reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Nie zliczam ich, bo by mi dnia nie starczyło ;) One śpią jak ja mocno śpię, tylko się rusze to już uaktywniają się. Są momenty kiedy jedna się rusza częściej, więc wtedy staram się wyczuć drugą pannę. Jak się uda to daje im spokój. Ogólnie są na maksa ruchliwe :) mój mąż dziwi się jak ja mogę zasnąć z tak skaczacym brzuszkiem- a ja to kocham :) no chyba, że Zuza przywali w pęcherz albo uderza w wątrobę- to miło nie jest, ale da się wytrzymać. Dziś zaczynamy 30 tydzień, ale ten czas zleciał, w środę mamy usg w Medicover Wilanów

reklama
No sterydów nikt mi nie proponował, nie wiem od czego to zależy. Może od tego czy szyjka trzyma, bo moja koleżanka z tygodniowo starszą ciążą bliźniaczą w 28 tygodniu wzięli ją do szpitala na sterydy i pessar, bo szyjka jej się skrocila do 20 mm

no własnie pytalam sie mojego lekarza i powiedzial ze na razie nie sa potrzebne w moim przypadku ale jak zacznie sie akcja to moze bys za pozno i tego sie boje

Ania ja tez o sterydy pytalam i tez mi powiedzieli ze muszą być wskazania :( myślę ze sam fakt ciąży bliźniaczej powinien być wskazaniem bo przecież jest bardzo nieprzewidywalna i w każdej chwili coś może się wydarzyć... Mi ostatnio w nocy jak chciałam wstać do kibelka polecialo siku po nogach tak mnie ucisnelo i w pierwszym momencie przestraszylam się z e to wody :p ale na szczęście nie :p

O kurcze Asia jak to bym pewnie spanikowała, bo tak zaczął mi sie poród z Julką, tzn w nocy poszłam do toalety zrobiłam siku, wstaje a tu ciągle coś kapie, myślę sobie że pewnie to normalne pod koniec ciąży z tymi naszymi zwieraczami :) ale idę a tu ciągle się coś sączy, weszłam na wszelki wypadek pod prysznic i sie zaczęło, jak dostałam skurczy to po 2 godzinach leżałam juz na porodówce z 10 cm rozwarcia :) ale niestety skończyło sie cesarką bo sie młoda przypilnowała po drodze.
Ciekawa jestem jak będzie tym razem... oby jak najdłużej sobie siedziały w brzuszku, jutro mam USG wreszcie u swojego lekarza, więc sie doczekać nie mogę.
Cat doskonale Cie rozumiem, mam tak jak Ty, stanowicie dla mnie w pewnym sensie taka rodzinę, czuje tu wsparcie, ale i czasem przywołanie do porządku albo i opierdziel jak sie nalezy :) Jak urodzę to pewnie przeniosę sie na wątek "bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków" Mam nadzieje ze za jakis czas wszystkie sie tam spotkamy, bo kilka z nas już tam jest:)

Dziewczyny która cos wie na temat poziomu ALAT i ASPAT? Odebrałam właśnie wyniki i mam podwyższone tj alat-59,3 i aspat-39,4 czy to juz jest niepokojace?mam jutro kontrole w szpitalu i nie wiem czy nie będą chcieli mnie zatrzymać znowu :(

Do 40 jest norma przy obu. No mogą Cię zostawić, bo to wskazuje na niewydolność trzustki. Będzie dobrze, tylko nie jedz tłustego i białka za dużo

reklama
Do góry