My nie chcieliśmy nikomu mówić do puki 3 miesiące nie miną ale okazało się, że mój dziadek jest umierający a ja wtedy plamilam i musiałam leżeć a babcia dzwoniła, że mamy przyjechać się pożegnać więc chcąc nie chcąc musieliśmy powiedzie wszystkim telefonicznie dlaczego nie przejedziemy i mój mąż zadzwonił do mojego ojca i powiedział, że będzie dziadkiem i to podwójnym A on był w takim szoku, że pomyślał, że w ciąży jestem ja i moja siostra
reklama
margaret870
Fanka BB :)
Ojej radosne i smutne zarazem. My nie mogliśmy wytrzymać
Masz może jakieś skuteczne sposoby na zgagę? Zmów wraca i już nie wiem czym ją tępić
Masz może jakieś skuteczne sposoby na zgagę? Zmów wraca i już nie wiem czym ją tępić
ewka_111
U mnie to cały czas jeszcze Gabriel i Radochna - choć to nie jest jeszcze ostateczna decyzja ale jakoś ostatnio nie mamy czasu ani głowy do tego. Zaczynam powoli myśleć co będzie potrzebne, zaczynamy rozglądać się za nowym autem, a i stare musimy sprzedać, zmiany w domu, wózek. ... póki co to nie mamy nic - a chyba powoli trzeba się szykować :/
ewka_111
A na zgage - cola, lub mleko(najlepiej zimne). To w takich łagodniejszych stanach. W razie mocniejszych problemów są jakieś leki hyba rennie można w ciąży. A niestety najlepsze z możliwych wyjść to pilnować diety- mniej tłustych potraw zero smażonych, raczej gotowane i duszone, więcej błonnika i nabiału - typu jogurty, kefiry.
Witam, ja wlasnie apropo badan.czy ktoras z ciezarnych albo juz mamusiek po porodzie miala cukrzyce ciazowa?tzn czy normy w ciazy blizniazej badania glukozy w 24tc po 1h i 2h sa troszke innej niz w ciazy pojedynczej?bo moja lekarka stwierdzila cukrzycy a badania naprawde minimalnie poza norma, a w nast. tyg. mam wizyte w poradni cukrzycowej, ale moze ktoras cos wie w tym temacie?
Ja mialam tez wyniki troche ponad norme - na czczo 101, po 1h 148, po 2h 140 chyba jakos tak i mialam skierowanie do poradni diabetologicznej, tam dostalam glukometr, paski i sie kułam 4x dziennie do konca ciazy. W szpitalu bardzo mnie pilnowali i za kazdym razem kiedy przekraczalam odrobine norme (ponad 120 1h po posilku) to mialalm ordynator na glowie.
Cukrzyca w ciazy jest b. niebezpieczna. Trzeba sie pilnowac.
Ale generalnie to dzieki temu ze bylam na diecie w cialy to teraz ciesze sie waga i cialem jak sprzed ciazy. Na plusie w 37tc mialam 12kg, zero rozstepow, dobre samoopczucie, zero problemow z trawieniem ,zgagami itd.
Cześć dziewczyny ☺
Noc była ciężka najpierw nie mogłam zasnąć później budziłam się co trochę i jakaś zmęczona jestem w sumie wczoraj też byłam. Brak energii ostatnio a musze się w końcu wybrać na krew bo w pn wizyta.
U mnie dziś rybka filecik z sałatką i ziemniaczkami na obiadzik była. M.pewnie będzie wolał śledzie w śmietanie
Próbuje skończyć zamówienie dla siebie i maluchów. I mam problem z butelkami do karmienia jaką wybrać i jakiej firmy, dla każdego taką samą chyba? Ogólnie Opinii jest tak wiele.
Zielona jestem, pewnie już była o tym mowa ale wierzę że pomożecie
U nas najlepiej sprawdzilu sie Lovi aktywne ssanie i Avent. Tommy mi nie pasowal bo ma niestandardowy ksztalt.
Sama zobaczysz co dzieciom odpowiada. My probowalismy wszsytkiego wlacznie z butlami dr Brownsa jak chlopcy mieli kolki. Butelek maialam w domu z 10szt
Sylka87 ty jako doświadczona mama bliźniąt będziesz nam szlak przecierac i rady dawać.
Mi dzisiaj pani w sklepie dała Rabat na wiosenne buty bo zapytała się co urodze a ja jej, że bliźnięta a ona się ucieszyła i powiedziała, że też też jest matką bliźniąt i mam koniecznie przyjechać się pochwalić jak urodze. Myślę, że będziemy atrakcją na ulicach jak wyjedziemy wózkami
Moi chlopcy maja 2 lata i nie bylo jeszcze takiego spacery, zeby ktos nas 2-3x nie zaczepil. Na ogol sa to mile slowa podziwu ale czasmi trafiają się glupie komentarze np "ale pani wspolczuje". K.. czego? Tego ze mam 2 zdrowych dzeici? Takie komentarze sa wnerwiające szcegolnie jesli jest sie nieludzko zmeczonym, dzieci drą paszcze na spacerze, a ostatnio spało się rok temu Ale tak generalnie to mile jest zainteresowanie. To prawda ze bycie mama blizniakow to dar
W którym tyg. miałyście próbę glukozową?
w 24tc.
Moja gin miala nosa ze mnie tak wczesnie wyslala bo okazalo sie ze mam cukrzyce ciazowa.
reklama
margaret870
Mnie pewnie po środowej wizycie pogoni
Podziel się: