reklama
ewka_111
Fanka BB :)
Kachna to pewnie za dwa tyg Cię dogonie co do rozstępów to powiem Ci tak - w pierwszej ciąży smarowalam, kremami i olejkami i masowałam - a w 39 tyg jak mi brzuch wysypalo to niestety płakałam nie jedna noc... ale minęło trochę czasu - ok roku i przyzwyczaiłam się do nich - pomimo że mam na całym brzuchu - i przestały mi przeszkadzać. W drugiej ciąży smarowalam od czasu do czasu - jak swedziala skóra - i nic się nie odsiwerzylo. Teraz pewnie pojawia się nowe ale jakoś się nimi nie przejmuje a waga - no cóż troszkę mnie martwi -cały poprzedni rok dieta i ćwiczenia żeby dojść do jakiegoś tam stanu- w pół roku z 69 zeszłam do 56 z prawie zerowa(he he tak dla mnie) tkanka tłuszczową - same mięsko wiec nie powiem ze ten szybki przyrost strasznie boli ale najważniejsze by dzieci były zdrowe!
Mamadla2 A mierzyłaś ciśnienie? Może masz drastycznie niskie. Ja mam 80/50 i śpię jak tylko mogę oczy zamknąć. Chodzę do pracy, odbieram dzieci z przedszkola. Idę spać. Wstaje żeby je wykąpać i z powrotem kładę się spać
ewka_111
Fanka BB :)
Omdlenia lepiej jak najszybciej zgłosić lekarzowi - bo mogą prowadzić do niedotlenienia. A co Wy cały czas z tym pessarem? Ja myślę że nie potrzebnie sobie tym za wczasu głowę zaprzatacie. Rozmawiałam z lekarzem i z panią profesor i równo powiedzieli ze zakłada się go w razie konieczności a nie ot tak.
Co do detektora - nie wypowiem się nie miałam nie używałam nie wiem ale mając go to chyba z nerwów bym cały czas miała go włączonego
Co do detektora - nie wypowiem się nie miałam nie używałam nie wiem ale mając go to chyba z nerwów bym cały czas miała go włączonego
reklama
Hej.
Jak często w drugim trymestrze napinal wam się brzuch? Mi wczoraj często. W sobotę trochę poszarzowalam z chodzeniem i cały dzień co jakiś czas się napinal na kilka sekund. Wieczorem wzięłam nospe i przestał.
Ale czy to za często kilka razy na godzinę takie spięcia?
W nocy nic się nie dzieje tylko przy obracaniu z boku na bok się zdarzy chwilowe napięcie.
I plecy dokuczają powoli... od tego leżenia na boku
Jak często w drugim trymestrze napinal wam się brzuch? Mi wczoraj często. W sobotę trochę poszarzowalam z chodzeniem i cały dzień co jakiś czas się napinal na kilka sekund. Wieczorem wzięłam nospe i przestał.
Ale czy to za często kilka razy na godzinę takie spięcia?
W nocy nic się nie dzieje tylko przy obracaniu z boku na bok się zdarzy chwilowe napięcie.
I plecy dokuczają powoli... od tego leżenia na boku
Podziel się: