reklama
Aga_82
Fanka BB :)
Moja cesarka byla planowa. Żadnych skurczów, odejścia wód etc. Maluchy lezaly w inkubatorach przez 2 i 3 dni, wiec dostawały mm. Ja w tym czasie najpierw ręcznie, potem szpitalnym laktatorem, ściągałam pokarm. W 3 dniu juz je przystawiałam i same piły. Karmiłam przez 11 miesięcy.Karmiła któraś Mama bliźniaki piersią po CC?
Aga_82
Jeszcze jedno. Nie wiem jak u innych, ale ja przez pierwsze 2,5 dnia nic, absolutnie nic nie jadłam. Pic mogłam dopiero po 1,5 dnia jesli dobrze pamiętam. Po cesarce sprawdzają, jak pracują jelita. Niby jedzenie i picie nie jest wtedy wskazane. Przychodzili na obchód, cisnęli obolały brzuch, przystawiali trąbkę... Koszmar. Jak dorwałam sie do wody to piłam jak szalona. A jak smakowała szpitalna zbożówka! Hmmmm pycha. Generalnie podczas roku karmienia piersią wypijałam ogromne ilości płynów
margaret870
Aga82 długo się goiłaś po cc?
Aga_82
Mocno bolalo 3dni. 1 doba koszmar ze wstawaniem. Po 4dniach odstawiłam leki przeciwbólowe. Najlepiej działał na mnie ketonal, pyralgina slabo. W 5 dniu ściągnęli szwy. Bliznę mam ogromna, brzydko wygląda, moja gin mówi, ze to typowy zrost. Pobolewa troszkę do dzisiaj, nie mogę robić za duzo brzuszków, bo czuje dyskomfort. Tak jakby blizna nie byla moja. Nie wiem jak u innych, może bylo lepiej.Aga82 długo się goiłaś po cc?
Mam porównanie, bo rodziłam tez naturalnie. Cc jest straszna po, poród silami natury przed. Ale warto było
Hej dziewczyny ja po wczorajszej wizycie...w srode stacjonarnie do kliniki juz do konca czyli mam nadzieje ok 2 miesiecy.bedzie to jak mowi lekarz maksymalny okres mojej ciazy 34 tydzien.dziewczynki sie przekrecily i pepowiny maja tak blisko siebie ze lekarz nie wie czy juz sie gdzies o siebie nie zaplataly i chca miec to pod stala obserwacjom.
M
mama290
Gość
Ja urodziłam w 31 tyg fizycznie dzieci przestawiłam około 7-8 dnia w międzyczasie odciągalam wiec przez cały okres szpitalny dostawali tylko moje mleko laktację rozbijałam pare godz po cc laktatorem oni byli malutcy i potrzebowali mojego mleka wiec determinacja była ( gdybym nie miała mleka dostawali by z banku mleka ) jak już wrocili do domu trochę pokarmilam i przestałam bo nie dawałam rady (miałam dwójkę starszych ) co do cc to była moja trzecie czułam sie nawet dobrze po ja mieszkam w uk i tu można już jeść i pic po 2 h po wiec nie głodowalam szwy miałam rozpuszczalne zew wiec nic mnie az tak nie ciągło już po 3 dniach funkcjonowałam normalnie co do laktacji ważne jest zeby dostawić dzieci najpóźniej 2 h po wtedy uruchamia sie naturalny proces mi to nie było dane bo dzieci odrazu wyładowały na intensywnej terapi bo byli wcześniakami skrajnymi dopiero na drugi dzien po cc mogłam ich dotknąć porównujac do poprzednich cc ta była dość łatwa ( poprzednie cc w pl miałam ) 4 miesiące temu urodziłam synka i na drugi dzien już byłam w domu a dostałam go zaraz po wyjęciu z brzucha ale on rodził sie o czasie i karmiłam go normalnie i nadal karmie
Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
darunia0712
Mama, miałaś 4 cc czy tym razem SN?
reklama
M
mama290
Gość
Same cc może przy drugiej by pozwolili ale przy czwartej to nie było szans jak mi go dali to już go nie chciałam oddać
Podziel się: