reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

My nie chcieliśmy nikomu mówić do puki 3 miesiące nie miną ale okazało się, że mój dziadek jest umierający a ja wtedy plamilam i musiałam leżeć a babcia dzwoniła, że mamy przyjechać się pożegnać więc chcąc nie chcąc musieliśmy powiedzie wszystkim telefonicznie dlaczego nie przejedziemy i mój mąż zadzwonił do mojego ojca i powiedział, że będzie dziadkiem i to podwójnym A on był w takim szoku, że pomyślał, że w ciąży jestem ja i moja siostra :)

reklama
Ojej radosne i smutne zarazem. My nie mogliśmy wytrzymać :)
Masz może jakieś skuteczne sposoby na zgagę? Zmów wraca i już nie wiem czym ją tępić :p

U mnie to cały czas jeszcze Gabriel i Radochna - choć to nie jest jeszcze ostateczna decyzja ale jakoś ostatnio nie mamy czasu ani głowy do tego. Zaczynam powoli myśleć co będzie potrzebne, zaczynamy rozglądać się za nowym autem, a i stare musimy sprzedać, zmiany w domu, wózek. ... póki co to nie mamy nic - a chyba powoli trzeba się szykować :/ ;)

A na zgage - cola, lub mleko(najlepiej zimne). To w takich łagodniejszych stanach. W razie mocniejszych problemów są jakieś leki hyba rennie można w ciąży. A niestety najlepsze z możliwych wyjść to pilnować diety- mniej tłustych potraw zero smażonych, raczej gotowane i duszone, więcej błonnika i nabiału - typu jogurty, kefiry.

Witam, ja wlasnie apropo badan.czy ktoras z ciezarnych albo juz mamusiek po porodzie miala cukrzyce ciazowa?tzn czy normy w ciazy blizniazej badania glukozy w 24tc po 1h i 2h sa troszke innej niz w ciazy pojedynczej?bo moja lekarka stwierdzila cukrzycy a badania naprawde minimalnie poza norma, a w nast. tyg. mam wizyte w poradni cukrzycowej, ale moze ktoras cos wie w tym temacie?

Ja mialam tez wyniki troche ponad norme - na czczo 101, po 1h 148, po 2h 140 chyba jakos tak i mialam skierowanie do poradni diabetologicznej, tam dostalam glukometr, paski i sie kułam 4x dziennie do konca ciazy. W szpitalu bardzo mnie pilnowali i za kazdym razem kiedy przekraczalam odrobine norme (ponad 120 1h po posilku) to mialalm ordynator na glowie.
Cukrzyca w ciazy jest b. niebezpieczna. Trzeba sie pilnowac.

Ale generalnie to dzieki temu ze bylam na diecie w cialy to teraz ciesze sie waga i cialem jak sprzed ciazy. Na plusie w 37tc mialam 12kg, zero rozstepow, dobre samoopczucie, zero problemow z trawieniem ,zgagami itd.

Cześć dziewczyny ☺
Noc była ciężka najpierw nie mogłam zasnąć później budziłam się co trochę i jakaś zmęczona jestem w sumie wczoraj też byłam. Brak energii ostatnio a musze się w końcu wybrać na krew bo w pn wizyta.

U mnie dziś rybka filecik z sałatką i ziemniaczkami na obiadzik była. M.pewnie będzie wolał śledzie w śmietanie :baffled:

Próbuje skończyć zamówienie dla siebie i maluchów. I mam problem z butelkami do karmienia jaką wybrać i jakiej firmy, dla każdego taką samą chyba? Ogólnie Opinii jest tak wiele.
Zielona jestem, pewnie już była o tym mowa ale wierzę że pomożecie :biggrin2:

U nas najlepiej sprawdzilu sie Lovi aktywne ssanie i Avent. Tommy mi nie pasowal bo ma niestandardowy ksztalt.
Sama zobaczysz co dzieciom odpowiada. My probowalismy wszsytkiego wlacznie z butlami dr Brownsa jak chlopcy mieli kolki. Butelek maialam w domu z 10szt:)

Sylka87 ty jako doświadczona mama bliźniąt będziesz nam szlak przecierac i rady dawać.

Mi dzisiaj pani w sklepie dała Rabat na wiosenne buty bo zapytała się co urodze a ja jej, że bliźnięta a ona się ucieszyła i powiedziała, że też też jest matką bliźniąt i mam koniecznie przyjechać się pochwalić jak urodze. Myślę, że będziemy atrakcją na ulicach jak wyjedziemy wózkami :) :)

Moi chlopcy maja 2 lata i nie bylo jeszcze takiego spacery, zeby ktos nas 2-3x nie zaczepil. Na ogol sa to mile slowa podziwu ale czasmi trafiają się glupie komentarze np "ale pani wspolczuje". K.. czego? Tego ze mam 2 zdrowych dzeici? Takie komentarze sa wnerwiające szcegolnie jesli jest sie nieludzko zmeczonym, dzieci drą paszcze na spacerze, a ostatnio spało się rok temu:) Ale tak generalnie to mile jest zainteresowanie. To prawda ze bycie mama blizniakow to dar:)

reklama
Do góry