie płci dzieci czy jednak za wcześnie. Pozdrawiam wszystkie mamy

Do góry