reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Mi się jeszcze nigdy nie zdarzyło zemdlec raz tylko jak czekałam w kolejce do laboratorium to mi się słabo zrobiło i też serce zaczęło mi walić jak szalone. To było jakoś na początku ciąży jak musiałam zrobić badania naczcxo

reklama
No A Ja byłam po śniadaniu i to juz 14 tydzień.. Pierwszy trymest przeszłam strasznie łagodnie nie czułam w ogóle ze jestem w ciąży a tu nagle takie cos

Kachna to pewnie za dwa tyg Cię dogonie ;) co do rozstępów to powiem Ci tak - w pierwszej ciąży smarowalam, kremami i olejkami i masowałam - a w 39 tyg jak mi brzuch wysypalo to niestety płakałam nie jedna noc... ale minęło trochę czasu - ok roku i przyzwyczaiłam się do nich - pomimo że mam na całym brzuchu - i przestały mi przeszkadzać. W drugiej ciąży smarowalam od czasu do czasu - jak swedziala skóra - i nic się nie odsiwerzylo. Teraz pewnie pojawia się nowe ale jakoś się nimi nie przejmuje ;) a waga - no cóż troszkę mnie martwi -cały poprzedni rok dieta i ćwiczenia żeby dojść do jakiegoś tam stanu- w pół roku z 69 zeszłam do 56 z prawie zerowa(he he tak dla mnie) tkanka tłuszczową - same mięsko :p wiec nie powiem ze ten szybki przyrost strasznie boli ale najważniejsze by dzieci były zdrowe!

Co do dziwnych aspektów ciążowych to ja niestety często - od samego poczatku mam krwotoki z nosa i krwawiace dziąsła :(

Powiedzcie mi bo czy używacie detektor tętna płodu? Polecacie ? Ja sie zastanawiam bo mam strasznie dużo usg i czy takie urządzenie nie zagraża ??

Mamadla2 A mierzyłaś ciśnienie? Może masz drastycznie niskie. Ja mam 80/50 i śpię jak tylko mogę oczy zamknąć. Chodzę do pracy, odbieram dzieci z przedszkola. Idę spać. Wstaje żeby je wykąpać i z powrotem kładę się spać ;)

Omdlenia lepiej jak najszybciej zgłosić lekarzowi - bo mogą prowadzić do niedotlenienia. A co Wy cały czas z tym pessarem? Ja myślę że nie potrzebnie sobie tym za wczasu głowę zaprzatacie. Rozmawiałam z lekarzem i z panią profesor i równo powiedzieli ze zakłada się go w razie konieczności a nie ot tak.

Co do detektora - nie wypowiem się nie miałam nie używałam nie wiem ;) ale mając go to chyba z nerwów bym cały czas miała go włączonego :p

reklama
Hej.
Jak często w drugim trymestrze napinal wam się brzuch? Mi wczoraj często. W sobotę trochę poszarzowalam z chodzeniem i cały dzień co jakiś czas się napinal na kilka sekund. Wieczorem wzięłam nospe i przestał.

Ale czy to za często kilka razy na godzinę takie spięcia?

W nocy nic się nie dzieje tylko przy obracaniu z boku na bok się zdarzy chwilowe napięcie.

I plecy dokuczają powoli... od tego leżenia na boku

cd9bkw7ipg9p1hdb.png

Do góry