reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

santini - norma cukru na czczo to 90, a godzinę po posiłku 120. Cukier oczywiście może się znacznie podnosić po owocach. Trzeba zobaczyć które owoce nie podnoszą znacznie cukru i można je jeść. Oczywiście też nie można zjeść ich dużo. Cukier podnoszą także wszystkie produkty mączne typu pierogi, naleśniki itp.

Adb - ja piersią też nie karmię, bo nie dawały rady. Odciągam mleko i daje im w dzień moje z butli, a w nocy sztuczne specjalne dla wcześniaków. Do cycka ich przystawiam dla rozrywki lub jak zjedzą posiłek z butli i za chwilę sobie przypomną że może by jeszcze coś zjadły. Wtedy cycek na dopasienie.

reklama
Domi wierzę, że wszystko będzie dobrze. Dotrwasz do tego 32 tyg i urodzisz silne dziewczyny. Nie powinnaś tak się zamartwiać, bo to szkodzi maluszkom.
Znam ten ból związany z przewracaniem się z boku na bok i wstawaniem z łóżka. Wspominałam o tym lekarzowi, ale po zbadaniu stwierdził, że wszystko jest ok, być może jest to spowodowane uciskiem małego, bo leży bardzo nisko.

Ja daję Bebilon Nenatal Premium z Pronutra. W poniedziałek porozmawiam z pediatrą, bo może już mogę zmienić im mleko. To mleko często nie jest dostępne w aptekach od ręki i to mnie trochę denerwuje i stresuje.

Znam ten ból. Tego mojego mleka w ogóle nie można dostać od ręki w aptece. Trzeba zamawiać. Ja kupuję na allegro. W przypadku moich dzieci mam dawać to mleko aż osiągnął 3,5kg. Potem może być normalne.

Dziewczyny, mam do Was pytanie. Martwi mnie trochę mój stan psychiczny. Ciągle chce mi się wyć i najchętniej nie wstawałabym z łóżka. Czy to z moją głową jest coś nie tak czy to po prostu szaleją moje hormony?

Witajcie dziewczyny

Edytko kochana dziękuję za pamięc

Chciałam was poinformować iż 23.04.2014 o godz 9:40 przyszły na świat nasze córeczki Aleksandra 2480 i Dominika 2370 obie dostały po 10 pkt. W poniedziałek wróciłyśmy do domu i uczymy sie teraz wszystkiego od nowa. Moje maluchy sa na butli dpstaja bebilon 1 starsza oprócz tego je pierś młodsza nie chce na nia patrzeć tylko butle wcina, są do siebie tak podobne ze nie ściągnęlam jeszcze opasek ze szpitala bo bym ich nie rozróżniła haha. Pomimo podobieństwa charakterki maja inne starsza jest krzykliwa i domagająca się a młodsza spokojna. Jak się ogarnę już ze wszystkim to spróbuje wstawic zdjęcia. Cesarka jak dla mnie nie za przyjemna a pierwsze dwa dni masakra. Po 8 godzinach zwalili mnie z łóżka i kazali chodzić a na drugi dzień przeniesli na zwykłą sale i dali dzieci do zajmowania się, ale człowiek dał rade. Ja brzuch mam dalej taki jakbym w 5 m-c była i wszystko mnie boli i chodze jak stara baba. Ale powtarzam sobie codziennie bedzie lepiej.
Pozdrawiam was i odezwe sie jeszcze

reklama
Santini- tak jak ktoras napisala, na czczo rano ponizej 90 i przed posilkami tez; po posilkach ponizej 120.
Iwizara- gratuluje, zdrowka zycze i czekam na zdjecia :tak:

Do góry