reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Dziewczyny nieustająco za wszystkie Maluchy po tej i tamtej stronie brzuszka i za wszystkie dzielne Mamusie olbrzymie kciuki! My dziś byliśmy na echu. Wszystko dobrze, przepływy i wydolność krążenia prawidłowe. U dziewynki bright spot dużo jaśniejsza i podobno nie ma się czym przejmować. Mały waży 996g a mała 978g, różnica 2%.
Pamiętacie może ile Wasze Maluchy ważyły w tym czasie (27 + 3) bo wg wykresów to dolna granica wagi, chociaż Pani dr nic nt nie mówiła...

reklama
Marti, moje ważyły o ok.200g więcej (za to dużo większa różnica była między nimi, bo 13%), ale to zupełnie nic nie znaczy i na pewno nie ma się czym przejmować. Każdy maluch rośnie we własnym tempie, równie dobrze mogą mieć w kolejnym tygodniu duży skok wagi, albo po prostu będą drobne - gdyby było coś nie tak, to lekarz by na pewno zareagował. Super, że echo i przepływy sąw porządku ;)

Dziewczyny nieustająco za wszystkie Maluchy po tej i tamtej stronie brzuszka i za wszystkie dzielne Mamusie olbrzymie kciuki! My dziś byliśmy na echu. Wszystko dobrze, przepływy i wydolność krążenia prawidłowe. U dziewynki bright spot dużo jaśniejsza i podobno nie ma się czym przejmować. Mały waży 996g a mała 978g, różnica 2%.
Pamiętacie może ile Wasze Maluchy ważyły w tym czasie (27 + 3) bo wg wykresów to dolna granica wagi, chociaż Pani dr nic nt nie mówiła...
Marti ja byłam na echo w 26 tyg I miały 935 i 827 gram...

Jutro mam powtórne echo...bo u mnie bright spoty były u obu a u jednej delikatna dysproporcja w komorach

eiktkw7i1lgslap3.png

I oczywiście trzymam kciuki, żeby było wszystko ok! Widzę, że malutkie te moje szkraby... 9 czerwca mam następne usg - mam nadzieję, że podrosną...

Dzięki dziewczyny za przedwczorajszy dzień, że mogłam się wam wyzalic i ze rozumialyscie moje rozterki - było mi to niezmiernie potrzebne. Z tego całego przedwczorajszego stresu to straciłam chyba prawie całe mleko. Zobaczymy. I tak póki co wg zaleceń lekarzy młodzi są na butelce - tak by przybierali jak najszybciej. Ale co najważniejsze jesteśmy już w domu. Ulga. Niesamowita ulga...

To prawda że sporo rzeczy może wyolbrzymiamy ale na pewno hormony, tęsknota za domem, a jak jeszcze w domu dzieci czekają to juz w ogóle nie ma jak przemówić do nas głosem rozsądku.

Dziewczyny dobrze ze u Was wszystko dobrze, że maluchy ładnie rosną. Trzymajcie się więc mocno by jak najdłużej wytrwać w pakiecie ;)

Co do wielkości to u mnie w 27+4tc młody miał 1170 a baba 1090 wiec rosną naprawdę różnie ;) pamiętajcie że przy blizniakach trudno ocenia się wielkości i błąd jest duży

Ewcik, a mówił coś lekarz o tej różnicy wag? Może, skoro nie mogą sobie podkradać, to obie wagi są w normie i nie ma się czym przejmować.
Ja mam +10kg, za to mam już 122 cm w pasie i cholera prawie w nic się nie mieszczę, chyba zacznę pożyczać ciuchy od męża. ;) Na szczęście rozstępy się jak dotąd nie pojawiły :)

Na polowkowe czekam jeszcze 6 dni i juz sttasznie się denerwuje... co do wagi to skończony 20 tc + 2kg ale ja na diecie niskotluszczowej jestem ze względu na wątrobę :)

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Marti tak u doktor Janiak. Ciesze się ze na nią trafiłam. Konkretna rzeczowa babka...tłumaczy wszystko co pokazuje odpowiada na pytania nawet nie związane z tym co w danym momencie robi.

Właśnie przy bliźniakach jest duży błąd pomiarów.

U mnie 25 kilo na plusie...tak wiem dużo ale nie wyglądam na tyle...

eiktkw7i1lgslap3.png

Do góry