reklama
Mi się wydaje że jem tyle co zawsze nawet mniej choć chyba więcej słodyczy bo nie mogę się powstrzymać. Codziennie chodzę na basen albo z kijkami ale to nic nie daje bez tego to chyb a tyłabym jeszcze bardziej. Lekarz jak mnie wczoraj zobaczył to powiedział że mam brzuch jak w 30 tygodniu a to dopiero 24.
margaret870
Fanka BB :)
Iguana ja mam podobnie mi idzie wszystko w brzuch od początku do ostatniej wizyty(14.03) przytyłam ok 7kg 28tc dzieciaki rosną prawidłowo więc jest ok
Pocieszam się tym że teściowa w jednej pojedynczej ciąży przytyła ponad 30 hehe jeszcze sporo mi brakuje
Pocieszam się tym że teściowa w jednej pojedynczej ciąży przytyła ponad 30 hehe jeszcze sporo mi brakuje
czytałam coś takiego:Ja wczoraj miałam usg i wszystko w porządku tylko zastanawia mnie to że wczoraj był ostatni dzień 23 tygodnia - dzisiaj się zaczął 24 a usg podało ze to 22 tyd i 3 dzień. Czy to normalne czy znaczy że dzieci są małe jak na 22 tydzień? Chlopiec 516g a dziewczynka 630g. To jak ja mam liczyć w końcu te tygodnie od ostatniej miesiączki tak jak liczę i podają wszystkie kalkulatory czy wg tego co podaje usg.
"Ciąża mnoga - dwudziesty tydzień ciąży
Do tej pory maluchy rozwijały się mniej więcej w takim samym tempie jak jedynaki. Teraz to zacznie się zmieniać. W przeciwnym razie w macicy zabrakłoby miejsca dla kilku pełnowymiarowych dzieci. Dlatego teraz tempo ich rozwoju zaczyna stopniowo spadać."
także nie przejmowałabym się
Ja przytyłam ok 5-6 kg. Myślałam, ze będzie więcej bo siedzę na zwolnieniu i jestem niezbyt aktywna i niedawno jadłam dość dużo słodyczy :/
ewka_111
Iguana nie stresuj się ja mam już 14 kg na plusie gdzie pierwsza ciążę kończyłam z taką waga a druga miałam 12 kg na koniec, a teraz do końca to jeszcze daleko daleko.
Dziś byłam na badaniach i moje szkraby rosną w siłę -> 1170 g ch i 1090 g dz. Dziś ułożone glowkowo - wiec jest nadzieja na SN
Dziś byłam na badaniach i moje szkraby rosną w siłę -> 1170 g ch i 1090 g dz. Dziś ułożone glowkowo - wiec jest nadzieja na SN
margaret870
Spokojnie dziewczyny ja miałam spory zapas przed ciążą więc teraz maluchy miały sporo miejsca teraz dostarczam im i sobie to co niezbędne, od początku ciązy nie jadłam prawie wogóle słodyczy kostka czekolady wystarczała mi na 2 tyg po prostu nie miałam ochoty, za to teraz mam smaki czasen na słodkie to wtedy włącza się dyskoteka w brzuchu cieszę się że poszło mi praktycznie tylko w brzuch, to dobrze może później będzie łatwiej zrzucić :-)
reklama
margaret870
Ewka pięknie maluchy rosną oby tak dalej :-)
Podziel się: