reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Ja już po usg i badaniach.
W miarę w normie wyniki w moczu coś tam tylko nie grało a usg mnie troszkę zaskoczyło bo w ciągu 10 dni chłopaki sporo urosły :-) już mają po 700g jeden dalej leży w poprzek a drugi się przekręcił pupą do dołu.

reklama
Ja leżę cały czas pod kroplowką, tylko do kibelka mi wolno. Jak leżę to brzuch mi się nie napina.
A jak reszta dziewczyn się miewa?

Ja też leżę w szpitalu. Nie mogłam dodzwonić się do mojej lekarki, a te bóle nie dawały mi spokoju, więc się spakowałam i do szpitala. Szyjka w porządku ma 3,43 cm, a bałam się głównie tego, żeby się nie skróciła. Czuje czasem jeszcze napinanie brzucha, ale zauważyłam, że brzuch się spina w momencie ruchów maluchów wiec może to wina tego, że się rozpychaja. Dali mi zastrzyk rozkurczowy i kroplowke z magnezem. Leżę spokojnie i już klucia dołem brzucha nie czuje. Wiec chyba u mnie na szczęście fałszywy alarm. Zobaczymy jakie wyniki, ale pewnie będzie wszystko dobrze.3 majcie się drogie koleżanki. Jestem z Wami myślami :-)

Justa, Kachna, Iguana - dużo zdrówka i spokoju życzę!

Ania, mocno trzymam kciuki, żeby maluchy jak najszybciej mogły wyjść z Wami do domu. Dużo siły dla Ciebie!

My dopiero po połówkowych. Na razie wszystko w porządku, rosną równo, brak syndromów zespołu podbierania no i potwierdzono dwóch panów ;)

Mi się też już chyba uspokaja, stwierdzili że to nieżyt żołądkowo jelitowy. Ale zwiększyli mi luteinę.
Zdrówka zyczę dziewczyny. Damy radę ;-)

U mnie w miarę ok, skurcze są rzadziej. Wczoraj odłączyli mi już kroplowke i w końcu mogę wstawać. Podają tylko tabletki, zwiększyli dawkę luteiny. Żadnych badań nie robią. Wieczór i noc ciężka niunia mi tak uciskała na coś że nie mogłam spać i do tego ból pleców. Może w poniedziałek dowiem się co dalej.
Trzymajcie się dziewuszki w tych szpitalach i poza. Żebyśmy wszystkie dotrwały jak najdłużej ☺
---------
33 tc

Ale się porobiło. Dziewczyny wracać do domu i więcej odpoczywać!

Ja wczoraj lekko przegielam z porzadkami i cala noc mi się brzuch stawiał ale nospa pomogła - dziś za to leżę plackiem i nic nie robie ;)

Justa to dobrze ze jest lepiej może jeszcze jakiś czas wytrzymacie w trojpaku ;)

reklama
U minie jest gorzej szyjki już nie ma, rozwarcie na 1 cm. Jestem na pompie z fenoterolem, Celestron na placka, antybiotyk, relenium i czekam co się będzie działo.

Do góry