reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Dzięki dziewczyny. A jak wasza waga bo ja przytyłam już 5 kilo i zaczyna mnie to przerażać bo tyję teraz kilogram tygodniowo. W jeden tydzień to nawet dwa mi przybyło Jak tak dalej pójdzie to przytyję z 30 kilo.

reklama
ja teraz od 2 miesięcy tyję po 4 kg miesięcznie, a wcale nie śpię w lodówce ;) jestem już od początku 15kg na plusie. Nie widzę, abym tyła po całości tylko brzuch mi cały czas rośnie.

Mi się wydaje że jem tyle co zawsze nawet mniej choć chyba więcej słodyczy bo nie mogę się powstrzymać. Codziennie chodzę na basen albo z kijkami ale to nic nie daje bez tego to chyb a tyłabym jeszcze bardziej. Lekarz jak mnie wczoraj zobaczył to powiedział że mam brzuch jak w 30 tygodniu a to dopiero 24.

Iguana ja mam podobnie mi idzie wszystko w brzuch od początku do ostatniej wizyty(14.03) przytyłam ok 7kg 28tc :) dzieciaki rosną prawidłowo więc jest ok
Pocieszam się tym że teściowa w jednej pojedynczej ciąży przytyła ponad 30 hehe :p jeszcze sporo mi brakuje

Wow 7 kg na tym etapie to bardzo malutko :) Pozazdrościć. Ja w pierwszej ciąży przytyłam 22kg ale od razu zrzuciłam. Mam nadzieję, że teraz będzie podobnie :)

Ja wczoraj miałam usg i wszystko w porządku tylko zastanawia mnie to że wczoraj był ostatni dzień 23 tygodnia - dzisiaj się zaczął 24 a usg podało ze to 22 tyd i 3 dzień. Czy to normalne czy znaczy że dzieci są małe jak na 22 tydzień? Chlopiec 516g a dziewczynka 630g. To jak ja mam liczyć w końcu te tygodnie od ostatniej miesiączki tak jak liczę i podają wszystkie kalkulatory czy wg tego co podaje usg.
czytałam coś takiego:
"Ciąża mnoga - dwudziesty tydzień ciąży
Do tej pory maluchy rozwijały się mniej więcej w takim samym tempie jak jedynaki. Teraz to zacznie się zmieniać. W przeciwnym razie w macicy zabrakłoby miejsca dla kilku pełnowymiarowych dzieci. Dlatego teraz tempo ich rozwoju zaczyna stopniowo spadać."

także nie przejmowałabym się

Ja przytyłam ok 5-6 kg. Myślałam, ze będzie więcej bo siedzę na zwolnieniu i jestem niezbyt aktywna i niedawno jadłam dość dużo słodyczy :/

Iguana nie stresuj się ja mam już 14 kg na plusie gdzie pierwsza ciążę kończyłam z taką waga a druga miałam 12 kg na koniec, a teraz do końca to jeszcze daleko daleko.

Dziś byłam na badaniach i moje szkraby rosną w siłę -> 1170 g ch i 1090 g dz. Dziś ułożone glowkowo - wiec jest nadzieja na SN :p

Spokojnie dziewczyny ja miałam spory zapas przed ciążą więc teraz maluchy miały sporo miejsca :p teraz dostarczam im i sobie to co niezbędne, od początku ciązy nie jadłam prawie wogóle słodyczy kostka czekolady wystarczała mi na 2 tyg:p po prostu nie miałam ochoty, za to teraz mam smaki czasen na słodkie to wtedy włącza się dyskoteka w brzuchu :p cieszę się że poszło mi praktycznie tylko w brzuch, to dobrze może później będzie łatwiej zrzucić :-)

reklama
Do góry