reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Doczekalam sie usg,dziewczynki waza 2600 i 2400.
Podobno roznia sie obwodami brzuszka i dlugoscia nozki,lekarz stwierdzil ze to nie istotne..
Pytalam o przeplywy,sa dobre.
Tyle sie dowiedzialam z usg...

reklama
Jjka
Przepływy podobno dobre, twierdzą, ze poki rosna to nie ma problemu....
Ale co to za rosniecie,jak za pierwszym pomiarem bylo ponizej 2180, czyli mniej niz ostatnio,za drugim podejsciem wymierzyl 2230.
Przed szpitalem rosly wzorowo,jak pojedyncze maluchy.

Dominika
Moim choc starsze daleko do Twoich

Tu jest taka duchota i gorąco ,ze zaraz umrę z niedotlenienia a kolezance zimno w swetrze i pod koldra i nie pozwala wietrzyc......

Czesc dziewczyny:)
Wpadlam do Was tylko na chwilke a moze na dluzej :)

Jestem w ciazy, wizyta u gina za tydzien. Cale zycie mialam przeczucie ze bede miala blizniaki
I tu pytanie do Was- czy jezeli w 3 tyg ciazy- czytaj 4 dni temu beta wynosila 1100, a dzis 5000 to czy to moze oznaczac ciaze mnoga?

Dominika super ze zrobili tobie w koncu USG.. a maluszki super waza... kiedy planuja robic cc?

jup a ile obecnie twoje maluchy waza? mowil lekarz co moze byc przyczyna ze nie rosna jak powinny?

sylweczenka witaj a kiedy masz usg?

Olusiu,szczerze to nie wiem..
Przy przyjeciu ordynator mowil,ze gdyby sie cos dzialo to wczesniej zrobia cc,a najpozniej w 36tc.
Mam spuchniete rece i nogi,nadcisnienie,pojawil sie lekki bialkomocz i znow mam mroczki przed oczami.Ordynator stwierdzil,ze mowie sugestywnie i jak bede zglaszac jakies objawy to pomysla o cc..wiec mam nic nie zglaszac czy jak?? W dodatku mam rozwarcie na 1cm.
Olusiu nie wiem,podobno beda czekac,jeszcze mam miec zrobiona jedna dobowa zbiorke moczu.

Dziewczyny,
Kolejne maluchy na świecie!
Wczoraj odynator wzial mnie na badanie i decyzja o Cc....!
Samo cc odbylo sie sprawnie,byl z nami mocny sklad neonatologow :)
Maluchy przyszly na świat z waga 2300 chlopiec i 2090 dziewczynka, 9 pkt i 10 pkt
Teraz leżą pod obserwacja i nie musza byc w inkubatorach.
Bylam wieczorem (na wozeczku) je odwiedzić!
Spały sobie.Sa cudowne !!!

Ze mna jest źle tzn.bol brzucha straszny!!!!! Pomimo mocnych leków.
Wstać na siku to koszmar
Nie zasnelam jeszcze po tym cc ani na minute.

Najważniejsze, ze maluchy sa z nami i wydaje sie,ze bedzie z nimi dobrze !!!!!

Jup, gratulacje!! A coś się działo,że nagle ordynator zmienił zdanie? Dobrze,że z maluchami wszystko w porządku. Ładna waga
Masz już imiona wybrane?
Życzę zdrowia dla Ciebie i dzieci.

Ostatnia edycja:
Cat
Dziękujemy :)
Uznal,ze rozwarcie, całkowity brak szyjki i skurcze kwalfikuja nas natychmiast.
Chyba Maria i Tomasz.

Bardzo źle znosze skutki cc.
A maluszki takie dzielne są :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry