reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Hej. Już od miesiąca po cichu siedzę i czytam Wasze radości i smutki. I najwyższa pora do Was dołączyć. Mam na imie Anita 30lat. Córka w marcu skończy 9lat. 2ciąża 2k2o teraz 15t. Jeszcze nie wiem jaka płeć.
uwo9kw7i3oj9l6ip.png
Witaj :) gratuluje podwojnego, a w sumie potrojnego szczescia :)

Witamy Anita i jak się czujecie????

Napisane na ST26i w aplikacji Forum BabyBoom
W sumie to bardzo dobrze jak na ciążę- spodziewałam się że z toalety nie będę wychodzila(tak jak w pierwszej ciazy) a tu nic- ze 2 razy wymioty i to przy myciu zębów(wcześniej wypiłam sok i czułam jak mi ciąży w żołądku i to dlatego). W pierwszych miesiącach byłam bardzo ospała-gdzie bym głowy nie położyła to bym zasnela, a że pracowałam to nie moglam Ale to chyba przez to ze miałam ogromny problem z zasypianiem. No i często biegam siku-tak co 2 godz i już czuję się ociezala-zadyszka po kilku metrach mnie łapie a to przecież dopiero poczatek

Cześć :) ja z kolejnym pytaniem ;) czy którakolwiek z Pań rodziła lub ma w planach rodzic bliźnięta naturalnie?? Czy to sie w ogole praktykuje czy odrazu kierują na cc ??

Z tego co już czytałam to kilku mamom udało się urodzić naturalnie,ale to wszystko zależy od tego jak się ułoża dzidzie i co Ci tam lekarz powie(chyba też zależy czy 1 czy 2 jajowe). Ja się zastanawiam nad sn ponieważ pierwsza miałam cesarke i ciężko mi było dojść do siebie ale boję się popękania a także ze względu na to ze w połowie cos pójdzie nie tak zrobią cesarke i będą dwa porody Ale każda kobieta inaczej przechodzi ciążę i inaczej porody więc wszystko zależy od Ciebie

Ja leze sobie w szpitalu pod jakimis kroplowkami, aby brzuszek tak sie nie stawial.
W poniedzialek powinen byc wynik posiewu, a we wtorek jak bedzie ok to szew.

reklama
Heda u mnie 24 tydzień i różnica między dziećmi 80g, a do tej pory to tak samo rosły, lekarz powiedział że to w normie, co ile masz wizyty???
Co 2 tyg mniej więcej. Do 20% różnicy między dziećmi jest ok. Każdy z nas jest inny i one mają prawo rosnąć w swoim tempie.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry