reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Dagos - wytrzymaj jeszcze trochę, wierzę,, że jest Ci ciężko, ja sama po tych skurczach musiałam się wyplakac, ta nerwowka emocjonalna jest okropna.
Anka- podobno pierwsza doba jest decydującą, faktycznie należy zachować ostrożny optymizm, i cieszyć się z każdego dnia, ale miejmy nadzieję, że bedą one słoneczne w sercu tak jak teraz pogoda za oknem :-) co do laktatora, ja mam zakupiona medele swing, tak mi poleciła moja polozna, jak się sprawdzi okaże się z czasem.
Pozdrawiam

reklama
gosiu - gratuluje :) duuuuzo zdrowka
a_nka - serduszko jestem myslami i sercem z toba. bede modlic sie o twoje dzieciaczki.. wierze za sa silne. zaniemowilam jak przzeczytalam posta..
ineska - jestem w 25 tyg ciazy

dziekuje za slowa otuchy ale u mnie niestety nie jest dobrze :( dwa razy sprawdzali mocz ogolny o bialko wzroslo az do 6 promili ;( a w dobowej 1484,1 mg/dobe. jesli dobrze przeliczam to jest to 1,4grama ale kiepska jestem z matematyki ;p
nefrolog powiedzial ze przy wzroscie powyzej 3g na dobe to na oddzial patologii. wiedzac ze mnie nie przyjma dzwonilam do swojej gin i w pon kazala przyjsc z wynikami. do tego musze w pon zrobic test obcuiazenia glukoza. jak ja wytrzymam 2 i pol godz bez lekow na nadcisnienie?? stopy mi zacxzynaja puchnac i mam juz obrzeki. w uszach mi ciagle piszczy :/ w srode mamy umowione usg. ciekawe co postanowi moja gin w pon. chcialabym zeby skierowala mnie do szpitala gdzie pracuje jej syn co zawsze usg robi.. moge juz dokonca tam zostac tylko niech mi pomoga bo to bialko moze zniszczyc lozyska. tak mialal w 7 miesiacu w I ciazy.. czemu w szpitalach nigdy nikt mnie nie slucha?? nie chce powtorki z rozrywki ;(

Anka moze wypozycz narazie laktator ze szpitala lub w poradni laktacyjnej. Ja odciagam recznym Aventu, ale gdyby nie koszt to kupila bym Medela Swing. Dagos super ze sie odezwałaś, jeszcze tylko parę dni ;) perelka współczuję, musisz chyba przycisnąć swoją gin i powiedzieć o swoich objawach

Dziewczyny duzo zdrowka zycze mi sie spojenie rozlazi zwariowac idzie Anka ja mialam poprzednio medele swing goraco polecam ale dziewczyny mialy medele mini I tez chwalily jak dla mnie to najlepszy latator jaki mialam u nas w szpitalach tez uzywa sie medeli ja sie tez przez chwile produkowalam aventem recznym ale nie ma porownania z medela dobrze pobudza piersi do produkcji mleka I szybko je oproznia choc nie gwaltownie mialam taki zwykly tani chyba na allegro kupiony to myslalam ze mi cycyki pourywa znam osobiscie dziewczynki blizniaczki urodzone w 24 tyg wazyly po 500g maja teraz 5 lat ida do szkoly jedyne co to jedna niedoslyszy a druga jest w pelni glucha ale I tak uwazam ze to mala cena za to w jakim byly ciezkim stanie a dostaly po 0 punktow mialy liczne wylewy I retinopatie trzeba byc dobrej mysli a sterydy to ty mialas??

Mama nie zdążyłam dostać :-( miały być podane wieczorem w bydg, a ja urodziłam po 13 bo wody poszły, a Elenie łożysko zaczęło się odklejać.
Tego spojenia to Ci współczuję, ból ponoć kosmiczny...

Ja na dzień dzisiejszy cieszę się z tego co jest, mówili od samego początku, że nie da rady donosić. Jak widać nie pomylili się, ale dzięki pessarowi i dobrej opiece dotrwałam do 26tc i mamy wszyscy szansę na wspólne życie. Trzeba to doceniać nie ma co płakać. Wiem, że jeszcze nie raz będą wzloty i upadki, ale musimy cieszyć się tym co mamy dziś. Nie martwić się o jutro.
Edytka mi tu we Włoc, nawet nie chcą laktatora przynieść na ginekologię bym spróbowała odciągać bo ich zdaniem nie warto :crazy:
Nie będę się wyrażać jakie głupie pipy tu pracują.

Ostatnia edycja:
Laktator CANPOL Lovi Prolactis Elektryczny Dwufazowy - Apteka w Sieci - Łódź

ja dziś taki znalazłam. Cena nie powala a Lovi ma dobre produkty. Nawet kazałam mężowi zobaczyć u nas w smykolandzie czy mają i aptekach.

Ja tu nimi się nie przejmuje, skoro nie mam dziecka przy sobie to i pomocy nie dostanę. Tu nic się nie zmieniło.

Coś jeszcze miałam Wam napisać, a nie pisałam Wam ale z poniedziałku na wtorek zmarła mi babcia z powodu krwotoku płucnego :-( w czwartek był pogrzeb. Na mnie za duzo spadło w ostatnich tyg. Musimy szukać nowego mieszkania do wynajęcia bo właściciele obecnego chcą je sprzedać, ale zaoferowali nam wynajem domku po ich zmarłej córce za te samą kasę co mieszkanie tylko on jest 15km od miasta. dziś mąż pojechał z dzieciakami oglądać.

Miałam cholernie ciężki tydzień.

anka - przede wszystkim gratuluję córeczek, które tak się pospieszyły. Wierzę, że wszystko się uda. Ja mam medelę mini elektrik. Cały czas jej używam i jestem zadowolona. Cena też przystępna. Polecam ;-)

reklama
Aniu wspolczuje a moze recznie zaczniesz cos odciagac wazne zeby dostaly te pierwsze mleko bo jelitka zaczna im lepiej dzialac ale w szpitalu sytuacja brak slow tutaj na bazarku dwie dziewczyny mialy do sprzedania medele mini chyba popatrz sobie mam nadzieje ze u dzieczyn maja dobra opieke

Do góry