reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

I przez ten ból pleców nie miałam siły zająć się Młoda, a potem jeszcze wdało mi się zakażenie blizny oj trauma mam z tym cc. Bardzo bardzo długo dochodziłam do siebie zarówno fizycznie jak i psychicznie i teraz na maxa się boje jak to będzie z 2 a właściwie z 3 po powrocie do domu.

reklama
Ja zrobilam ten blad ze nie bralam przeciwbólowych bo przy karmieniu lepiej nie brac. Plecy bardziej bolały i stanie nad przewijakiem bylo koszmarne, co chwila sie kladlam na tym przewijaku i odpoczywalam. Ale generalnie czulam.sie lepiej niz po pierwszej cesarce bo wtedy bardzo mi hemoglobina spadla i tak krecilo sie w głowie ze nie bylam w stanie przewijac synka bo tez sie balam ze go upuszcze. Moze z Twoim szpitalu beda pomagac, u mnie nie bylo takiej opcji.

To tez bidulko się nacierpialas. Jeśli chodzi o opiekę to raczej nie ma co liczyć niestety. No cóż przynajmniej teraz jestem psychicznie nastawiona na to co mnie czeka może dzięki temu będzie trochę łatwiej. A jak Edytka w domu z dzieciaczkami , bardzo ciężko?

Madzia - ja co prawda nie miałam dzieciaków przy sobie. Dominika dostałam dopiero po tygodniu a Różę po dwóch tygodniach ale tyle leżałam w szpitalu, że widziałam to i tamto. Oczywiście zależy od tego, kto ma akurat zmianę. Jednak pomijając to, położne raczej są pomocne. Podają do karmienia, zabierają, jak trzeba dokarmią butelką czy przypilnują dzieci jak chce się iść pod prysznic. Jak się nie nadużywa ich uprzejmości to są pomocne.

Lekko nie jest, ale da sie przezyc;) od kiedy przestałam odciagac pokarm jest lepiej (mam wiecej sił i czasu dla siebie). Czasu dla siebie tj. Wykąpać sie, zjeść ;)

Madison ja jakoś od tygodnia nie odciagam, rzygam laktatorem. Przystawiam do piersi i sobie troche pojedza, mam zamiar jeszcze troche pokarmic ale nie za wszelka cene

reklama
Do góry