reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Malinowa ja tez będę rodzić 60km dalej niż najbliższy szpital, bo ten ma I stopień referencyjności, a tamten III. Mój lekarz prowadzący powiedział że i tak by mnie skierowali do niego w przypadku takiej ciąży,teraz jestem chociaż spokojna, że dzieci będą pod odpowiednią opieką

Witam wieczorem

Trójpaczek trzymam kciuki za Was zebys jeszcze z dzidziusiami w brzuszku polezala jak najdłużej się da:)

Powodzenia na jutrzejszych wizytach będę za was trzymać kciuki;)

Ja jeszcze nie wiem jaki stopień ma szpital w którym chce rodzic ale wszyscy znajomi mi go polecają(ze względu na sprzęt i opieke nad noworodkami) a z firmy w której pracuję 2pary bliźniaków właśnie tam przyszło na świat więc chyba coś o tym świadczy?:confused:

Miłego wieczoru życzę :tak:

U nas niezle, wydaje mi sie, ze sytuacja w miare opanowana.

Caly czas mysle o Bulkasi :(

Dobrze że u was ok... Rozumie że leżysz plackiem w szpitalu. Nie dziewczynki będą grzeczne i siedzą jak najdłużej w brzuszku.
Ja też dziś od rana myślę o Bulkasi, ona ma dziś ta ważna wizyte, więc kciuki od rana zaciśnięte. Mam nadzieję że ten lekarz coś wymyśli.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry wszystkim!!!
Wczoraj miałam wizytę u siebie w szpitalu.
Znowu prawie 3h ale nie ma pogorszenia :) Dalej jest różnica w wodach i w wymiarach ale to dlatego, że dziewczyny mają Wewnątrzmaciczne zahamowanie wzrostu płodu, IUGR . Dotyczy tylku kilku procent ciąż i trafiło na nas :(
Następne usg za tydzień, czyli monitoring cały czas.
Jeśli mniejsze dziecko nie da rady, będzie cc.
Założyli mi pessar bo szyjka krótka.

Dziś o godz.12 wizyta u lekarza specjalisty od powikłań u bliźniaków. Mam nadzieję, że jego opinia przywróci mi wiarę, że wszystko jakoś się wyprostuje i będzie już tylko lepiej ;)

Nadal prosimy o modlitwę i kciuki !!!!

Dzień dobry wszystkim!!!
Wczoraj miałam wizytę u siebie w szpitalu.
Znowu prawie 3h ale nie ma pogorszenia :) Dalej jest różnica w wodach i w wymiarach ale to dlatego, że dziewczyny mają Wewnątrzmaciczne zahamowanie wzrostu płodu, IUGR . Dotyczy tylku kilku procent ciąż i trafiło na nas :(
Następne usg za tydzień, czyli monitoring cały czas.
Jeśli mniejsze dziecko nie da rady, będzie cc.
Założyli mi pessar bo szyjka krótka.

Dziś o godz.12 wizyta u lekarza specjalisty od powikłań u bliźniaków. Mam nadzieję, że jego opinia przywróci mi wiarę, że wszystko jakoś się wyprostuje i będzie już tylko lepiej ;)

Nadal prosimy o modlitwę i kciuki !!!!
Czyli co? I wtedy będą w inkubatorze ? Ale jest szansa że będą zdrowe obie ?

reklama
Do góry