reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Dziewczyny nieustająco za wszystkie Maluchy po tej i tamtej stronie brzuszka i za wszystkie dzielne Mamusie olbrzymie kciuki! My dziś byliśmy na echu. Wszystko dobrze, przepływy i wydolność krążenia prawidłowe. U dziewynki bright spot dużo jaśniejsza i podobno nie ma się czym przejmować. Mały waży 996g a mała 978g, różnica 2%.
Pamiętacie może ile Wasze Maluchy ważyły w tym czasie (27 + 3) bo wg wykresów to dolna granica wagi, chociaż Pani dr nic nt nie mówiła...

reklama
Marti, moje ważyły o ok.200g więcej (za to dużo większa różnica była między nimi, bo 13%), ale to zupełnie nic nie znaczy i na pewno nie ma się czym przejmować. Każdy maluch rośnie we własnym tempie, równie dobrze mogą mieć w kolejnym tygodniu duży skok wagi, albo po prostu będą drobne - gdyby było coś nie tak, to lekarz by na pewno zareagował. Super, że echo i przepływy sąw porządku ;)

Dziewczyny nieustająco za wszystkie Maluchy po tej i tamtej stronie brzuszka i za wszystkie dzielne Mamusie olbrzymie kciuki! My dziś byliśmy na echu. Wszystko dobrze, przepływy i wydolność krążenia prawidłowe. U dziewynki bright spot dużo jaśniejsza i podobno nie ma się czym przejmować. Mały waży 996g a mała 978g, różnica 2%.
Pamiętacie może ile Wasze Maluchy ważyły w tym czasie (27 + 3) bo wg wykresów to dolna granica wagi, chociaż Pani dr nic nt nie mówiła...
Marti ja byłam na echo w 26 tyg I miały 935 i 827 gram...

Jutro mam powtórne echo...bo u mnie bright spoty były u obu a u jednej delikatna dysproporcja w komorach

eiktkw7i1lgslap3.png

I oczywiście trzymam kciuki, żeby było wszystko ok! Widzę, że malutkie te moje szkraby... 9 czerwca mam następne usg - mam nadzieję, że podrosną...

Dzięki dziewczyny za przedwczorajszy dzień, że mogłam się wam wyzalic i ze rozumialyscie moje rozterki - było mi to niezmiernie potrzebne. Z tego całego przedwczorajszego stresu to straciłam chyba prawie całe mleko. Zobaczymy. I tak póki co wg zaleceń lekarzy młodzi są na butelce - tak by przybierali jak najszybciej. Ale co najważniejsze jesteśmy już w domu. Ulga. Niesamowita ulga...

To prawda że sporo rzeczy może wyolbrzymiamy ale na pewno hormony, tęsknota za domem, a jak jeszcze w domu dzieci czekają to juz w ogóle nie ma jak przemówić do nas głosem rozsądku.

Dziewczyny dobrze ze u Was wszystko dobrze, że maluchy ładnie rosną. Trzymajcie się więc mocno by jak najdłużej wytrwać w pakiecie ;)

Co do wielkości to u mnie w 27+4tc młody miał 1170 a baba 1090 wiec rosną naprawdę różnie ;) pamiętajcie że przy blizniakach trudno ocenia się wielkości i błąd jest duży

Ewcik, a mówił coś lekarz o tej różnicy wag? Może, skoro nie mogą sobie podkradać, to obie wagi są w normie i nie ma się czym przejmować.
Ja mam +10kg, za to mam już 122 cm w pasie i cholera prawie w nic się nie mieszczę, chyba zacznę pożyczać ciuchy od męża. ;) Na szczęście rozstępy się jak dotąd nie pojawiły :)

Na polowkowe czekam jeszcze 6 dni i juz sttasznie się denerwuje... co do wagi to skończony 20 tc + 2kg ale ja na diecie niskotluszczowej jestem ze względu na wątrobę :)

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Marti tak u doktor Janiak. Ciesze się ze na nią trafiłam. Konkretna rzeczowa babka...tłumaczy wszystko co pokazuje odpowiada na pytania nawet nie związane z tym co w danym momencie robi.

Właśnie przy bliźniakach jest duży błąd pomiarów.

U mnie 25 kilo na plusie...tak wiem dużo ale nie wyglądam na tyle...

eiktkw7i1lgslap3.png

Do góry