reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Wiesz co u mnie lekarz tak wystawił skierowanie żeby poród przypadł na dzień w którym ma dyżur, skierowanie miałam na sterydy i do planowego cc, były na IP ze mną kobiety które na dziś mają skierowanie na cesarke.

reklama
hej

oo jakie wieści Gratuluje mamusią rozpakowanym , zaciskam kciuki za te co na dniach będą tulić kruszynki :)

I witam nowe mamusie podwójne:)

Co do poznania płci , to mi oznajmił lekarz w 16 tc i tak tylko potwierdzają , że dwa chłopaki:)
bielizny dla karmiących na razie nie kupuje , to chyba gdzieś pod koniec mojej listy , bo ja na razie tylko rośną mi cycki i to mega , chyba bardziej jak brzuch :-Di juz siara się w jednym pojawiła ......

ale dziewczyny pocieszacie z ta końcówka ciąży .......wiem co to znaczy bo ja po pojedynczych jestem , ale teraz 24 tc a mnie już wszystko boli , nie wiem jak ja dotrwam .......

sila Wow no chłopaki rośna jak na drożdżach , ciekawe jak moje bąble .....28 już niedługo

Witam wszystkie mamy!
6.10 byłam na pierwszej wizycie u gin potwierdził ciążę i powiedział ze są 2 pęcherzyki . według OM powinnam teraz być w 8tc ale z USG wychodzi ciąża 2tyg młodsza. Od wczoraj mam plamienia i po dzisiejszej wizycie Dr. stwierdził ze pęcherzyki nie rosną. Zalecił mi badanie B-hcg..

Mam pytanie do Was mamuski czy u Was tez bywały plemienia ewentualnie jakoś wolniej rozwijała się ciąża. Mam juz 6letniego syna i w pierwszej ciąży nie miałam żadnych problemów.

Sciskam

Powiem Wam dziewczyny, że cieszę się już z bliskiego szczęśliwego zakończenia tej stresującej ciąży. Oczywiście w pełni będę się cieszyć jak będę już trzymać przy sobie moje dwie Księżniczki :) Już za tydzień będę je tulić :)

Mimula ja mialam plamienia i ciąża była trochę młodsza niż z OM, ale zarodki rosły. Wcześniej mialam jedną bezproblemową ciążę i jedno poronienie. Trzeba być dobrej myśli ;)

luska884 to nie zapomnij sie pochwalic jak maluchy :) powiem ci ze mi juz coraz ciezej;/ rece i stopy puchna gdzie rąk nawet w pięść nie mogę zacisnąć a gdzie tam do rozwiazania ale nic musze przetrwac wazne ze z dzieciakami wszystko dobrze :)
Mimula ja bylam 5 tygodniu ciazy w szpitalu na patologi też z powodu plamienia, z tym że jeszcze nie wiedzieli że to ciąża bliźniacza. U mnie problemem było nie wykrywalne echo serca gdzie lekarz powiedział ze już powinno być no ale nic wyszlam po ponad tygodniu poszłam do sowjego lekarza i owszem bicie serca było nawet dwa :) także nie przejmuj się :)

Właśnie obok mnie kobieta rodzi.. Hmm aż mnie ciąży przechodzą, słyszę każde słowo nie mówiąc o krzykach .

Ja spedzilam 4 tyg na patologii, która była na przeciwko porodówki. Ło matki, te krzyki- az się balam. Zawsze dopingowalysmy i wspolczulysmy rodzącej. Czasami to te krzyki w nocy nas budzily. Ale później ten krzyk dziecka- cudowne.
JA maialam cc pod ogolnym znieczuleniem, bylam nieprzytomna i mnie te pierwsze godziny ominely, nie slyszalam krzyku, nie mogłam przytulic, nie widzalam. Szkoda, już bym wolala pocierpieć ale to przezyc.

reklama
luska884 to nie zapomnij sie pochwalic jak maluchy :) powiem ci ze mi juz coraz ciezej;/ rece i stopy puchna gdzie rąk nawet w pięść nie mogę zacisnąć a gdzie tam do rozwiazania ale nic musze przetrwac wazne ze z dzieciakami wszystko dobrze :)
Mimula ja bylam 5 tygodniu ciazy w szpitalu na patologi też z powodu plamienia, z tym że jeszcze nie wiedzieli że to ciąża bliźniacza. U mnie problemem było nie wykrywalne echo serca gdzie lekarz powiedział ze już powinno być no ale nic wyszlam po ponad tygodniu poszłam do sowjego lekarza i owszem bicie serca było nawet dwa :) także nie przejmuj się :)

Dzięki dziewczyny! Jestem dobrej myśli . Umawiam się na wizytę u innego jeszcze lekarza

Do góry