reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Mówili tylko ze Cc jak wszystko będzie ok to 38 tydzień jak nie to 34/35 zwiedzałam porodówkę już nawet :D chłopaki rosną i kopia jak szalone. Ja wózek już kupiłam bo okazja była Peg perego duette sw bo nie chciałam takiego obok siebie a ten ma dobre opinie :) a jak u Ciebie?

reklama
To u mnie niewiadomo jeszcze, jaki będzie poród. Córkę rodziłam SN. Chłopaki mają każdy swój pokój i każdy swój stół do jedzenia , do tego ułożeni podłużnie główkowo, więc jest szansa na SN. W przyszłym tygodniu mam konsultację ordynatorską odnośnie porodu, więc liczę, że się dowiem szczegółów. Chciałabym jeszcze wytrwać w ciąży 3,5 tygodnia, żeby było najbezpieczniej dla dzieci. A wózek kupujemy Bebetto 1za2 .

A ja sie uparlam na jeden obok drugiego :) upatrzony mam tfk twinner twist duo chyba tak sie nazywa. U mnie tez poki co jest mowa o 38tc i cc. Zeby tylko grzecznie siedzieli. Ladyk a gdzie rodzisz bo widze ze z wwy? No i moi chlopcy tez maja swoje pokoje i talerze :). Ktory u ciebie tydzien? W ogole jak u was z wizytami? Ja poki co mam co 4 tyg. Z tym ze zawsze z usg i pomiarem szyjki. Nie wiem czy po 30tc powinno być częściej? A i chodze na nfz i sie zastanawiam czy przy ciazy dwoowodniowej i dwukosmowkowej potrzebne bedzie robienie przeplywow po 30tc bo nie zapytalam dr a niestety panstwowo w zdrowej ciazy sie nie należy. Robiłam prywatnie i zastanawiam sie czy powtarzać

Sylka, jak moje bliźniaki miały się urodzić to też uparlam się na jeden obok drugiego. Kupiłam jedo fyn duo i potem zalowalam. Spacerowke kupiłam już jeden za drugim, baby jogger city select. Z tego wózka jestem bardzo zadowolona.

No wlasnie to jest minus duzy choc niby ten co wybralam miesci sie w każdych drzwiach. Nawet myslalam zeby miec dwa bo kolezanka chce sprzedać peg perego. Ale strasznie mi sie nie podobaja te jeden za drugim. Dzieci maja zerowy kontakt. Moze się myle bo nie mialam z nimi do czynienia. Chce zeby im bylo najwygodniej ja sobie poradze bo w sumie przeprowadzam sie do mniejszego miasta i tam bede miala dosc latwo poruszac sie takim podwojnym.

Ja mieszkam na wsi, nie miałabym problemu jeździć takim dużym, ale jestem cały czas sama i na zakupy muszę zabierać dzieci. Jeżeli chodzi o kontakt to według mnie o tak Później bili by się i zabierali sobie wszystko.

No właśnie tez rozwazam bicie sie i jeden spi a drugi go budzi itp. Ale chyba do poki sama sie nie przyjadę to sie nie przekonam do jednego za drugim. Najwyzej sprzedam i bede pluc w brode ze nie sluchalam ;)

reklama
Do góry