reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Dziewczyny Wam tez doskwiera opuchlizna dloni i stop?Od wczoraj mam i nie ustepuje nawet po nocy:/ Wybieram sie dzis do lekarza,niestety tu w swoim miescie,wizyte u swojej gin mam za tydzien.

Jup,jak tam u Ciebie?

reklama
Dominika ja nie mam opuchlizny.czasem mam spuchnieta trochę prawa rękę rano,ale podejrzewam,ze przez to,że dziwnie ja układam.
U mnie jakos leci raz lepiej raz gorzej. Sa dni ,ze mnie mniej spina.
Nie mogę jeść jak kiedys.
Nie mam juz miesca w brzuchu na nic oprócz maluszkow.
Oby do 20 do wizyty.

Dominika_89 ginek ustawil mi cc na 28 marca... 27 mam sie stawic na oddzial, bede konczyc 38tc..moj szpital oddalony jest ok 50 km tam tez moj ginek pracuje... 28 marzec to akurat sobota, a moj ginek ma dyzur 24h... bylam 13 na wizycie i szyjka zamknieta, maluszki ladnie podrosly... chociaz rowniez mowil mi cos ze jesli nie 28 marca do 31 :tak: wiec albo albo....

A ja mam mega dola, stresa, ogarnal mnie paniczny lek, boje sie tego wszystkiego, czy sobie poradze?... do tego mam mame chora i tez sie stresuje jej stanem, ma skierowanie do szpitala wtedy kiedy ja, wiec jestem klebkiem nerwow....
unhappy.gif.pagespeed.ce.n1XZpFA-3P.gif

p.s a ty kogo nosisz pod sercem?

Olusia- poczatki sa bardzo trudne i nie ma sie co nastawiac, ze bedzie latwo i pięknie jak w reklamach. Ale pamietaj, ze z kazdym miesiacem bedzie latwiej i latwiej. Wpadaj tez na watek niemowlaczkowy- tam sie wspieramy i wymieniamy doswiadczeniami.

Powodzenia! I zdrowia dla mamy!:-)

Olusiu,u mnie beda dwie corcie, bedzie dobrze musi byc,poczatki sa trudne ale z kazdym dniem bedzie coraz lepiej.
Zdrowia dla mamy.

Jup,ja mam wizyte dokladnie za tydzien we wtorek.

Od wczoraj po poludniu znow leze w szpitalu.Bylam na wizycie w poradni gin-pol. (Za tydzien mam w Wawie wizyte),strasznie mnie krocze swedzi i piecze i nie bardzo czekac tydzien,w dodatku pojawily sie obrzeki (rak i nog),ktore nie scbodza po nocy.Cisnienie mialam w granicach.Bylo dobrze,po wizycie wrocilam do domu i udalam sie do toalety,a tam krew.Byc moze po badaniu,ale nie bagatelizowalam tego i odrazu pojechalam i dali mi skierowanie do szpitala (od wczoraj leze w szpitalu,w ktorym planuje rodzic).Badali mnie i nie widac zadnego plamienia i krwawienia,wczoraj szyjka byla krotka,zrobili usg z corciami wszystko w porzadku,przeplywy dobre,z wczorajszego usg maja 1800 i 1900,obie ulozone miednicowo.
Wyniki mam w normie,dzis mnie badali nie ma zadnego plamienia,krwawienia ani zagrozenia porodem przedwczesnym,jak bedzie dobrze to za 2-3dni wypuszcza mnie do domu.Zglaszalam mroczki przed oczami na obchodzie i mam miec konsultacje okulistyczna.Mialam dzis 2x ktg,dziewczynki daly im do wiwatu,na ktg pisza sie skurczyki i skurcze,ale ja ich nie czuje.

Ostatnia edycja:
Olusiu
to juz niedlugo przeskakujesz na watek niemowlaczkowy ! Powodzenia :)
Zdrowia dla mamy !

Jjka -
fajnie,ze mamy tu do nas zaglądają, ja juz zaczelam podczytywac niemowlaczkowy wątek ;-)

Dominika
ale juz duże dziewczynki! Ja myślę, ze moje teraz beda tyle wazyc,choc sa nieco starsze...ale zobaczymy !
Powodzenia, i wychodzcie wkrotce zdrowe ze szpitala :-)

Witam. Zazdroszczę Wam już tych końcówek ciąży :-) u nas na wczorajszym usg pokazała się jedna dziewczynka. Drugi maluch jest tak wciśnięty pupa, że pomimo wielu podchodów nie udało się ustalić płci. Dzieciaki ważą 360 i 320g. Moja szyjka praktycznie od początku ma 26mm i 3 lekarzy uznało ją za bardzo ładną jak na ciążę bliźniaczą.

Ogólnie to dopiero 21 tydzień, przytylam 4 kg a brzuch mam jak dwa tygodnie przed porodem z córka. Dzieci tak kopia, że aż wszystko podskakuje. Ogólnie roznica między ciążą pojedyncza a podwójną jest u mnie kolosalna.

Jup,Twoje dzieciaczki tez pewnie waza cos kolotego,wiadomo zawsze jest margines bledu bo to jednak maszyna wylicza wage.
Na ktg jakies skurcze sie pisaly..
Mroczki pojawiaja sie przed oczami.
Chcialabym jeszcze zeby dzieciaczki posiedzialy chociaz te 3-4tyg. w brzuchu.

A ja juz po KTG.. podlaczyli mi tez kroplowke z magnezem i nospa..przez te moje skurcze...i leze sobie sobie.. obawiam sie ze nie dotrwam do terminu cc

Dominika jak sie dzis czujesz? A maluszki ladnie juz duze byly. Gratuluje dziewczynek..w ktorym jestes tc? Bo nie widze w tel suwaczka

reklama
Witam bliźniacze mamy :-)
Jestem w ciąży dwuowodniowej dwukosmówkowej, aktualnie na etapie 35+1. Zgodnie z OM ok. 20 kwietnia spodziewam się Igi i Iwa :)
Od 30+4tc leżę na patologii z uwagi na rozwarcie wewnętrzne (niezmienne 1,5cm) a w zależności od tego, kto robi badanie palpacyjne -mam także rozwarcie zewnętrzne (jednemu lekarzowi wychodzi 0, drugiemu opuszek, trzeciemu 1,5cm heh). Czuję się rewelacyjnie, nie mam skurczów, dzieciaczki ważą ok. 2500g i 2200g, przepływy ok, słowem wszystko w normie. Szyjka ma ok. 36mm, więc sporo i zastanawiam się, jakie są szanse donoszenia ciąży do magicznego 37 tygodnia. Macie jakieś doświadczenia?

Do góry