reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Mi się jeszcze nigdy nie zdarzyło zemdlec raz tylko jak czekałam w kolejce do laboratorium to mi się słabo zrobiło i też serce zaczęło mi walić jak szalone. To było jakoś na początku ciąży jak musiałam zrobić badania naczcxo

reklama
No A Ja byłam po śniadaniu i to juz 14 tydzień.. Pierwszy trymest przeszłam strasznie łagodnie nie czułam w ogóle ze jestem w ciąży a tu nagle takie cos

Kachna to pewnie za dwa tyg Cię dogonie ;) co do rozstępów to powiem Ci tak - w pierwszej ciąży smarowalam, kremami i olejkami i masowałam - a w 39 tyg jak mi brzuch wysypalo to niestety płakałam nie jedna noc... ale minęło trochę czasu - ok roku i przyzwyczaiłam się do nich - pomimo że mam na całym brzuchu - i przestały mi przeszkadzać. W drugiej ciąży smarowalam od czasu do czasu - jak swedziala skóra - i nic się nie odsiwerzylo. Teraz pewnie pojawia się nowe ale jakoś się nimi nie przejmuje ;) a waga - no cóż troszkę mnie martwi -cały poprzedni rok dieta i ćwiczenia żeby dojść do jakiegoś tam stanu- w pół roku z 69 zeszłam do 56 z prawie zerowa(he he tak dla mnie) tkanka tłuszczową - same mięsko :p wiec nie powiem ze ten szybki przyrost strasznie boli ale najważniejsze by dzieci były zdrowe!

Co do dziwnych aspektów ciążowych to ja niestety często - od samego poczatku mam krwotoki z nosa i krwawiace dziąsła :(

Powiedzcie mi bo czy używacie detektor tętna płodu? Polecacie ? Ja sie zastanawiam bo mam strasznie dużo usg i czy takie urządzenie nie zagraża ??

Mamadla2 A mierzyłaś ciśnienie? Może masz drastycznie niskie. Ja mam 80/50 i śpię jak tylko mogę oczy zamknąć. Chodzę do pracy, odbieram dzieci z przedszkola. Idę spać. Wstaje żeby je wykąpać i z powrotem kładę się spać ;)

Omdlenia lepiej jak najszybciej zgłosić lekarzowi - bo mogą prowadzić do niedotlenienia. A co Wy cały czas z tym pessarem? Ja myślę że nie potrzebnie sobie tym za wczasu głowę zaprzatacie. Rozmawiałam z lekarzem i z panią profesor i równo powiedzieli ze zakłada się go w razie konieczności a nie ot tak.

Co do detektora - nie wypowiem się nie miałam nie używałam nie wiem ;) ale mając go to chyba z nerwów bym cały czas miała go włączonego :p

reklama
Hej.
Jak często w drugim trymestrze napinal wam się brzuch? Mi wczoraj często. W sobotę trochę poszarzowalam z chodzeniem i cały dzień co jakiś czas się napinal na kilka sekund. Wieczorem wzięłam nospe i przestał.

Ale czy to za często kilka razy na godzinę takie spięcia?

W nocy nic się nie dzieje tylko przy obracaniu z boku na bok się zdarzy chwilowe napięcie.

I plecy dokuczają powoli... od tego leżenia na boku

cd9bkw7ipg9p1hdb.png

Do góry