reklama
ewka_111
Fanka BB :)
A co do 40 tc!? Nie życzę żadnej - wiem ze to niby najlepsze dla dzieci (choć nie wiem czy dla bliznaikow) ale już pojedyncza ciąża w 40 tyg jest mało przyjemna - w większości przypadków - kobieta jest juz mocno zmęczona i zniecierpliwiona. Ja życzę każdej tak tego min 35 tc a najlepiej 37-38
@jjka, @adb7, @Aga_82, @ewka_111 dzięki za Wasze doświadczenia. Bardzo podoba mi się Wasze podejście, w sensie takiej otwartości na różne sposoby radzenia sobie z tą sytuacją i różne pomysły No i same przez to przechodziłyście.
Ja mam nastawienie takie, że spróbuję przenajmniej przez 3 miesiące wykarmić obydwa piersią. Jak się uda dłużej, to super. Jak się nie uda w ogóle, to butla.
U mnie jest o tyle fajnie, że mąż może być ze mną w domu przez całe szkolne wakacje, czyli przez prawie dwa pierwsze miesiące (termin z ostatniego USG mam na połowę lipca, więc w drugiej połowie czerwca pewnie już będą z nami). Więc w razie kryzysów nie będę sama, a to bardzo dużo.
Ja mam nastawienie takie, że spróbuję przenajmniej przez 3 miesiące wykarmić obydwa piersią. Jak się uda dłużej, to super. Jak się nie uda w ogóle, to butla.
U mnie jest o tyle fajnie, że mąż może być ze mną w domu przez całe szkolne wakacje, czyli przez prawie dwa pierwsze miesiące (termin z ostatniego USG mam na połowę lipca, więc w drugiej połowie czerwca pewnie już będą z nami). Więc w razie kryzysów nie będę sama, a to bardzo dużo.
Witam drogie Mamusie. Mam do Was następujące pytanie. Jestem w 18 tygodniu ciąży i od 4 dni odczuwam ruchy maleństwa, niestety tylko jednego i to mnie niepokoi. Czy u Was także była taka sytuacja, że jedno z maleństw zaczęło później dawać o sobie znać? Nie chcę być też nadgorliwa i chodzić na usg co rusz aby popatrzeć na dzieci bo to nie jest wcale dla nich obojętne ... Dlatego potrzebuję Waszej wypowiedzi. Tłumaczę sobie, że może drugi maluch jest ulokowany bardziej z tyłu macicy, bądź jest po prostu czy to mniejszy, czy może słabszy, mniej temperamentny i stąd póki co brak zaczepek z jego strony?
Tak zdecydowanie mam to samo, 23tc, jeden kopie jak szalony a drugi delikatnie czasem o sobie daje znac.na usg ten mniej ruchliwy jest mniejszy ale rozwijaja sie prawidlowo.moze to chodzi o temperament nie wiem. pewnie bedziesz robic usg w 20tyg to sie dowiesz.w kazdym razie ja mam to samo!
U mnie też tak było, że jedno dziecko zaczęłam czuć wcześniej i cały czas mi się wydawało że to jest buzi bardziej aktywna a wczoraj na wizycie okazało się że maluchy się poodwracaly i nogi mają jeden obok drugiego i nie wiadomo który bardziej kopię
darunia0712
Fanka BB :)
Iguana86, miałam tak samo. Około 19 tyg zaczęłam odczuwać ruchy jednego z dzieci i tak było przez dłuższy czas.
Justa_podwójne szczęście
Zaangażowana w BB
Spokojnie nie martw się na pewno niedługo poczujesz ruchy drugiego malucha bardziej. A jak zaczną oba maluchy się kręcić i kopać to jest dopiero uczucieWitam drogie Mamusie. Mam do Was następujące pytanie. Jestem w 18 tygodniu ciąży i od 4 dni odczuwam ruchy maleństwa, niestety tylko jednego i to mnie niepokoi. Czy u Was także była taka sytuacja, że jedno z maleństw zaczęło później dawać o sobie znać? Nie chcę być też nadgorliwa i chodzić na usg co rusz aby popatrzeć na dzieci bo to nie jest wcale dla nich obojętne ... Dlatego potrzebuję Waszej wypowiedzi. Tłumaczę sobie, że może drugi maluch jest ulokowany bardziej z tyłu macicy, bądź jest po prostu czy to mniejszy, czy może słabszy, mniej temperamentny i stąd póki co brak zaczepek z jego strony?
Ja pierwsze ruchy poczułam w 18-19 tygodniu. I jedno czułam szybciej a po jakimś czasie odezwało się drugie.
Każdy organizm jest inny i inaczej się odczuwa.
reklama
Podziel się: