reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Suelen wiem ze lezenie w szpitalu do przyjemnych nie nalezy ale dasz radę-myśl pozytywnie-bo jak nie Ty to kto ;)

A mam do Was pytanie- wiem że każda przechodzi ciążę inaczej ale chciałabym wiedzieć czy jest trochę prawdy w tym co piszą. W ciąży z dziewczynka ma się nudności, wymioty, ochotę na słodkie,owoce i warzywa itd a jak ma być chlopakt to nie ma wymiotów, jest ból głowy i ochota na mięso? Pytam bo jeszcze daleko do wizyty a zaczynam obstawiac że będzie parka lub 2chlopakow. Dolegliwości w 1ciazy z córką mi się sprawdziły. A jak jest u Was?:blink:
uwo9kw7i3oj9l6ip.png

Ostatnia edycja:
Suelen wiem ze lezenie w szpitalu do przyjemnych nie nalezy ale dasz radę-myśl pozytywnie-bo jak nie Ty to kto ;)

A mam do Was pytanie- wiem że każda przechodzi ciążę inaczej ale chciałabym wiedzieć czy jest trochę prawdy w tym co piszą. W ciąży z dziewczynka ma się nudności, wymioty, ochotę na słodkie,owoce i warzywa itd a jak ma być chlopakt to nie ma wymiotów, jest ból głowy i ochota na mięso? Pytam bo jeszcze daleko do wizyty a zaczynam obstawiac że będzie parka lub 2chlopakow. Dolegliwości w 1ciazy z córką mi się sprawdziły. A jak jest u Was?:blink:
uwo9kw7i3oj9l6ip.png
To twoja teoria się u mnie nie sprawdza. To moja druga ciąża i też dziewczynki. Żadnych wymiotów i prawie zero mdłości, na słodkie nie mogłam patrzeć do 4miesiaca, a teraz też mi jest wszystko za słodkie, mięsko różnie czasem tak czasem nie ale wszystko napewno za mało słone. Jedyne co by pasowało to te owoce bo do 4 mieś mogłabym tylko na nich żyć, szczególnie jagodowe, maliny truskawki. Ale zachcianek prawie żadnych. Jedyna co to odrzuca mnie na ryby.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja czułam się rewelacyjnie. Brak nudności i wymiotów. Słodkie mogłam pochłaniać tonami, i są dwie dziewczynki :)

Ja drugi i trzeci miesiąc czułam się okropnie, wymiotowałam kilka razy dziennie. Do 6 miesiąca mogłam jeść same kwaśne owoce. Od 7 miesiąca wzięło mnie na słodkie, ale że wyszła ta cukrzyca ciążowa to musiałam się pożegnać ze słodyczami :-( No i będę miała dwie dziewczynki :-)

Cześć dziewczyny u mnie były nudności, raz zemdlałam w kościele i tylko raz zwymiotowałam przy tym omdleniu, od samego początku czułam, że będą dziewczynki, bo strasznie do słodkiego mnie ciągnęło, no i sprawdziło się, będą córeczki :)

Czyli wychodzi na to, że moje dzieciątka dalej pozostaną wielką niewiadomą, aż do kolejnego usg:-( :(

Chciałam się jeszcze zapytać o suwaczek czy on sam powinien dodawać kolejne dni ciąży czy za każdym razem muszę coś zmieniac-bo ostatnio jak wkleilam to była ta sama data co 2 dni wcześniej jak go tworzylam:unsure:

A jak się dzisiaj czujecie?

Czyli wychodzi na to, że moje dzieciątka dalej pozostaną wielką niewiadomą, aż do kolejnego usg:-( :(

Chciałam się jeszcze zapytać o suwaczek czy on sam powinien dodawać kolejne dni ciąży czy za każdym razem muszę coś zmieniac-bo ostatnio jak wkleilam to była ta sama data co 2 dni wcześniej jak go tworzylam:unsure:

A jak się dzisiaj czujecie?
Suwaczka zmienia się automatycznie co kilka dni.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

uwo9kw7i3oj9l6ip.png
Moja siostra wymiotowała całą ciążę, a urodziła syna. Bratowa wymiotowała raz przez całe 9 mcy i też syn. Nie ma reguły.

Do góry